reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Zgadzam się, ja też bety nie robię, nie nakręcam się, co ma być to będzie, na takim wczesnym etapie natura wszystko weryfikuje i ani my ani lekarze na pewne rzeczy nie mamy wpływu...Takie myślenie też daje większy spokój
oj daje bo tam się stresowałam cały czas ... a teraz wcale 🥰
U mnie to trochę inna opowieść bo jestem po raku jajnika , który mi się ujawnił miesiąc po porodzie córki ... nikomu tego nie życzę , na szczęście obyło się tylko na operacji w oknologii w Gdyni , i usunęli mi jajnik dając szanse na zajście 30% , dziwiło mnie ze mimo tego zachodzę nawet szybciej w ciąże niż jak byłam całkiem zdrowa ☺️ no i mąż wraca co 2-3 misiace tez trudno w dni trafić 😉

Ja to tylko betę raz robiłam w ost ciąży w sierpniu 😏
Każdy mówił idź będziesz spokojniejsza a tutaj tak naprawdę gowno prawda ! Chyba wole być w niewiedzy , i tak jeśli by się coś działo to na takim etapie nie mamy na nic wpływu ... 🙂
Ja też nie robiłam bety, czekam na wizytę u lekarza. Oczywiście trochę się stresuje, ale sprawdzanie co chwilę bety byłoby jeszcze bardziej stresujące. Niech dni lecą jak najszybciej do 23.04 😀

oj daje bo tam się stresowałam cały czas ... a teraz wcale [emoji3059]
U mnie to trochę inna opowieść bo jestem po raku jajnika , który mi się ujawnił miesiąc po porodzie córki ... nikomu tego nie życzę , na szczęście obyło się tylko na operacji w oknologii w Gdyni , i usunęli mi jajnik dając szanse na zajście 30% , dziwiło mnie ze mimo tego zachodzę nawet szybciej w ciąże niż jak byłam całkiem zdrowa [emoji3526] no i mąż wraca co 2-3 misiace tez trudno w dni trafić [emoji6]
Super, że wszystko dobrze się skończyło. Ja z tym mężem co 2 - 3 miesiące to cię podziwiam i jeszcze trójka dzieci, wszystko totalnie na twojej głowie. Długo już tak żyjecie? Silna babka jesteś[emoji123][emoji3590]

Ja to tylko betę raz robiłam w ost ciąży w sierpniu 😏
Każdy mówił idź będziesz spokojniejsza a tutaj tak naprawdę gowno prawda ! Chyba wole być w niewiedzy , i tak jeśli by się coś działo to na takim etapie nie mamy na nic wpływu ... 🙂
Ja po ostatnim podejrzeniu pozamacicznej mam wskazane badanie bety przez lekarza i poziom progesteronu razem z beta żeby było wiadomo czy dalej dawać i jaka dawkę ;) ten cykl był monitorowany i wspierane zagnieżdżenie duphastonem, stad na dziś miałam zalecenie bety i progesteronu a test zrobiłam bo nie mogłam się doczekac :D

Super, że wszystko dobrze się skończyło. Ja z tym mężem co 2 - 3 miesiące to cię podziwiam i jeszcze trójka dzieci, wszystko totalnie na twojej głowie. Długo już tak żyjecie? Silna babka jesteś[emoji123][emoji3590]

Dokładnie to 4 dzieci bo jeszcze siostra 😉 jest u mnie w rodzinie zastępczej wiec można powiedzieć ze to tez członek rodziny 🥰 mąż wyjeżdża już 8 lat i wszystko na mojej głowie 😉 tym bardziej ze nie mam rodziny blisko nie mam z kim zostawić dzieci itd muszę opiekunki wtedy szukać , prawka tez nie mam wszędzie jadę rowerem pieszo albo autobusem 😉 jak to się mówi czasem jest tego tyle ze człowiek nie wie w co ręce wsadzić ale nie zamieniła bym swojego życia na żadne inne 😉 kocham duża rodzine , ten gwar przy posiłkach radości i smutki ☺️ mam bardzo dużo cierpliwości a wiadomo ze do dzieci trzeba tego mieć cała masę 🤣😂😅

Moja siostra do mnie trafiła jak mój synek miał 4 miesiące , nie było lekko bo mieszkałam wtedy u teściowej która mnie nie lubiła 🙈 o moim życiu to można by książkę napisać ... czekać teraz na jakieś dobre rzeczy żeby się zaczęło coś dziać bo tego złego mam już dość 😏

reklama
Do góry