reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Cześć. To i ja do Was dołączę 🙂 To moja 3 ciąża. W domu dwóch chłopców 4 i 6 lat.
2 Maja o mało nie trafiłam na oddział na łyżeczkowanie, ponieważ lekarz się pomylił i uznał, że pęcherzyk jest pusty. Na szczęście moja intuicja mnie nie zawiodła i nie dałam się tam zatrzymać 🙂 termin mam na 27.12 😱

reklama
Dziewczyny, macie może jakiś patent na picie odpowiedniej ilości płynów?
Pobieranie krwi u mnie to teraz jakoś hardcore.
Ostatnio w laboratorium ledwo co pobrali i do tej pory czekam na telefon czy krwi wystarczy na wskazane przez ginekologa badania.
W laboratorium powiedzieli, że muszę więcej pić, bo to może świadczyć o słabym nawodnieniu organizmu.
Mam problem z piciem wody od pewnego limitu. Biorę łyka wody i po prostu nie mogę go przełknąć. Robiłam już dzbanek wody z mięta i pomarańcza ale nawet to nie wchodzi.
Zerknij na wiadomość priv, pisałam do Ciebie :)

Witajcie 😁
Tak po krotce ,termin na 30 grudzień (wstępnie) wg. USG.
Owulacja się przesunęła dlatego nie liczy lekarz z OM ( cykle monitorowane )
Jestem mamą 3 córek. Za mną 2 poronienia .
Wg.usg zaczynam 7tydz.
We wtorek wizyta.mam nadzieję że serduszko już będzie widoczne.
W 5 tyg. Widoczny pęcherzyk i ciałko żółte .
Robiłam betę 8 maja wynik 14887
A 10 maja wynik 20980 .
Wg kalkulatora zbyt niski przyrost.
Już więcej nie powtarzałam bo za dużo nerw mnie kosztuje oczekiwanie na wynik.poczekam na usg.bety robiłam w 6 tyg.
Z dolegliwości to tylko obrzmiałe piersi, nerwowość 😁
A jakie Wy miałyście bety w podobnym tyg.?

Witajcie 😁
Wg.usg zaczynam 7tydz.
A 10 maja wynik 20980 .
Już więcej nie powtarzałam bo za dużo nerw mnie kosztuje oczekiwanie na wynik.poczekam na usg.bety robiłam w 6 tyg.
nie martw się powyżej 6000 hcg beta już nie wzrasta dwukrotnie :)

Witajcie 😁
Wg.usg zaczynam 7tydz.
A 10 maja wynik 20980 .
Bety powyżej 1000 już się nie bada bo już zwalnia tempo przyrostu - od tej pory decyduje USG. Przy becie powyżej 10 tys powinno już być serduszko

Zastanawia mnie też wynik bety.
W poprzednich ciążach na tym etapie nie miałam w 6 tyg. az tak wysokiej bety.
Cykle miałam stymulowane clostilbegyt u partnera genetycznie bliźniaki również możliwe.
Ale lekarz robiąc w 5tyg. USG już by raczej widział tak ?

Już człowiek pozapominal jak to było w porpzednicb ciążach....uczę się na nowo.
Ale ta ciąża jest inna....nie wiedziałam że jestem w ciąży zero objawów a w dniu spodziewanej miesiączki w 35dc robiłam test i był negatywny więc nie spodziewałam się a zrobiłam bo 8 maja miałam dość inwazyjny zabieg więc wolałam się upewnić ,i dwa testy pokazały ciążę.

reklama
Zastanawia mnie też wynik bety.
W poprzednich ciążach na tym etapie nie miałam w 6 tyg. az tak wysokiej bety.
Cykle miałam stymulowane clostilbegyt u partnera genetycznie bliźniaki również możliwe.
Ale lekarz robiąc w 5tyg. USG już by raczej widział tak ?

Już człowiek pozapominal jak to było w porpzednicb ciążach....uczę się na nowo.
Ale ta ciąża jest inna....nie wiedziałam że jestem w ciąży zero objawów a w dniu spodziewanej miesiączki w 35dc robiłam test i był negatywny więc nie spodziewałam się a zrobiłam bo 8 maja miałam dość inwazyjny zabieg więc wolałam się upewnić ,i dwa testy pokazały ciążę.
nie nakręcaj się bo to naprawdę niepotrzebne. Ja miałam pierwszą wizytę w 6+1 z om a na usg był sam pęcherzyk i ciąża niby młodsza o tydzień. W piątek byłam na drugiej wizycie i był i zarodek i piękne serduszko. Fakt że martwiłam się przez te 4 tygodnie co to będzie ale starałam się myśleć pozytywnie. Nie mamy wpływu na to co będzie 🙂 P.S to również moja 4 ciąża, mam 3 córki 😁