reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja powinnam około 2 kg już przytyć, a schudłam 4 😂
Były dni, że prawie niczego nie jadłam.
Muszę przyznac, ze dla mnie pierwszy trymestr nie był bardzo ciężki - zeby uniknąć mdłości, musiałam wiecej zjeść :D Ale przecież tyle dziewczyn nie mogło jeść zupełnie - wszystkie dostawały informacje, ze spadki wagi nie są niebezpieczne, ważne, żeby starać się jeść mikro i makro, nie tylko zapychacze :D Więc myślę, ze nie masz się o co martwić, chyba, że waga dalej będzie leciała, ale to musisz jeszcze poobserwować.

reklama
Ja schudłam 3 kg około od początku , teraz jak już mogę jeść bardziej normalnie to pewnie zacznie coś przybywać.

Ja mam 12 tydzień . Jak byłam w 9 u lekarza to ważyłam 66 a na początku ciąży 63. Jak wasze brzuszki ? Macie już ? O to i mój . Dzisiaj jak ubralam sukienke to dopiero zobaczyłam jaki już jest ☺️

Załączniki

• 16231459730788610798200165036109.jpg
    16231459730788610798200165036109.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 151
Nie mam fotki, ale u mnie jednego dnia jeansy ciążowe, a innego ledwie coś widać (szczególnie rano), ciekawa jestem, kiedy brzuszek wystrzeli 🥳

Ja mam 12 tydzień . Jak byłam w 9 u lekarza to ważyłam 66 a na początku ciąży 63. Jak wasze brzuszki ? Macie już ? O to i mój . Dzisiaj jak ubralam sukienke to dopiero zobaczyłam jaki już jest ☺️
O faktycznie mocno już widać! U mnie raz trochę widać, a raz nie, ale ja żyrafa jestem więc pewnie jeszcze chwilę poczekam 😂

O faktycznie mocno już widać! U mnie raz trochę widać, a raz nie, ale ja żyrafa jestem więc pewnie jeszcze chwilę poczekam 😂
O, to ja podobnie ze wzrostem, zastanawiam się, czy faktycznie istnieje taka zależność, ze brzuszki wysokich dziewczyn są mniejsze, bo tez macica może się inaczej ułożyć przy dłuższym tułowiu :D Nie obraziłabym się za taki układ 8-)

O, to ja podobnie ze wzrostem, zastanawiam się, czy faktycznie istnieje taka zależność, ze brzuszki wysokich dziewczyn są mniejsze, bo tez macica może się inaczej ułożyć przy dłuższym tułowiu :D Nie obraziłabym się za taki układ 8-)
ja mam macicę w tyłozgięciu. Mój brzuch zwiększył obwód o może 1 cm 😂 podobno w 5-6 miesiącu macica się wygina do przodu i coś będzie widać.
Ciągle chodzę w jeansach sprzed ciąży 😬

Tak tak, ja też nie miałabym nic przeciwko 😁. Jak narazie mieszczę się we wszystkie stare ciuchy 😁

reklama
Jeansy sprzed ciąży - u mnie już odeszło w zapomnienie :D Ale odkąd zmieniam garderobę, to brzuszek czuje się duzo lepiej, nawet ucisk jeansów, rajtek albo spodniczki powodował u mnie na dłuższą metę uczucie rozciągania i dyskomfortu (a myślałam, ze to normalne i fizjologiczne), więc jesli ktoś jeszcze ma ten problem i nie mija, to polecam przesiąść się już w luźne sukienki albo ubrania ciążowe :D

Do góry