Dziewczyny a znacie jakąś apkę ciążową która pokazuje kalendarz ciąży na zasadzie że można łatwo sprawdzić jaki będzie wiek ciąży w przyszłości? W sensie np patrzę na 12 marca to mi wylicza 12+1 przykładowo. Bo te co używałam jednak pokazują tylko wiek ciąży na dzień bieżący.
Swoją drogą śmieszną apką jest himommy, codziennie wiadomości od naszego dziecka![]()
reklama
pluto_nova
Moderator
Medicover od pracodawcy to jest produkt abonamentowy na dodatkową opiekę medyczną, a polisa ubezpieczeniowa, to całkiem co innego
Owulacja
Fanka BB :)
Preglife.Dziewczyny a znacie jakąś apkę ciążową która pokazuje kalendarz ciąży na zasadzie że można łatwo sprawdzić jaki będzie wiek ciąży w przyszłości? W sensie np patrzę na 12 marca to mi wylicza 12+1 przykładowo. Bo te co używałam jednak pokazują tylko wiek ciąży na dzień bieżący.
Swoją drogą śmieszną apką jest himommy, codziennie wiadomości od naszego dziecka![]()
W narzędziach jest kalendarz
Wiem korzystałam z pakietów medycznych. Uważam, że jest to dodatkowa forma "ubezpieczenia" . Czyli w ramach pakietu (ubezpieczenia) możesz korzystać z wizyt u specjalistów w ramach składki na pakiet/ubezpieczenie. Przynajmniej ja to tak zawsze rozumiałam. Nie chcę się wymadrząć bo u mnie tak było, że miałam umowę. Drugiej umowy nie widziałam bo mąż u sobie w pracy wybierał nam pakiety medyczne, ale podejrzewam że musiał podpisać umowę, z której wynikały warunki i zakres.nie, ubezpieczenie to ubezpieczenie, a pakiet medyczny to pakiet medyczny. Z Medicover nie dostanę odszkodowania za np. złamanie, to jest zupełnie co innego i polisę ubezpieczeniową mam też z pracy ale to całkiem co innego![]()
W każdym razie nie wnikam . Chciałam tylko podpowiedzieć gdzie ewentualnie można szukać informacji.
Owulacja
Fanka BB :)
A powiesz na czym polegały tamte powikłania?Jakbym miała poprzednie porody bez powikłań to też rozważałabym medi, albo poród domowy. Zresztą robiłam to w pierwszej ciąży, ale m.in. mój lekarz prowadzący mi to odradził.
Na pewno bedziesz miała dużo lepsze doświadczenia, niż przy porodzie w przepełnionym szpitalu na NFZ (nawet z wykupioną położną i prywatną salą).
pluto_nova
Moderator
nie, to jest całkiem inna umowa. Medicover nie prowadzi ubezpieczeń, to są zupełnie inne świadczeniaWiem korzystałam z pakietów medycznych. Uważam, że jest to dodatkowa forma "ubezpieczenia" . Czyli w ramach pakietu (ubezpieczenia) możesz korzystać z wizyt u specjalistów w ramach składki na pakiet/ubezpieczenie. Przynajmniej ja to tak zawsze rozumiałam. Nie chcę się wymadrząć bo u mnie tak było, że miałam umowę. Drugiej umowy nie widziałam bo mąż u sobie w pracy wybierał nam pakiety medyczne, ale podejrzewam że musiał podpisać umowę, z której wynikały warunki i zakres.
W każdym razie nie wnikam . Chciałam tylko podpowiedzieć gdzie ewentualnie można szukać informacji.
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
pluto_nova
Moderator
a poza tym ja wcześniej pisałam, że w dokumentach nie ma informacji o karencji, więc te dokumenty sprawdzałamWiem korzystałam z pakietów medycznych. Uważam, że jest to dodatkowa forma "ubezpieczenia" . Czyli w ramach pakietu (ubezpieczenia) możesz korzystać z wizyt u specjalistów w ramach składki na pakiet/ubezpieczenie. Przynajmniej ja to tak zawsze rozumiałam. Nie chcę się wymadrząć bo u mnie tak było, że miałam umowę. Drugiej umowy nie widziałam bo mąż u sobie w pracy wybierał nam pakiety medyczne, ale podejrzewam że musiał podpisać umowę, z której wynikały warunki i zakres.
Krwawienie, ciężkie niedotlenienie. Dziecko urodziło się praktycznie martwe, spędziło dużo czasu w stanie krytycznym na oiomieA powiesz na czym polegały tamte powikłania?
![Loudly crying face :sob: 😭](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f62d.png)
Na szczęście po wielu miesiącach rehabilitacji, wizyt lekarskich, konsultacji wszystko jest dobrze.
nie, to jest całkiem inna umowa. Medicover nie prowadzi ubezpieczeń, to są zupełnie inne świadczeniaJa cały czas się odnoszę do konkretnej firmy, może PZU tak ma, bo oni sprzedają i ubezpieczenia i pakiety medyczne, ale to i tak jest dodatkowy produkt
![]()
Poprawnie się chyba nazywa umowa opieki medycznej.
reklama
A korzystacie z pakietu luxmed? Mam z pracy, ale jeszcze nigdy go nie uruchomiłam, bo i tak wszystkie wizyty mam poza pakietem. Warto robić na luxmed np. badania?
W poprzedniej ciąży miałam allianz i zwracali mi część kosztów wizyt.
W poprzedniej ciąży miałam allianz i zwracali mi część kosztów wizyt.