reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja tez z tych starszych.. 83 i dziecko numer 3 😀 waga 55 kg.. a powiedzcie dziewczyny szczególnie te które są w kolejnych ciążach jak z Waszymi brzuszkami na tym etapie? Niby waga stoi ale już wszystkie moje dżinsy w pasie są zdecydowanie za małe..🙈
Ja waze 51,7 i mam 167 cm. Waga stoi w miejscu tak jak u Ciebie ale brzuch mi juz wybebeszylo. Spodnie napiete ;) Kurde trudno będzie zachować w tajemnicy do 12 tyg. To moja 4 ciaza ale 1 poroniłam w 9 tyg wiec nie będę jej tu może liczyć, bo za dużo tego :D ja w sumie w ostatniej ciąży przytyłam 15 kg. A rodziłam w zeszłym roku, w maju. Szybko zleciałam z wagi podczas karmienia...no ale jednak mięśnie brzucha juz nie te.... chociaż jestem osobą ćwiczącą i dbajaca o ciało

reklama
Dziewczyny co bierzecie w pierwszych tygodniach oprócz kwasu foliowego? Bo ja jeszcze nie byłam u lekarza a termin mam dopiero na 13.05 i zastanawiam się czy może coś w aptece Jeszcze nie kupić?
Ja biorę Pregna plus 🙂
No ja mam za mały przyrost teraz i nie wiem czy nie powinnam się martwić. W poniedziałek 8685 a dzisiaj 15278. Załamałam się, przyrost tylko 46%.
Wydaje mi się że przy takich wartościach beta już zwalnia 😘

Ja tez z tych starszych.. 83 i dziecko numer 3 😀 waga 55 kg.. a powiedzcie dziewczyny szczególnie te które są w kolejnych ciążach jak z Waszymi brzuszkami na tym etapie? Niby waga stoi ale już wszystkie moje dżinsy w pasie są zdecydowanie za małe..🙈
Ja ważę 49 kg dziś jestem w 7+5 i trochę mi się brzuszek zaokrągla (zwykle mam płaski)... Zakładam sukienki żeby się nie ściskać ☺

Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.

Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.

Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować ins

Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.

Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.

Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować insulinę?
Ja na szczęście nie...

Ja po pierwszej ciąży sporo przytyłam..ważyłam 57 -12 lat temu a po ciąży nie spadłam już poniżej 67.. teraz mam koło 68 przy 168cm
Zauważyłam juz od jakiegoś roku, że nie mieszczę się w ulubione spodnie i okazało się ,że mam Hashimoto. Powiększone hormony tarczycy negatywnie wpływały na zapłodnienie.. lekarz wspomniał, że za dużo tych jajeczek już nie mam wiec jestem przeszczęśliwa, że w końcu się udało... Mam nadzieję, że będzie dobrze😍

reklama
Dziewczyny jestem po badaniach (glukoza nad czczo, HBsanty, HCV, HIV, mocz, morfologia, TSH, HDR) 170 zł zapłaciłam... Toksoplazmoze mam już przechorowana więc stary wynik wystarczy no i grupę krwi też mam🙂 więc aż tak drogo nie ma 😌

Do góry