reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

No ruchy nie bolą, napewno nie na tym etapie ciąży. To, że Ci się tak wydaje, nie znaczy, że tak jest. Ból musi mieć inną przyczynę. Ruchy mogą być nieprzyjemne dla niektórych kobiet, tak jak napisałaś, ale dalekie jest to od ,,bólu". Nie mówię, że znam Ciebie lepiej, ale wiem po prostu i mam tą wiedzę, że ruchy na tym etapie ciąży nie mają prawa boleć. Ból najczęściej wynika z rozciągającej się macicy i naciągających się więzadeł i może być bardziej odczuwalny przy ruchach, ale nie występuje tylko przy ruchach dziecka, bo same ruchy nie są odpowiedzialne za ból. Poza tym dziecko jest za małe jeszcze, żeby powodować ból kopniakami.

U mnie występuje tylko przy ruchach. Wybacz ale mam to już obgadane z lekarzem którym chyba nie jesteś? A jak jesteś to chętnie poznam Twój numer 😉

reklama
Pytałam swojego lekarza to mówił że nie widzi przeciwskazan ale najlepiej farby bez amoniaku , za to fryzjerki mówią że ten amoniak jest wszędzie ale inaczej się nazywa tak czy siak , ja mówię o takim farbowaniu po prostu , bez rozjaśniania , zdecydowałam się ale mam wyrzuty ...

Pytałam swojego lekarza to mówił że nie widzi przeciwskazan ale najlepiej farby bez amoniaku , za to fryzjerki mówią że ten amoniak jest wszędzie ale inaczej się nazywa tak czy siak , ja mówię o takim farbowaniu po prostu , bez rozjaśniania , zdecydowałam się ale mam wyrzuty ...
farbowałam na samym początku ciąży i niedawno w połowie. Oczywiście bezpiecznymi farbami bez amoniaku 😉

reklama