reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Właśnie ja mam to do tego że medytacji nie ufam. Będę chodzić do pracy chyba do dnia porodu. Nawet jak piszę "poród" to ze strasznym lękiem.
Tu nie ma czemu nawet ufac.
Medytacja polega na oddychaniu i odprężaniu po kolei każdej części ciała. Żadne czary, tylko relaksik a gdy trzeba liczyć oddechy to się przez chwilę o niczym innym nie myśli i to cała filozofia. Ja się tak boję kolejnego poronienia, że zaczęłam wpadać w ataki paniki więc kilka minut relaksacji mi osobiście pomaga 🙂

reklama
Dzień dobry 😀 Miłego dnia zbieram się do pracy dziś długi i ciężki dzień.
Ja zamierzam być aktywna jak najdłużej sezon na rower się już zaczął a jeździmy bardzo dużo musze tylko spytać lekarza czy mogę aż tak. Do tego staram się robić 15 tysięcy kroków dziennie, wody pije bardzo dużo od dawna, słodkich napojów nie pije chipsy i fast food sporadycznie myślę że to ile przytyjemy to uwarunkowanie genetyczne. Mi niestety metabolizm zwalnia jak tylko ograniczam ruch :dry:

Dzień dobry 😁 mamuśki. Ja dziś w jakimś kiepskim nastroju wstałam. Pogoda też do kitu więc chyba ciężki dzień będzie. Co do kilogramów ciazowych to mam nadzieję że tym razem tyle nie przytyje co zawsze 🤣. Póki co jestem na diecie bo nadal karmie a mlody ma.alergie nie jem nic co może zawierać mleko krowie i jajka. Więc moja dieta jest uboga😁😁😁😁

Nagle przestałam ćwiczyć bo wystraszyłam się, że mogę przez to mieć drugie poronienie. Ale jutro delikatnie poćwiczę, ogólnie robię intensywne interwałowe i obwodowe treningi to w ciąży zacznę od lekkiej gimnastyki i jogi🙂
Ja też raz poroniłam teraz o wszystko się boję. Ale jak czuje że nic mnie nie boli i mam chęci to delikatnie sobie ćwiczę. Ale właśnie zapomniałam o jodze ! Zawsze mnie to zamulalo 😄 ale teraz czas wdrożyć. Miłego dnia 🥰

Ja dzisiaj 2 zmiana w pracy więc będzie bardzo ciężko bo nie bede mogła zrobić sobie drzemki 🙂 ostatnio baaardzo ciężko jest mi się obudzić .

Ja wczoraj byłam w pracy od 7 do 16. Resztkami sił zrobiłam obiad. Potem spałam od 18.00 do 20.00, przygotowałam się do spania i tak do rana. Nigdy tak bardzo nie miałam. Na szczęście od poniedziałku wracam na swój rytm w pracy.

reklama
Myślicie, ze jest sens robić betę w ogole byłam u gin i było ciałko żółte i zarodek bez serduszka 1,5-2mm max, wiec za mały jeszcze. Muszę czekać jeszcze tydzien i świruje ze stresu, czy jest ok. Jak sobie organizujecie czas, żeby nie stresować się aż tak w oczekiwaniu? I czy jest sens badać betę jeszcze? Ostatnia w pt tydzien temu ponad 5tys, potem nie wiem.

Do góry