reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.

Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.

Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować insulinę?
Ja mam 90 czyli dobrze?bo już się pogubiłam ile powinno być:)

reklama
Na moim pierwszym usg z poniedziałku też szukał pozamacicznej mimo, że była też w natrzmaciczna i będzie jej też szukał w kolejny poniedziałek i oby wykluczył. Tego też Ci Kochana życzę, żeby wszytsko było w jak najlepszym porzadku❤️ Ja się w miarę szybko dowiedziałam o ciazy bo wg kalendarzyka w 3+5 już test pozytywny wyszedł, pierwszą beta zrobiona w 4+1 a druga 4+3, na usg poszłam w ten poniedziałek pierwszy raz i ciaza okazała się młodsza o dwa dni. Masz bardzo ładna betę, trzymam kciuki za przyrost❤️❤️✊✊✊najgorzej się czeka na wyniki, daj znać jak tylko je dostaniesz 💕
Kurcze niby wczoraj jakąś kropeczke było widać ale mówiła że nie wiadomo co to jest :( oby dzisiejsza beta wyszła dobrze ... Wyniki będę miała koło 15/16 ... Z resztą i tak nie ogarniam tego z betą w ogóle ... Np kiedy jest beta taka że jednak ciąża będzie normalna a kiedy taka że faktycznie może być ciąża pozamaciczna :( i na będę dam znać ❤️ Ty też tam pisz co u Ciebie zawsze to raźniej ❤️ i życzę Ci tego żeby wykluczył to co złe ❤️

Kurcze niby wczoraj jakąś kropeczke było widać ale mówiła że nie wiadomo co to jest :( oby dzisiejsza beta wyszła dobrze ... Wyniki będę miała koło 15/16 ... Z resztą i tak nie ogarniam tego z betą w ogóle ... Np kiedy jest beta taka że jednak ciąża będzie normalna a kiedy taka że faktycznie może być ciąża pozamaciczna :( i na będę dam znać ❤️ Ty też tam pisz co u Ciebie zawsze to raźniej ❤️ i życzę Ci tego żeby wykluczył to co złe ❤️
beta musi przyrastać co 48 h chociaż 66%, są kalkulatory przyrostu w internecie

Witam Kobietki. Jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia.
Wg @ jestem w ciąży 6t2d.
W poniedziałek 19.04 byłam u gina bo zaczęłam delikatnie plamić na brązowo (bardziej woda niż jakiś śluz). Dał mi duphaston, powiedział że pęcherzyk jest pusty i w najbliższy poniedziałek mam wizytę. Cały czas mam plamienie. Czasami jest sporo a czasami tylko delikatnie.
21.04 robiłam betę i wyszło 14421. Dzisiaj idę jeszcze raz. Czy coś złego może się dziać? Miałyście plamienia i było wszystko ok?

Witam Kobietki. Jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia.
Wg @ jestem w ciąży 6t2d.
W poniedziałek 19.04 byłam u gina bo zaczęłam delikatnie plamić na brązowo (bardziej woda niż jakiś śluz). Dał mi duphaston, powiedział że pęcherzyk jest pusty i w najbliższy poniedziałek mam wizytę. Cały czas mam plamienie. Czasami jest sporo a czasami tylko delikatnie.
21.04 robiłam betę i wyszło 14421. Dzisiaj idę jeszcze raz. Czy coś złego może się dziać? Miałyście plamienia i było wszystko ok?

Jesteśmy w podobnym okresie, ja jestem w 6tyg i 6 dniu.. plamilam na brązowo trochę różowo, teraz różowo a nawet czerwono🥺 okazało się, że mam infekcje..mam nadzieję że to przez to..

reklama
Hej Dziewczyny, wyszedł mi dzisiaj pozytywny test ciazowy, więc witam sie z Wami :)
Przy okazji mam szybkie pytanie - czy która z Was brała dostinex podczas starań? Kiedy lekarz zalecał Wam go odstawić? Odrazu jak wyjdzie pozytywny test?
Ja brałam, kazali mi odstawić od razu przy zajściu. Brałam raz w tygodniu 1/4 tabletki 0,5mg

Do góry