reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dzień dobry, dziewczynki wybaczcie mi jeśli już pytałam ( nie ukrywam że odkąd jestem w ciąży bardzo się zapominam 😁) w sumite. To już też SKS... 🙂Czy znacie ten wózek i jakie macie opinie?

Załączniki

• 516-1e001894a3f6490e11b2b61f2d93d8285d7b7bd10b9193-26156614.jpg
    516-1e001894a3f6490e11b2b61f2d93d8285d7b7bd10b9193-26156614.jpg
    60,7 KB · Wyświetleń: 85
Dzień dobry, dziewczynki wybaczcie mi jeśli już pytałam ( nie ukrywam że odkąd jestem w ciąży bardzo się zapominam 😁) w sumite. To już też SKS... 🙂Czy znacie ten wózek i jakie macie opinie?
Wyglada fajnie, trochę poczytałam o podobnym wózku i stwierdziłam ze ja osobiście nie chciałabym kubełkowej spacerówki, podobno te w którym plecki można położyć niezależnie od nóżek są zdecydowanie wygodniejsze 😁

Wyglada fajnie, trochę poczytałam o podobnym wózku i stwierdziłam ze ja osobiście nie chciałabym kubełkowej spacerówki, podobno te w którym plecki można położyć niezależnie od nóżek są zdecydowanie wygodniejsze 😁
Właśnie też to czytałam... Ale mnie się nie podobają te wózki takie jak kiedyś.... Ja chyba się skusze na taki a później kupię porządna spacerówkę

Dziewczyny, jak zapatrujecie się na 3 prenatalne? Czy macie możliwość ich zrobienia? Ile mniej więcej kosztują?
Za normalną wizytę place 150zl, a za prenatalne, na ktore chodzę do innego lekarza 300zl. Teraz po połówkowych powiedział mi, żebym przyszła na te trzecie w ok 30 tygodniu. Jak dla mnie to najważniejsze badania, a i lekarz z certyfikatem i super sprzęt i zdjęcia 3D, więc nie wyobrażam sobie nie isc :)
Tak, nie przechodziłam tej choroby, więc muszę znowu powtórzyć badania. Jestem w 19+1.
A co do ruchów, to wciąż nie mogę odróżnić muskania dzidzi od gazów... Więc pozostaje mi cierpliwie czekać na mocniejsze sygnały :)
A kiedy powinno powtarzać sie to badanie? W ktorym tygodniu?
Nie znam, ale wygląda kosmicznie 😜

Za normalną wizytę place 150zl, a za prenatalne, na ktore chodzę do innego lekarza 300zl. Teraz po połówkowych powiedział mi, żebym przyszła na te trzecie w ok 30 tygodniu. Jak dla mnie to najważniejsze badania, a i lekarz z certyfikatem i super sprzęt i zdjęcia 3D, więc nie wyobrażam sobie nie isc :)

A kiedy powinno powtarzać sie to badanie? W ktorym tygodniu?

Nie znam, ale wygląda kosmicznie 😜

Nie wiem dokładnie w którym, ale do następnej comiesiecznej wizyty u ginekologa (to będzie 22tydzien) przy okazji robienia morfologii mam też powtórzyć właśnie test na toxo

Pytanie do dziewczyn, które badały sobie cukier. Jakie miałyście wyniki na czczo i 2h po posiłku?

Od piątku mierzę sobie cukier zgodnie z zaleceniem lekarza, bo cukier na czczo przy krzywej cukrowej wyszedł 100. Od piątku wszystkie wyniki w normie, nie przekraczam 100 nawet 2h po posiłku. I teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok, czy to z glukometrem coś nie tak, czy ja coś źle przyjmuję.

Cześć dziewczyny. Moja żonka ma od początku ciązy ciągłe problemy z moczem (ciągłe bakterie i azotyny w moczu, inne parametry są ok jak leukocyty itd.) 3 razy brała już antybiotyki (amotaks, zinnat) z grupy B (czyli chyba bezpieczne ??), w tym raz w szpitalu była. Po leczeniu jest ok ale potem znowu wychodzą. I co najlepsze nie ma żadnych objawów tzw. bezobjawowe zapalenie układu moczowego. Ostatnio znowu zrobiliśmy i znowu są i 4 raz antybiotyk. Ginekolog mówi ze bezobjawowe też trzeba leczyć, ze lepsze leczenie niż infekcja. I strasznie się boję ze 20tc a 4 raz antybiotyk ( robiliśmy za każdym razem posiew i ciągle ta sama bakteria) . JAk myślicie czy taka ilość antybiotyków ma jakiś wpływ na bobaska?

reklama
Dziewczyny co poradzicie na bolące plecy?
W środę wzięłam się za sprzątanie i huba trochę zbyt długo w schylonej pozycji byłam. Od tamtej pory plecy bolą po prostu jakbym je niesamowicie zmęczyła...
Czasem po nocy bolą mnie plecy,a czasem jak sie za dużo pochylam,ale mam problemy z nawracająca rwą kulszową więc staram się uważać. Nic nie stosuje- tylko odpoczynek lub zmiana pozycji, może spróbuj termoforem je rozgrzać?
Pytanie do dziewczyn, które badały sobie cukier. Jakie miałyście wyniki na czczo i 2h po posiłku?

Od piątku mierzę sobie cukier zgodnie z zaleceniem lekarza, bo cukier na czczo przy krzywej cukrowej wyszedł 100. Od piątku wszystkie wyniki w normie, nie przekraczam 100 nawet 2h po posiłku. I teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok, czy to z glukometrem coś nie tak, czy ja coś źle przyjmuję.
U mnie cukier w porządku więc niestety nie pomogę...
Cześć dziewczyny. Moja żonka ma od początku ciązy ciągłe problemy z moczem (ciągłe bakterie i azotyny w moczu, inne parametry są ok jak leukocyty itd.) 3 razy brała już antybiotyki (amotaks, zinnat) z grupy B (czyli chyba bezpieczne ??), w tym raz w szpitalu była. Po leczeniu jest ok ale potem znowu wychodzą. I co najlepsze nie ma żadnych objawów tzw. bezobjawowe zapalenie układu moczowego. Ostatnio znowu zrobiliśmy i znowu są i 4 raz antybiotyk. Ginekolog mówi ze bezobjawowe też trzeba leczyć, ze lepsze leczenie niż infekcja. I strasznie się boję ze 20tc a 4 raz antybiotyk ( robiliśmy za każdym razem posiew i ciągle ta sama bakteria) . JAk myślicie czy taka ilość antybiotyków ma jakiś wpływ na bobaska?
Jeśli lekarz wie, że żona jest w ciąży to na pewno przepisuje bezpieczne leki 🙂

Strasznie dziś senna jestem- chyba po tym upale przyjdzie burza...

Do góry