jakdotegodoszloniewiem
Fanka BB :)
Ja bym po każdej takie akcji zerwała kontakt. Na jakiś czas, jasno komunikując dlaczego tak się dzieje.Oboje już sobie z nimi rady dać nie możemy teściową przy mojej mamie to pikuś . Ona jeszcze raz na jakiś czas coś palnie a później przyjdzie i powie że przeprasza że nie pomyślała.
Nie jest to proste. Robiłam to nie raz z różnymi ludźmi mimo tego, że ogólnie mam na takie rzeczy wyrąbane. Zwykle dobrze działało.
Możesz tez spróbować porozmawiać z mamą, pokazać jej, co czujesz. I powiedzieć, że stres który ona w Tobie wywołuje, nie wpływa dobrze na ciążę. Może to do niej trafi?
Ja mam teraz inny problem z rodziną - oni dostali szału na punkcie kolejnego dziecka w rodzinie. Wybierają imię, kupują już prezenty, angażują mnie w wybieranie tych rzeczy dla dziecka. Ja czuję się podle, bo mnie to tak nie kręci. Jestem zdystansowana emocjonalnie od płodu i czekam na moment, kiedy zacznę coś do niego czuć. Cały ten szał mnie dobija i jeszcze bardziej oddała od przywiązania do dziecka. Czuję się jak nic nieznaczący inkubator…