reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
wydaje mi się że to późno. Tak pójdę prywatnie przed tą wizytą, ale chciałabym ciąże prowadzić na nfz ,aby badania mieć za darmo
Ten termin 15 maj to jest prywatna wizyta. Mieszkam w małej miejscowości. U mnie w mieście nawet ginekologa nie ma.🙈 Najbliższy lekarz, który przyjmuje na NFZ ma jeszcze "ciekawsze" terminy.

Wiem późno 😔 może uda mi się znaleźć jakiegoś innego ginekologa, który mnie przyjmie wcześniej na pierwszą wizytę żeby tylko sprawdzić czy wszystko jes ok.

Ten termin 15 maj to jest prywatna wizyta. Mieszkam w małej miejscowości. U mnie w mieście nawet ginekologa nie ma.🙈 Najbliższy lekarz, który przyjmuje na NFZ ma jeszcze "ciekawsze" terminy.

Wiem późno 😔 może uda mi się znaleźć jakiegoś innego ginekologa, który mnie przyjmie wcześniej na pierwszą wizytę żeby tylko sprawdzić czy wszystko jes ok.
oo boziu i to prywatnie 🫣

było coś widać?
Tak, pęcherzyk.
Ale powiedz mi czy ja to nazywam choroba do zwolnienia? Pytanie było czy jest kod na ciaze... i tak - to jest ten kod... To jest kod którego można użyć w różny sposób - jednostki chorobowe są określane kodami icd10 i to jest kod na ciążę potwierdzona a to od lekarza zalezy gdzie i jakie kody wpisuje... Nie ma zasad które zakazują użycia tego kodu i tyle
W tym sęk - że mówisz o kodzie na ciążę, ale nawet nie doczytałaś dokładnie kiedy tego kodu sie używa. Na zwolnieniu tego nie wpiszą bo to nie choroba a stan. Dlatego należy o tym pamiętać bo potem kobiety mają problemy w ZUS (i znów odsyłam do grupy matki kontra ZUS) kiedy przy kontroli wypalają, że mają zwolnienie "na ciążę". Rozmawialiśmy cały czas o zwolnieniach i do tego nawiązuje.

U mnie z kolei jest ginekolog który przyjmuje prywatnie ale tylko przez 2h dwa razy w tygodniu.
Pierwsza ciążę chodziłam na NFZ i miałam wszystkie badania i 7 USG. Prywatnie robiłam prenatalne.
Teraz też chce chodzić do tego samego lekarza.

U mnie z kolei jest ginekolog który przyjmuje prywatnie ale tylko przez 2h dwa razy w tygodniu.
Pierwsza ciążę chodziłam na NFZ i miałam wszystkie badania i 7 USG. Prywatnie robiłam prenatalne.
Teraz też chce chodzić do tego samego lekarza.
Fajnie, że miałaś taką możliwość 🙂
Tez chcę chodzić do tego samego lekarza co wcześniej no ale niestety przyjmuje tylko prywatnie.
Mimo to decyduje się na to bo byłam zadowolona ze sposobu prowadzenia mojej cukrzycy ciążowej... nie musialam dodatkowo chodzic do poradni diabetologicznej i leżeć w szpitalu na wdrożeniu insuliny.🙂

Mam pytanie nieco z innej kategorii :) czy pijecie kawę? Bo są tak różne opinie, a ja bym chciała tylko jedną filiżankę kawy rano do śniadania, ale nie wiem czy mogę. Od kilku dnie nie piję kawy ale jest ciężko.. ;)

reklama