Uszek
Fanka BB :)
Kod 026A sprawdziłaś kod takiego zwolnienia, tzn. jaka choroba się pod nim kryje?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kod 026A sprawdziłaś kod takiego zwolnienia, tzn. jaka choroba się pod nim kryje?
Ależ skąd - ja pracuję i będę pracować ile się da, ale z ciekawości spr czy jest kod na ciążę bo zaintrygowało mnie to pytanieAle masz taki serio na zwolnieniu?
Kod 026
Kod 026
Z32.1 wg icd10
Nie jest tylko do stwierdzania zgonu - używany jest też jako kod normalnie wizyty np w poradni prenatalnej - info potwierdzone dziś u koleżanki w rejestracjiTen podpunkt tyczy się przyczyn śmierci. I jedną z nich może być właśnie ciąża.
Sama ciąża nie jest chorobą.
Kod O26 to wszystkie schorzenia, które można powiązać z ciążą natomiast nadal w polskim prawie nie przewiduje się zwolnień "na ciążę".
No ale jako kod wizyty a nie kod choroby na zwolnieniu. Nie znam ani jednej osoby, która miałaby ten kod wpisany w zwolnienie chorobowe. Po to jest kod B by było wiadomo, że dana choroba przypada na okres ciąży.Nie jest tylko do stwierdzania zgonu - używany jest też jako kod normalnie wizyty np w poradni prenatalnej - info potwierdzone dziś u koleżanki w rejestracji
Już byłam w 4+5 a teraz będę w 7+6Cześć, kiedy wybieracie się na pierwsze wizyty do ginekologa?
Ja się właśnie zastanawiam na kiedy się zapisać, moja beta z wczoraj to 309 .