reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Ja w pierwszej ciąży czułam się tylko na początku źle, a potem super. A ta ciąża jest zupełnie inna. Na zmianę, raz dobrze, a raz okropnie. 23+5. Ostatnio mocno brzuch mnie pobolewa.

U mnie pierwsza ciąża super - byłam trochę bardziej zmęczona, ale poza tym nic.
Druga ciąża też super, na początku odrzucenie od mięsa i tyle.
Trzecia trwała krótko, ale wymioty były spore.
Czwarta tragedia - zmęczenie, okropne wymioty, po drodze skracająca się szyjka, krwawienie, cukrzyca ciążowa. Dopiero teraz po 20tc zaczynam jakoś sobie powoli radzić :)

U mnie pierwsza ciąża super - byłam trochę bardziej zmęczona, ale poza tym nic.
Druga ciąża też super, na początku odrzucenie od mięsa i tyle.
Trzecia trwała krótko, ale wymioty były spore.
Czwarta tragedia - zmęczenie, okropne wymioty, po drodze skracająca się szyjka, krwawienie, cukrzyca ciążowa. Dopiero teraz po 20tc zaczynam jakoś sobie powoli radzić :)
Oj to współczuję. Tym bardziej, że masz już pod opieką więcej niż jedno dziecko. Ja mam jedno i nie zawsze jest łatwo w ciąży z wszystkim się wyrobić, do tego pracuję trochę jeszcze, ale już niedługo. Teraz powoli już przygotowuję się psychicznie do porodu. W sumie bardziej niż porodu, boję się tego , co będzie po, bo po pierwszej ciąży wpadłam w depresję.

Zmęczona i bez sił, choć znajomi twierdzą że chcieliby mieć tyle energii bez ciąży co ja w ciąży... 😂
Bo pewnie tak jak ja, nie pokazujesz wszem i wobec swojego zmęczenia. Ja należę - paradoksalnie, bo cierpię na powracającą depresję od lat- do tych energicznych kobiet. Wszystko robię w ciąży, biegam nawet jak muszę, a brzuch przecież już daje obciążenie. A jednak, cały czas czuję się zmęczona. No i też nikt tego nie widzi. 😆 Nie lubię jak kobietę w ciąży traktuje się jak jajko.

A jakie miałaś objawy? Czy to wyszło w badaniach?
Dopiero teraz odpisuje bo miałam zawirowanie ,niestety z badaniami i upałem który jest nie do zniesienia ... U mnie lekarz niepokoił se dlaczego w drugim trymestrze nadal mi niedobrze , zdarzają sie wymioty , zalecił kontrolnie próby wątrobowe , które wyszły podwyższone , po tygodniu powtórka razem z kwasami całkowitymi , ostatecznie próby nadal podwyższone kwasy w normie , lekarz mówi że szczyt hormonow przed nami i może się zdarzyć że za chwilę zmienia się te wyniki, nie mam charakterystycznych świądów, ale czytałam w necie na formach że może być tak że te próby zwiastują początek. Dostałam leki na wątrobę żeby było jej trochę lżej i dieta plus obserwacja co dalej

reklama
Hej Dzuewczyny, ja sie jakos specjalnie tu nie udzielam, to druga ciaza i juz tak bardzo tez nie przezywam, tym bardziej ze pzostaje aktywna zawodowo wiec z praca i dzieciakiem to nawet nie bardzo jest kiedy. Zagladnelam tylko zeby sprawdzic jak sie czujecie w te upaly, powiem Wam ze ja ledwo daje rade. Nic mi sie nie chce, ciezko sie oddycha.. czekam az to minie. Dramat. W pierwszej ciazy w sierpniu mialam 4ty miesiac, wiec tak bardzo tego nie odczuwalam.