reklama
M
Ma_k
Gość
Na moim pierwszym usg z poniedziałku też szukał pozamacicznej mimo, że była też w natrzmaciczna i będzie jej też szukał w kolejny poniedziałek i oby wykluczył. Tego też Ci Kochana życzę, żeby wszytsko było w jak najlepszym porzadku Ja się w miarę szybko dowiedziałam o ciazy bo wg kalendarzyka w 3+5 już test pozytywny wyszedł, pierwszą beta zrobiona w 4+1 a druga 4+3, na usg poszłam w ten poniedziałek pierwszy raz i ciaza okazała się młodsza o dwa dni. Masz bardzo ładna betę, trzymam kciuki za przyrostnajgorzej się czeka na wyniki, daj znać jak tylko je dostanieszMam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze no i widzisz ja mam bardzo młodziutką ciążę a już mnie straszy od 3 dni ... A od poniedziałku dopiero wiem że jestem w ciąży ... I od wtorku mnie straszy.. Nigdy już nie pójdę tak wcześnie do ginekolog.... Dziś jest 5 dzień odkąd wiem że jestem w ciąży . W środę miałam betę i dziś idę na 8 zrobić znów ... Wyniki o 16 ... Ciekawa jestem strasznie jaki przyrost będzie ... No a w niedzielę znów ginekolog... Oby już było widać ten pęcherzyk ...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też przytyłam z 18 kg ja mam 10 cm mniej niż Ty wiec jak paczek wyglądałam, ale po 3 miesiącach wróciłam do swojej wagi... Zobaczymy co będzie terazJa po pierwszej ciąży sporo przytyłam..ważyłam 57 -12 lat temu a po ciąży nie spadłam już poniżej 67.. teraz mam koło 68 przy 168cm
Ja też przechorowałam toxopazmozę i mam wyniki z maja zeszłego roku, ale ginekolog stwierdził, że i tak muszę zrobić. Rok temu zaszczepiłam się przeciw WZW typu B i też muszę zrobić HBs antygen.Dziewczyny jestem po badaniach (glukoza nad czczo, HBsanty, HCV, HIV, mocz, morfologia, TSH, HDR) 170 zł zapłaciłam... Toksoplazmoze mam już przechorowana więc stary wynik wystarczy no i grupę krwi też mam więc aż tak drogo nie ma
U mnie też był kłopot... Żyły się pochowały, nie mieli mi jak założyć wenflonu. Na dłoni pękła mi żyła i mam ładnego siniaka. (już wygląda lepiej)Chyba przez te mdłości jestem odwodniona, bo krew mi w ogóle nie chciała lecieć 2 razy musiała mnie kłuć
Załączniki
Paradoksalna
Fanka BB :)
No to prawda... Mam na pokładzie prawie 5 latkę ile strachu było...Dzięki!
Te myśli są najgorsze, ale niestety będziemy się bały całą ciąże o wszystko , a później całe długie piękne życie o nasze latające dzieciaczki!
Paradoksalna
Mi tez muz ciasno, waga stoi a ulubione spodnie opinają się na brzuchu... ja to jeszcze swoje wazę, wiec w ogóle już wyglądam na któryś miesiąc xDJa to jestem w szoku bo mam już brzuch!!! Przy córce zaczął być widoczny ok 4 msc
KasikP
ja osobiście nie miałam ale miała moja kuzynka brała insulinę 3 razy dziennie musiała mierzyć cukier z palca z i z moczu miała takie specjalne paski do sikania najgorzej bo musiała to też robić w nocy i nastawiać budzik. Dziewczynka urodziła się zdrowa siłami natury zgodnie z terminem bez wywoływania a jej cukrzyca zanikła.Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.
Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.
Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować insulinę?
Niestety jest to osoba z dużą nadwagą nie dbała o to co pije bo piła bardzo dużo słodzonych napojów typu tymabark kubuś cola i jadła też sporo słodyczy.
Paradoksalna
Tez mam infekcje... z tą krwią to koniecznie jedz na sor, ja bym tak zrobiła, ale ja to tez jestem straszną panikarąTeż mnie ginekolog tak nastraszył. W czwartek tygodniu był tylko pęcherzyk ale byłam w poniedziałek i widzieliśmy bijące serduszko tylko okazało się, że nie dołączyłam zakażenia i biorę globulki dopochwowo. Teraz się boję bo miałam od środy różowe plamienia a dziś rano pojawiła się krew
reklama
Paradoksalna
Dzień dobry mamuśki wrocilam z bety, wyniki wieczorem, stresik jest ale jestem dobrej myśli
A teraz coś z zupełnie innej beczki, Czy Was też męczy zaparcie? Ja mam jakieś tragiczne... pije dużo wody a już mnie brzuch boli... zaraz się śliwek suszonych najem, może to coś da, jak nie to kupiłam czopki na zaparcie które są bezpieczne w ciąży (podobno, jeszcze będę czytac ulotkę)
A teraz coś z zupełnie innej beczki, Czy Was też męczy zaparcie? Ja mam jakieś tragiczne... pije dużo wody a już mnie brzuch boli... zaraz się śliwek suszonych najem, może to coś da, jak nie to kupiłam czopki na zaparcie które są bezpieczne w ciąży (podobno, jeszcze będę czytac ulotkę)
Podziel się: