reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja dziś mam wizytę na 16 :) trochę się stresuje, bo jakby objawy osłabły :( dziś robiłam znowu betę i tsh czekam z niecierpliwością na wyniki i na wizytę też.
Z tymi objawami tez można zwariować... u mnie jeden dzień jest ok, są objawy, a kolejny dzień np piersi mniej bolą, albo w ogóle przestają boleć... a za kilka godzin wszystko wraca. Trzymam kciuki za super wyniki i udana wizytę ♥️ A który tydzień ?

reklama
Dziewczyny z wizytami dziś - zazdroszcze:) moja dopiero za półtora tygodnia, ale specjalnie się tak umówiłam, żeby była większa szansa, że coś już będzie widać. Dziś poszłam powtórzyć betę, więc modlę się, żeby było ok i bez rozczarowań... biochemiczna z zeszłego miesiąca ciągle mi siedzi z tyłu głowy.

W Warszawie jest dziś piękna pogoda, najlepiej by było wyjść z kawką na ganek i pooddychać świeżym wiosennym powietrzem - ale nie mam niestety ganku, no i pracować trzeba :D

Witajcie :) Wam też brakuje słońca? Jak nie miałam dzieci, to uwielbiałam taką pogodę, chowałam się pod koc z kubkiem gorącej herbaty i czytałam książkę (a jestem molem książkowym), ale teraz trochę mnie to dobija. Tym bardziej, że liczyłam na piękną, słoneczną wiosnę i że przez to córka może w końcu przestanie tak dużo chorować, a tu pewnie znowu pochodzi do przedszkola ze trzy dni, a potem dwa tygodnie w domu. A tak przy okazji. Trochę martwi mnie brak objawów. W pierwszej ciąży wymiotowałam tak, że jak w końcu trafiłam do szpitala, to pani ordynator woziła mnie na wózku, bo byłam tak słaba, że nie mogłam chodzić. W drugiej wymiotowałam mniej (np. 10 razy dziennie, a nie cały czas 😂), ale za to całe 9 miesięcy i do tego ogólnie samopoczucie miałam fatalne. A teraz nic. Gdyby nie przypadek, nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Wiem, że każda ciąża jest inna, ale z tyłu głowy mam jakiś niepokój...
Miałam tak z synem, objawów zero, a nawet więcej energii. A teraz ? Ciągle uczucie że coś mnie bierze, wyczulone zapachy, muli mnie, jestem spiaca. Wszystko naraz.

Ja się fatalnie czuje, mdłości cały cały czas... Wymioty kilka razy dziennie, nic nie pomaga😞 pogoda niestety tez nie sprzyja😔 miłego dnia wam życzę i udanych wizyt u lekarza 🙂

to ja w 4+6 miałam betę 646 dopiero. Dzisiaj 5+4 chyba faktycznie bez sensu z tym lekarzem. I co zaś jechac na badania? Chyba gdybym zrobiła betę, progesteron i tsh byłabym spokojniejsza 🤦‍♀️ tylko ile razy można się badać, zaś płacić 🙄 sama nie wiem.
Spróbuj się wcisnąć na NFZ, a jak nie da rady to zrób sobie te badania żeby być spokojniejsza a wizytę np za tydzień 😄

reklama
Wiecie ja też praktycznie nie mam żadnych objawów Ale jakoś nie biorę sobie tego do głowy. W 1 ciąży wymiotowalam i spałam gdzie się dało od samego początku 😁A w 2 ciazy trochę mnie mdlilo Ale gdzieś od 8 tygodnia dopiero. Więc każda ciąża inna. U nas dziś piękna pogoda właśnie zbieram się z synkiem na podwórko młody pójdzie spać A mamusia kawę na tarasie wypije 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁. Trzymam 👍👍👍👍👍👍za udane wizyty i czekamy na relację po nich . 😘😘😘😘😘Milego dnia mamuski

Do góry