Jeśli jest 5 tydz i 1 dzień to jesteś w 5 tygodniu, czyli początek 2 miesiąca ciąży. w szpitalu i ginekolodzy liczą tygodnie skończone, czyli od 5+0 do 5+6 jesteś w 5 tyg. Ja dziś 6+0 i jestem w 6 skończonym. I właściwie nie posługują się miesiącami. Sama miałam dylemat a to nie moja pierwsza ciąża, ale teraz mi to dwóch ginekologów wyjaśniało. I mówili, ze są rozbieżności bo aplikacje różnie liczą. W mojej można ustawić czy ma pokazywać rozpoczęte czy skończone tygodnie.Hey dziewczyny błagam przetłumaczcie mi na chłopski rozum bo nie mam pojęcia z tymi tygodniami ciąży ...
Jak miałam ostatni okres 21.03.2021r i pokazuje mi na aplikacji że jestem w ciąży w 5tygodniu i 1 dzień . To znaczy że jestem już w ciąży 1 miesiąc 1 tydzień i 1 dzień ? czy jeszcze inaczej może to głupie ale na prawdę nie mam pojęcia xd na jakimś internetowym kalkulatorze wbiłam datę ostatniej miesiączki i mi pokazało że 2 tydzień jestem w ciąży więc już całkiem nie ogarniam tematu i błagam nie skrzyczcie mnie za to po prostu chciałabym wiedzieć a dziś dopiero będę się umawiać na kolejną wizytę na za 1,5 tygodnia bo tak mi kazano
reklama
Oki dziękuję Ci bardzo za rozjaśnienieJeśli jest 5 tydz i 1 dzień to jesteś w 5 tygodniu, czyli początek 2 miesiąca ciąży. w szpitalu i ginekolodzy liczą tygodnie skończone, czyli od 5+0 do 5+6 jesteś w 5 tyg. Ja dziś 6+0 i jestem w 6 skończonym. I właściwie nie posługują się miesiącami. Sama miałam dylemat a to nie moja pierwsza ciąża, ale teraz mi to dwóch ginekologów wyjaśniało. I mówili, ze są rozbieżności bo aplikacje różnie liczą. W mojej można ustawić czy ma pokazywać rozpoczęte czy skończone tygodnie.
As.ia95
Fanka BB :)
Mi 4 dziewczynkiChłopiec i dziewczynka! Pierwszy chłopiec a Tobie?
Sylwia.81
Linka jeśli cię to jakkolwiek pocieszy to ja w poprzedniej ciąży strasznie krwawiłam raz po współżyciu to po takiej ilości żywej krwi byłam pewna że straciłam moje maleństwo i co się okazało że mały wszystko ok a to był torbiel chyba która pękła i z stąd ta krew a Stach ma dziś 2,5 roku zdrowy broi i jest okNie smutaj głęboki wdech dla maluszka i dacie radę ! Nie przyjmuje innej opcji ! Brązowy śluz to pewnie nadal kwestia niższego progesteronu, umów się na wizytę i dużo odpoczywaj Są kobiety, które donosiły zdrowe ciążę nawet po krwawieniach i tak się nastaw ! trzymam za Was mocno kciuki, a Ty malutki wojowniku walcz dzielnie
No to chyba dluzsze okresy niz jeden dzień na daną plecJakiej daty zapłodnienia bym nie wpisała to mi syna prognozują co ma być to będzie
Ewelina:)
ja kiedyś zemdlałam i dostałam drgawek , okazało się zw byłam bardzo odwodniona i straciłam dużo elektrolitów i stad te drgawki, za dwa dni jeszcze raz to się powtórzyło, potem miałam kroplówki itd, od tamtej pory pilnuje żeby mieć elektrolity .. i już sie nie powtórzyło. Teraz trochę się boje bi ciagle wymiotuje ale ci poradzić
A to gorączkowałaś albo wymiotywałaś że miałaś taki niedobór elektrolitów i byłaś odwodniona?
Ja w poprzednich pilam jedna filiżankę i jest ok. Chodzi tutaj raczej o ilość kofeiny dziennie zeby nie przekraczać...Mi lekarz powiedział, że w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty, bo może powodować wady serca u dziecka.
Dariuszka90
Cześć dziewczynyny ostatnio zauważyłam że mi oko lata...podobno kiedyś ktoś mówił że to brak magnezu , co myślicie?
Oj mam to samo! Ale chętnie czytam i w miarę możliwości odpisuje , niestety tez przez brak czasu będę mniej aktywnai tak czasem mam wrażenie ze za dużo telefonu używam przy córce... tez tak macie?Dziewczyny, skąd bierzecie czas na pisanie na forum? ja piszę tylko w trakcie usypiania młodszego na drzemkę, a tak, staram się nie siedzieć z telefonem przy dzieciach. A wieczory spędzam z mężem, a potem jestem kilkadziesiąt strony do tylu w ogóle chyba nie będę najaktywniejszą osobą na forum, ale postaram się w miarę na bieżąco Was podczytywac i meldować co u mnie. Jeśli chodzi o kremy i balsamy, to ja polecam hippisi mama, jest, super zapisałam się już na pierwszą wizytę na 6 maj, powinnam być wtedy 8t2d, trochę wcześniej niż planowałam, ale tak jakoś wyszło
reklama
No tez moze brak potasuCześć dziewczynyny ostatnio zauważyłam że mi oko lata...podobno kiedyś ktoś mówił że to brak magnezu , co myślicie?
Podziel się: