reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Zależy od lekarza.
Ja w poprzedniej ciąży miałam OM prawie 2 lata wcześniej, więc kazdy był raczej rozumny że terminu porodu z tego nie wyliczy. Ale widziałam historie dziewczyn na forum jakie to przeliczanie było upierdliwe więc ja bym pewnie odjęła od owu 2 tyg i podawała to jako date OM
Pogadam 8.04 z lekarzem i powiem, jak jest.

reklama
Ja dziś beta 1184 przyrost na poziomie 129% na 96 godzin. Stwierdziłem, że skoro każda robi, to zrobię i ja ;)

Ja mam wizytę 8.04.

Dziewczyny, mam problem - om 14.02, ale owulacja była między 6 a 11.03 (stawiam na 10-11.03, bo bolała mnie głowa, zatrzymanie wody czyli takie moje objawy owulacji) i jeśli podam prawidłową datę om, to będzie bardzo duże przesunięcie... Jak ciąża się utrzyma, to robi się problem z terminem porodu etc...i nie wiem czy grać w otwarte karty, czy co...

Widzę tu wiele znajomych twarzy więc wam mega kibicuje i będę was poczytywać, choć to nadal niestety nie będzie mój miesiąc.

Ja osobiście zawsze przekręcam tę datę. Nie wiem czy ja tak źle trafiam czy co ale nikt totalnie mnie nigdy z tym OM i USG nie słuchał i niestety dzięki temu mam na szczęście nie skrajnego, ale jednak wczesniaka po planowym cc.
Różnica u mnie po między OM a USG to zawsze ok. 3-4 tygodnie więc naprawdę robi to ogroma różnicę

Widzę tu wiele znajomych twarzy więc wam mega kibicuje i będę was poczytywać, choć to nadal niestety nie będzie mój miesiąc.

Ja osobiście zawsze przekręcam tę datę. Nie wiem czy ja tak źle trafiam czy co ale nikt totalnie mnie nigdy z tym OM i USG nie słuchał i niestety dzięki temu mam na szczęście nie skrajnego, ale jednak wczesniaka po planowym cc.
Różnica u mnie po między OM a USG to zawsze ok. 3-4 tygodnie więc naprawdę robi to ogroma różnicę
No właśnie tego się boję. Tylko problem jest taki, że ja byłam 23.02 na wizycie. Ale najwyżej udam głupią, że lekarz miał zapisać 14.01, a nie 14.02 i 24.02, a nie 14.02 🤣🤣🤣 u mnie w szpitalu też nikt nie będzie słuchał 🙈

O to jeden dzień nas różni 😁 ale chciałabym szybciej do lekarza 🥺 6 kwietnia najpóźniej, bo potem jadę do rodziców na weekend i chciałabym im powiedzieć wtedy, ale jak już będę po wizycie.... Zobaczę co mi doktorek napisze
Ja zawsze latałam wcześniej ale teraz w sumie nie chce iść na wizytę gdzie jeszcze nie będzie nic widać albo nie będzie zarodka itp. Idę jak na pewno już powinno być serduszko :)

Ja zawsze latałam wcześniej ale teraz w sumie nie chce iść na wizytę gdzie jeszcze nie będzie nic widać albo nie będzie zarodka itp. Idę jak na pewno już powinno być serduszko :)
Może 5+3 będzie już coś widać 🙈... Łudze się nie? Doktorek pewnie napisze, żebym przyszła później, chociaż kto wie 🤷🏻‍♀️ muszę czekać na razie...

Dziwne, że lekarze nie biorą pod uwagę tego co im mówicie z OM i owulacją... :/ przecież takie pomyłki o parę tygodni są niebezpieczne 😱🙄

Może 5+3 będzie już coś widać 🙈... Łudze się nie? Doktorek pewnie napisze, żebym przyszła później, chociaż kto wie 🤷🏻‍♀️ muszę czekać na razie...
Coś tam napewno będzie widać 🙂 ja miałam planowane usg na 06.04 ale przyspieszyłam wizytę na ten czwartek ze względu na te plamienia nieszczęsne i to będzie 5+4. Chcę sprawdzić źródło tych krwawien no i wykluczyć pozamaciczną 🤞🤞🤞🤞 a jak przy okazji coś się zobaczy to super 🙂

reklama
Do góry