reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny
emoji846.png

Ostatnio miałam gorszy okres dlatego się nie odzywałam m
emoji3064.png

Ale już idzie ku lepszemu.

Miło cię znów widzieć

Pytanie do dziewczyn, które badały sobie cukier. Jakie miałyście wyniki na czczo i 2h po posiłku?

Od piątku mierzę sobie cukier zgodnie z zaleceniem lekarza, bo cukier na czczo przy krzywej cukrowej wyszedł 100. Od piątku wszystkie wyniki w normie, nie przekraczam 100 nawet 2h po posiłku. I teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok, czy to z glukometrem coś nie tak, czy ja coś źle przyjmuję.
Hej norma w ciąży na czczo jest do 90 a godzinę po jedzeniu do 140. U mnie też rano nie przekracza 100 ale jest powyżej 90 więc lekarz chce wejść z insulina😭😭😭

Hej norma w ciąży na czczo jest do 90 a godzinę po jedzeniu do 140. U mnie też rano nie przekracza 100 ale jest powyżej 90 więc lekarz chce wejść z insulina😭😭😭
Insulina nie jest taka straszna ja mam ze względu właśnie na cukier rano biore na noc i cukier rano ok w dzień nie mam problemu z cukrami i nie muszę się kuć.Jedyna rada to szybko wbić igłę wtedy nic nie czuć

Ja póki co mam kontrolę, w czwartek teleporada. Mój ginekolog mówił że na czczo tak 92 max 95, a po 2h powinnam mieć między 120-140 max.
Zastanawiam się czy aż taka różnica może być między wynikiem z pobierania krwii a badaniem z palca przez glukometr. Nie pamiętam już co jadłam przed ostatnią glukoza że mogła wyjść podwyższoną glukoza na czczo :(

Ja póki co mam kontrolę, w czwartek teleporada. Mój ginekolog mówił że na czczo tak 92 max 95, a po 2h powinnam mieć między 120-140 max.
Zastanawiam się czy aż taka różnica może być między wynikiem z pobierania krwii a badaniem z palca przez glukometr. Nie pamiętam już co jadłam przed ostatnią glukoza że mogła wyjść podwyższoną glukoza na czczo :(
Jak nie zjesz odpowiedniego posiłku na noc i odpowiednio późno wtedy cukier może rano być wysoki

Cześć dziewczyny. Moja żonka ma od początku ciązy ciągłe problemy z moczem (ciągłe bakterie i azotyny w moczu, inne parametry są ok jak leukocyty itd.) 3 razy brała już antybiotyki (amotaks, zinnat) z grupy B (czyli chyba bezpieczne ??), w tym raz w szpitalu była. Po leczeniu jest ok ale potem znowu wychodzą. I co najlepsze nie ma żadnych objawów tzw. bezobjawowe zapalenie układu moczowego. Ostatnio znowu zrobiliśmy i znowu są i 4 raz antybiotyk. Ginekolog mówi ze bezobjawowe też trzeba leczyć, ze lepsze leczenie niż infekcja. I strasznie się boję ze 20tc a 4 raz antybiotyk ( robiliśmy za każdym razem posiew i ciągle ta sama bakteria) . JAk myślicie czy taka ilość antybiotyków ma jakiś wpływ na bobaska?
To ja może spytam z innej beczki, skoro ciągle ta sama bakteria, czy Ciebie też profilaktycznie przeleczono? Bo możliwe że w trakcie zbliżeń ciągle przenosisz na żonę ta bakterie. Musicie się obydwoje przeleczyc.
A wpływ na bobasa mogłaby mieć nieleczona infekcja. Antybiotyki nie powinny mu zaszkodzić.

To ja może spytam z innej beczki, skoro ciągle ta sama bakteria, czy Ciebie też profilaktycznie przeleczono? Bo możliwe że w trakcie zbliżeń ciągle przenosisz na żonę ta bakterie. Musicie się obydwoje przeleczyc.
A wpływ na bobasa mogłaby mieć nieleczona infekcja. Antybiotyki nie powinny mu zaszkodzić.
Robiłem 3 razy posiew moczu i wszystko wzorowo, a z racji tych ciągłych bakterii od początku ciąży nie było zbliżeń :(

reklama
Do góry