reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Hej! Dopiero nadrobiłam! Witam wszystkie nowe Panie!
Ja również od kilku dni męczę się dużo szybciej i jest mi strasznie niedobrze ! Okropne uczucie ! W poprzedniej ciąży tak nie miałam , no i kilka zawrotów ... czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę.
Jeżeli chodzi o tycie w ciąży to chyba wypadam najgorzej... przytyłam 33kg- to była jakas masakra!!! Zaczęłam z wagą 52 kg. Ale nie byłam w stanie myśleć o niczym innym tylko o jedzeniu!! Mam nadzieje ze w tej ciąży przytyje góra 20kg;)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i miłego wieczoru!

reklama
Uwidoczniły mi się na całym ciele żyły. Szczególnie na piersiach. Pojawiają się a potem znikają. Też tak macie? Czy to normalne?

Hej! Dopiero nadrobiłam! Witam wszystkie nowe Panie!
Ja również od kilku dni męczę się dużo szybciej i jest mi strasznie niedobrze ! Okropne uczucie ! W poprzedniej ciąży tak nie miałam , no i kilka zawrotów ... czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę.
Jeżeli chodzi o tycie w ciąży to chyba wypadam najgorzej... przytyłam 33kg- to była jakas masakra!!! Zaczęłam z wagą 52 kg. Ale nie byłam w stanie myśleć o niczym innym tylko o jedzeniu!! Mam nadzieje ze w tej ciąży przytyje góra 20kg;)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i miłego wieczoru!
Ja startuje z wagi 58 kg ,zawsze ważyłam 50 ale lockdown zostawił dodatkowe kg 😊😊w życiu tyle nie ważyłam jestem ciekawa z jaką waga skończę 🤣🤣🤣

Uwidoczniły mi się na całym ciele żyły. Szczególnie na piersiach. Pojawiają się a potem znikają. Też tak macie? Czy to normalne?
Tak, u mnie też widoczne żyły.
Nie mam specjalnych objawów. Bolą mnie piersi, raz mocniej, raz słabiej i pobolewa brzuch. Szybciej się męczę. Czasem popadam w lęk, że może coś jest nie tak, chyba dopiero, jak zobaczę serce, to się uspokoję.

reklama
Może mi poradzicie. Mam spory ploblem z kręgosłupem, jestem po jednej operacji z kwalifikacją do kolejnej (mocny ucisk przepukliny na rdzeń). Przed ciążą jakiś czas nie brałam mocnych leków przeciwbólowych ale ćwiczyłam praktycznie codziennie wzmacniając mięśnie brzucha i pleców. Przestałam cwiczyc przez 2tyg i wrócił ból, z którym ledwo wytrzymuję a boję się, że będzie coraz gorzej. Nie wiecie czy we wczesnej ciąży można wykonywać jakieś ćwiczenia wzmacniajace?
Moim zdaniem ruch jest wskazany w ciąży ale musi być pozwolenie od lekarza i ogólny Twoj dobry stan. Ćwiczeń pełno jest na necie lub jeśli nie chcesz sama na pewno dobry fizjoterpeuta podpowie. Ja sama przed ciąża trochę ćwiczyłam i teraz nie zamierzam z tego rezygnować tylko wiadomo zmieniłam je na bardziej „lajtowe”

Do góry