reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
No ja będę 29/30 .Moja gin też powiedziała ,że latanie ok ale w tych okolicznościach nie poleca. Z resztą ona jest mega negatywnie nastawiona na wyjazdy , kiedy jej wspomniałam o Bałtyku ,że w sierpniu wyjazd ,stwierdziła ,że wszyscy znad morza wracają z korona. Nie wiem czy to się unormuje w ciągu nie wiem roku czy dwóch.Czy nie więcej stresu będzie z maluszkiem .Potem będę się denerwować gdyby coś mu dolegało .Znajomi byli już we Włoszech 1 lipca i mówią,że na spokojnie a jeszcze lepiej teraz jest bo plaże puste. Mam jeszcze w domu dwóch starszaków , którzy też już się nastawili na wyjazd .Czy Polska jest bezpieczniejsza jeżeli chodzi o ten pieprzony wirus , to chyba odpowiedzi jednoznacznej nie ma.
Pewnie, ze nie ma. Natomiast z drugiej strony chodzi tutaj tez o służbę zdrowia w kraju, w którym jesteśmy na wakacjach i ich podejście w przypadku wykrycia wirusa, kwarantanna. Jednak w przypadku zarażenia się będąc na miejscu w naszym kraju czułabym się chyba bezpieczniejsza niż gdzieś za granica

Dziewczęta, lekarz dopiero za parę dni, więc mam pytanie do Was . Od kilku dni kłują mnie piersi, nie sutki, tylko takie kłucie po bokach piersi , raz jedna raz druga. Pierwszy raz takie coś mam. Może któraś z Was tak miała ? To może być związane z ciążą czy raczej nie ?
Normalne w ciąży :) konsultowałam podczas USG piersi z panią bo miałam guzek (okazał się być powiększonym gruczołem mlecznym) i też miałam bardzo bolące kłucia z boku piersi jakby mi kto igły wbijał i powiedziała że to normalne bo tam wszystko rośnie żeby mleko mogło płynąć :) teraz przeszło ale powiedziała że może wracać.

Dziewczyny mam pytanie, powtarzacie badania na toksoplazmozę?

Tak, nie przechodziłam tej choroby, więc muszę znowu powtórzyć badania. Jestem w 19+1.
A co do ruchów, to wciąż nie mogę odróżnić muskania dzidzi od gazów... Więc pozostaje mi cierpliwie czekać na mocniejsze sygnały :)

Tak, nie przechodziłam tej choroby, więc muszę znowu powtórzyć badania. Jestem w 19+1.
A co do ruchów, to wciąż nie mogę odróżnić muskania dzidzi od gazów... Więc pozostaje mi cierpliwie czekać na mocniejsze sygnały :)
Ja tez nie wiem kiedy maluszek smyra a kiedy ida gazy bo wydaje mi sie ze to to a tu za sekundę gaz i lipa

Dziewczyny co poradzicie na bolące plecy?
W środę wzięłam się za sprzątanie i huba trochę zbyt długo w schylonej pozycji byłam. Od tamtej pory plecy bolą po prostu jakbym je niesamowicie zmęczyła...

reklama
Do góry