reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.

Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.

Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować insulinę?
Ja mam 90 czyli dobrze?bo już się pogubiłam ile powinno być:)

reklama
Na moim pierwszym usg z poniedziałku też szukał pozamacicznej mimo, że była też w natrzmaciczna i będzie jej też szukał w kolejny poniedziałek i oby wykluczył. Tego też Ci Kochana życzę, żeby wszytsko było w jak najlepszym porzadku❤️ Ja się w miarę szybko dowiedziałam o ciazy bo wg kalendarzyka w 3+5 już test pozytywny wyszedł, pierwszą beta zrobiona w 4+1 a druga 4+3, na usg poszłam w ten poniedziałek pierwszy raz i ciaza okazała się młodsza o dwa dni. Masz bardzo ładna betę, trzymam kciuki za przyrost❤️❤️✊✊✊najgorzej się czeka na wyniki, daj znać jak tylko je dostaniesz 💕
Kurcze niby wczoraj jakąś kropeczke było widać ale mówiła że nie wiadomo co to jest :( oby dzisiejsza beta wyszła dobrze ... Wyniki będę miała koło 15/16 ... Z resztą i tak nie ogarniam tego z betą w ogóle ... Np kiedy jest beta taka że jednak ciąża będzie normalna a kiedy taka że faktycznie może być ciąża pozamaciczna :( i na będę dam znać ❤️ Ty też tam pisz co u Ciebie zawsze to raźniej ❤️ i życzę Ci tego żeby wykluczył to co złe ❤️

Kurcze niby wczoraj jakąś kropeczke było widać ale mówiła że nie wiadomo co to jest :( oby dzisiejsza beta wyszła dobrze ... Wyniki będę miała koło 15/16 ... Z resztą i tak nie ogarniam tego z betą w ogóle ... Np kiedy jest beta taka że jednak ciąża będzie normalna a kiedy taka że faktycznie może być ciąża pozamaciczna :( i na będę dam znać ❤️ Ty też tam pisz co u Ciebie zawsze to raźniej ❤️ i życzę Ci tego żeby wykluczył to co złe ❤️
beta musi przyrastać co 48 h chociaż 66%, są kalkulatory przyrostu w internecie

Witam Kobietki. Jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia.
Wg @ jestem w ciąży 6t2d.
W poniedziałek 19.04 byłam u gina bo zaczęłam delikatnie plamić na brązowo (bardziej woda niż jakiś śluz). Dał mi duphaston, powiedział że pęcherzyk jest pusty i w najbliższy poniedziałek mam wizytę. Cały czas mam plamienie. Czasami jest sporo a czasami tylko delikatnie.
21.04 robiłam betę i wyszło 14421. Dzisiaj idę jeszcze raz. Czy coś złego może się dziać? Miałyście plamienia i było wszystko ok?

Witam Kobietki. Jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia.
Wg @ jestem w ciąży 6t2d.
W poniedziałek 19.04 byłam u gina bo zaczęłam delikatnie plamić na brązowo (bardziej woda niż jakiś śluz). Dał mi duphaston, powiedział że pęcherzyk jest pusty i w najbliższy poniedziałek mam wizytę. Cały czas mam plamienie. Czasami jest sporo a czasami tylko delikatnie.
21.04 robiłam betę i wyszło 14421. Dzisiaj idę jeszcze raz. Czy coś złego może się dziać? Miałyście plamienia i było wszystko ok?

Jesteśmy w podobnym okresie, ja jestem w 6tyg i 6 dniu.. plamilam na brązowo trochę różowo, teraz różowo a nawet czerwono🥺 okazało się, że mam infekcje..mam nadzieję że to przez to..

reklama
Hej Dziewczyny, wyszedł mi dzisiaj pozytywny test ciazowy, więc witam sie z Wami :)
Przy okazji mam szybkie pytanie - czy która z Was brała dostinex podczas starań? Kiedy lekarz zalecał Wam go odstawić? Odrazu jak wyjdzie pozytywny test?
Ja brałam, kazali mi odstawić od razu przy zajściu. Brałam raz w tygodniu 1/4 tabletki 0,5mg

Do góry