reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Mój Was pewnie pobije z wagą 😂 ale właśnie dobre pytanie, jaki rozmiar ubranka
Też jestem ciekawa, ale pewnie 56 to za małe 🙂 Mój starszy synek jak się urodził miał 3950 i 58 cm, więc raczej ubranka 62. Wiedziałam, że będzie duży, więc głównie takie pakowałam. A teraz też ma być duży chłopak, waga około 4kg i też mam spakowane w rozm 62.

Mój Was pewnie pobije z wagą 😂 ale właśnie dobre pytanie, jaki rozmiar ubranka
Ja też jestem ciekawa, jaki chłop będzie u Was 😁 u nas lekarka jak go badała to mówi "ojej kawał chłopa z Ciebie" a jak ściągneła mu pampersa to dodała "oooo tu też jest Ciebie kawał" także może tam nabił tą wage 😂😂

Ma 54 cm i niestety ja jestem jeszcze na sali pooperacyjnej i dawali mi go na chwilę, wiec nie miałam okazji jeszcze sie nim zająć 😟 ale jak już sprawdzę, to dam Wam znać, w sumie te ubranka to też zależy jaka firma, często pajace 56 byly jak 62.
Tak masz rację z tymi rozmiarami to zależy jaki sklep. Te noworodzie to też na początku takie podkulone leżą to myślę że 56 przez chiwle założysz. ❤️ To kochana życzę Ci szybkiej rekonwalescencji i żebyś mogła się maleństwem zajmować 🥰

Ja też jestem ciekawa, jaki chłop będzie u Was 😁 u nas lekarka jak go badała to mówi "ojej kawał chłopa z Ciebie" a jak ściągneła mu pampersa to dodała "oooo tu też jest Ciebie kawał" także może tam nabił tą wage 😂😂
A Ty wiedziałaś że będzie taki spory ? Bo mnie to już nastawiają psychicznie od dawna że synek duży ;) do tego stopnia że chcą wywoływać żeby już nie rósł więcej 🤭

@KatJak a pytałaś ile obstawia Twoja gin z wagą małego na Święta? Ja swojego pytałam i mowil, ze max 3300 może mieć 🤔

Byliśmy dziś na KtG, serduszko dobrze bije, mały był aktywny (cały dzień aktywny, bo matka od rana latała załatwiać sprawy a teraz leży w łóżku na boku, bo brzuch twardy cały czas 🤦‍♀️ Ja albo odpoczywam, albo szajbuje za bardzo po mieście a potem stekam), nie bolało mnie jak na okres podczas podpięcia, a szkoda, bo chciałam się dowiedzieć czy to sie zapisze i czy to te przepowiadające 😕

U mnie też, lekarz dał skierowanie na wywolanie w 39 tyg, żeby już nie rósł.
O to mamy tak samo. Mam tydzień żeby się samo rozpoczęło jak nie to wywoływanie. Na noc balonik a od rana oxy.
Ale poza tymi małymi skurczami nic się nie dzieje. Ledwo tylko chodzę aż martwie się że można być tak niedołężnym. Czuje jakbym ważyła dosłownie tone a ciało nie miało siły podnieść nóg żeby iść.
@KatJak a pytałaś ile obstawia Twoja gin z wagą małego na Święta? Ja swojego pytałam i mowil, ze max 3300 może mieć 🤔

Byliśmy dziś na KtG, serduszko dobrze bije, mały był aktywny (cały dzień aktywny, bo matka od rana latała załatwiać sprawy a teraz leży w łóżku na boku, bo brzuch twardy cały czas 🤦‍♀️ Ja albo odpoczywam, albo szajbuje za bardzo po mieście a potem stekam), nie bolało mnie jak na okres podczas podpięcia, a szkoda, bo chciałam się dowiedzieć czy to sie zapisze i czy to te przepowiadające 😕
Szacujemy że może mieć powyżej 4. Przybiera ok 200 gran na tydzień.

Właśnie tak myślałam czemu się dziś nie odzywasz :)

Czyli żadne skurcze się nie zapisały ? U mnie nawet jak nie bolało to coś tam wyszło

reklama
@KatJak no właśnie nic a nic na KTG 🤔 Jedynie stawianie się brzucha pokazało…polozna mówiła, ze to badanie wychwyci i przepowiadające i porodowe skurcze.

O kurczę,ponad 4 kilo to chyba o CC zahacza, co? Chociaż w moim szpitalu niby od 4300 dopiero są przesłanki do cięcia 🙄

Mały dzisiaj tak uciska chyba na żołądek, ze leżeć nie idzie 😣 piecze, pali, oszaleć można. Jak siedzę czy stoję to brzuch się spina i bądź tu mądry…A ty jak się dzisiaj czujesz poza ociezałością? 😀 mały dziś daje we znaki jak mój czy spokojny?

Do góry