reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Dziewczyny a znacie jakąś apkę ciążową która pokazuje kalendarz ciąży na zasadzie że można łatwo sprawdzić jaki będzie wiek ciąży w przyszłości? W sensie np patrzę na 12 marca to mi wylicza 12+1 przykładowo. Bo te co używałam jednak pokazują tylko wiek ciąży na dzień bieżący.

Swoją drogą śmieszną apką jest himommy, codziennie wiadomości od naszego dziecka 😅

Załączniki

• Screenshot_20230429_144423_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230429_144423_Samsung Internet.jpg
    277,2 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Dziewczyny a znacie jakąś apkę ciążową która pokazuje kalendarz ciąży na zasadzie że można łatwo sprawdzić jaki będzie wiek ciąży w przyszłości? W sensie np patrzę na 12 marca to mi wylicza 12+1 przykładowo. Bo te co używałam jednak pokazują tylko wiek ciąży na dzień bieżący.

Swoją drogą śmieszną apką jest himommy, codziennie wiadomości od naszego dziecka 😅
Preglife.
W narzędziach jest kalendarz

nie, ubezpieczenie to ubezpieczenie, a pakiet medyczny to pakiet medyczny. Z Medicover nie dostanę odszkodowania za np. złamanie, to jest zupełnie co innego i polisę ubezpieczeniową mam też z pracy ale to całkiem co innego 🤦‍♀️
Wiem korzystałam z pakietów medycznych. Uważam, że jest to dodatkowa forma "ubezpieczenia" . Czyli w ramach pakietu (ubezpieczenia) możesz korzystać z wizyt u specjalistów w ramach składki na pakiet/ubezpieczenie. Przynajmniej ja to tak zawsze rozumiałam. Nie chcę się wymadrząć bo u mnie tak było, że miałam umowę. Drugiej umowy nie widziałam bo mąż u sobie w pracy wybierał nam pakiety medyczne, ale podejrzewam że musiał podpisać umowę, z której wynikały warunki i zakres.

W każdym razie nie wnikam . Chciałam tylko podpowiedzieć gdzie ewentualnie można szukać informacji.

Jakbym miała poprzednie porody bez powikłań to też rozważałabym medi, albo poród domowy. Zresztą robiłam to w pierwszej ciąży, ale m.in. mój lekarz prowadzący mi to odradził.
Na pewno bedziesz miała dużo lepsze doświadczenia, niż przy porodzie w przepełnionym szpitalu na NFZ (nawet z wykupioną położną i prywatną salą).
A powiesz na czym polegały tamte powikłania?

Wiem korzystałam z pakietów medycznych. Uważam, że jest to dodatkowa forma "ubezpieczenia" . Czyli w ramach pakietu (ubezpieczenia) możesz korzystać z wizyt u specjalistów w ramach składki na pakiet/ubezpieczenie. Przynajmniej ja to tak zawsze rozumiałam. Nie chcę się wymadrząć bo u mnie tak było, że miałam umowę. Drugiej umowy nie widziałam bo mąż u sobie w pracy wybierał nam pakiety medyczne, ale podejrzewam że musiał podpisać umowę, z której wynikały warunki i zakres.

W każdym razie nie wnikam . Chciałam tylko podpowiedzieć gdzie ewentualnie można szukać informacji.
nie, to jest całkiem inna umowa. Medicover nie prowadzi ubezpieczeń, to są zupełnie inne świadczenia 😉 Ja cały czas się odnoszę do konkretnej firmy, może PZU tak ma, bo oni sprzedają i ubezpieczenia i pakiety medyczne, ale to i tak jest dodatkowy produkt 😉

a poza tym ja wcześniej pisałam, że w dokumentach nie ma informacji o karencji, więc te dokumenty sprawdzałam

nie, to jest całkiem inna umowa. Medicover nie prowadzi ubezpieczeń, to są zupełnie inne świadczenia 😉 Ja cały czas się odnoszę do konkretnej firmy, może PZU tak ma, bo oni sprzedają i ubezpieczenia i pakiety medyczne, ale to i tak jest dodatkowy produkt 😉

Poprawnie się chyba nazywa umowa opieki medycznej.

reklama
A korzystacie z pakietu luxmed? Mam z pracy, ale jeszcze nigdy go nie uruchomiłam, bo i tak wszystkie wizyty mam poza pakietem. Warto robić na luxmed np. badania?
W poprzedniej ciąży miałam allianz i zwracali mi część kosztów wizyt.