reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja polecam czajnik z temperaturą 🙂 rano przegotowuję wodę a potem tylko podgrzewam do określonej temperatury - chwila i gotowe. Trzeba tylko pilnować by mieć przegotowaną wodę, ale to kwestia przyzwyczajenia 😎
Super. Nie słyszałam o czymś takim :)
Czy możecie polecić jakiś krem ochronny z UV dla skóry AZS? Zastanawiam się czy przy takim słońc już nie używać jakiejś ochrony UV?
Teoretycznie cały rok się powinno używać. Tym bardziej u maluchów. Pan Tabletka ostatnio miał wpis o kremach UV

reklama
Cześć dziewczyny Wasze dzieciaki po skończonym 3 miesiącu, a nawet troche wcześniej też tak się zmieniły? Mój nie potrafi zasnać, a jak już to zrobi to co chwilę się wybudza i muszę go usypiać bo jak nie pośpi to płacze jakby go ze skóry obdzierali. Wczesniej uśmiechnięte i gadające dziecko teraz ciągle marudzące. Powoli wysiadam...

Cześć dziewczyny Wasze dzieciaki po skończonym 3 miesiącu, a nawet troche wcześniej też tak się zmieniły? Mój nie potrafi zasnać, a jak już to zrobi to co chwilę się wybudza i muszę go usypiać bo jak nie pośpi to płacze jakby go ze skóry obdzierali. Wczesniej uśmiechnięte i gadające dziecko teraz ciągle marudzące. Powoli wysiadam...
U mnie też jest różnie jeden dzień lepszy drugi gorszy zauważylam że jak nie zdrzemnie się między karmieniami to strasznie marudzi a w dzień Nie potrafi inaczej zasnąć niż na rękach więc to noszę U mojego wraca jedzonko I podejrzewają refluks dlatego długo nosimy go pionowo po karmieniu A jak lezenie na brzuszku już trzymają główkę?

U nas tak było, ale w dzień 3miesiąca wszystko się zmieniło 🙂 teraz przesypia całą noc lub ma jedną pobudkę o 4rano. Jest o wiele bardziej uśmiechnięty i dłużej się umie bawić, szczególnie sprawdzając czy piąstka zmieści się w buzi 😂😂
Mam nadzieję że to u Twojego dziecka też przejściowe i zaraz będzie lepiej 🙂

U mnie też jest różnie jeden dzień lepszy drugi gorszy zauważylam że jak nie zdrzemnie się między karmieniami to strasznie marudzi a w dzień Nie potrafi inaczej zasnąć niż na rękach więc to noszę U mojego wraca jedzonko I podejrzewają refluks dlatego długo nosimy go pionowo po karmieniu A jak lezenie na brzuszku już trzymają główkę?
Tak, codziennie lepiej. Tylko trzeba mu trochę pomagać w ułożeniu rak ale czasem już sam utrzyma dłużej 🙂

U nas tak było, ale w dzień 3miesiąca wszystko się zmieniło 🙂 teraz przesypia całą noc lub ma jedną pobudkę o 4rano. Jest o wiele bardziej uśmiechnięty i dłużej się umie bawić, szczególnie sprawdzając czy piąstka zmieści się w buzi 😂😂
Mam nadzieję że to u Twojego dziecka też przejściowe i zaraz będzie lepiej 🙂

Tak, codziennie lepiej. Tylko trzeba mu trochę pomagać w ułożeniu rak ale czasem już sam utrzyma dłużej 🙂
3 miesiąc zaczynamy w poniedziałek mam nadzieję, że u nas to też będzie magiczna data:)

Czy któraś ma problem z dzieckiem przy wychodzeniu na spacer/jeździe autem?
Dotychczas nie było problemu, a od jakiś 2 tygodni płacze przy włożeniu do gondoli (jak tylko ruszy wózek to już spokoj-najwyżej do 5min się uspokaja), a przy aucie tylko jak usłyszy klik włożenia fotelika do bazy to zaczyna wrzeszczeć i uspokaja się dopiero po kilku zaliczonych dziurach.
Aż czasem odechciewa się gdzieś wyjść... Sama autem z nim nie mogę jechać bo jak się odpali to trudno go uspokoić

reklama
Czy któraś ma problem z dzieckiem przy wychodzeniu na spacer/jeździe autem?
Dotychczas nie było problemu, a od jakiś 2 tygodni płacze przy włożeniu do gondoli (jak tylko ruszy wózek to już spokoj-najwyżej do 5min się uspokaja), a przy aucie tylko jak usłyszy klik włożenia fotelika do bazy to zaczyna wrzeszczeć i uspokaja się dopiero po kilku zaliczonych dziurach.
Aż czasem odechciewa się gdzieś wyjść... Sama autem z nim nie mogę jechać bo jak się odpali to trudno go uspokoić
U mnie odpala się przy ubieraniu czapki a uspokaja jak ruszymy wózkiem tak samo jest z fotelikiem.

Do góry