reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja tez z tych starszych.. 83 i dziecko numer 3 😀 waga 55 kg.. a powiedzcie dziewczyny szczególnie te które są w kolejnych ciążach jak z Waszymi brzuszkami na tym etapie? Niby waga stoi ale już wszystkie moje dżinsy w pasie są zdecydowanie za małe..🙈
Ja waze 51,7 i mam 167 cm. Waga stoi w miejscu tak jak u Ciebie ale brzuch mi juz wybebeszylo. Spodnie napiete ;) Kurde trudno będzie zachować w tajemnicy do 12 tyg. To moja 4 ciaza ale 1 poroniłam w 9 tyg wiec nie będę jej tu może liczyć, bo za dużo tego :D ja w sumie w ostatniej ciąży przytyłam 15 kg. A rodziłam w zeszłym roku, w maju. Szybko zleciałam z wagi podczas karmienia...no ale jednak mięśnie brzucha juz nie te.... chociaż jestem osobą ćwiczącą i dbajaca o ciało

reklama
Dziewczyny co bierzecie w pierwszych tygodniach oprócz kwasu foliowego? Bo ja jeszcze nie byłam u lekarza a termin mam dopiero na 13.05 i zastanawiam się czy może coś w aptece Jeszcze nie kupić?
Ja biorę Pregna plus 🙂
No ja mam za mały przyrost teraz i nie wiem czy nie powinnam się martwić. W poniedziałek 8685 a dzisiaj 15278. Załamałam się, przyrost tylko 46%.
Wydaje mi się że przy takich wartościach beta już zwalnia 😘

Ja tez z tych starszych.. 83 i dziecko numer 3 😀 waga 55 kg.. a powiedzcie dziewczyny szczególnie te które są w kolejnych ciążach jak z Waszymi brzuszkami na tym etapie? Niby waga stoi ale już wszystkie moje dżinsy w pasie są zdecydowanie za małe..🙈
Ja ważę 49 kg dziś jestem w 7+5 i trochę mi się brzuszek zaokrągla (zwykle mam płaski)... Zakładam sukienki żeby się nie ściskać ☺

Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.

Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.

Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować ins

Czasem się tak zastanawiam nad cukrzycą ciążowa. Skoro w ciąży na czczo wyniki w normie do 92 a poza ciąża do 99 ja mam zazwyczaj 92-95 więc poza ciąża ok ale w ciąży za wysoko trochę to głupie wg mnie. Bo na bank wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, chyba że glukophar zadziała i uda mi się wbić w ciążowe normy.

Jak dla mnie przy diagnozie cukrzycy ciążowej powinno brać się pod uwagę wynikiem przed ciążą.

Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miła cukrzycę ciążową i czy musiała przyjmować insulinę?
Ja na szczęście nie...

Ja po pierwszej ciąży sporo przytyłam..ważyłam 57 -12 lat temu a po ciąży nie spadłam już poniżej 67.. teraz mam koło 68 przy 168cm
Zauważyłam juz od jakiegoś roku, że nie mieszczę się w ulubione spodnie i okazało się ,że mam Hashimoto. Powiększone hormony tarczycy negatywnie wpływały na zapłodnienie.. lekarz wspomniał, że za dużo tych jajeczek już nie mam wiec jestem przeszczęśliwa, że w końcu się udało... Mam nadzieję, że będzie dobrze😍

reklama
Dziewczyny jestem po badaniach (glukoza nad czczo, HBsanty, HCV, HIV, mocz, morfologia, TSH, HDR) 170 zł zapłaciłam... Toksoplazmoze mam już przechorowana więc stary wynik wystarczy no i grupę krwi też mam🙂 więc aż tak drogo nie ma 😌

Do góry