reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ale ja nie napisałam nic o aborcji a o tym że takim badaniem ratujesz swoje życie i dziecka jeśli po urodzeniu potrzebna by była szybka pomoc. To że 3 poprzednie ciąże były ok nie znaczy że 4 będzie taka sama.
Wklejam tekst który warto przeczytać a całość znajduje się tutaj Link do: Trzecie badanie prenatalne. Badanie prenatalne 28 - 32 tydzień ciąży
Dzięki za informację nic nie wiedziałam o takich badaniach na kolejnej wizycie porozmawiam z lekarzem

reklama
Po długiej nieobecności na forum wracam po to by się z Wami pożegnać.
NIE CZYTAJ TEGO DALEJ JEŚLI JESTEŚ WRAŻLIWA.

Dlugo biłam się z myślami czy tu jeszcze wrócę by napisać to co się wydarzylo. Jednak zżyłam się z Wami przez te kilka tygodni a ten wpis dodaje chyba jako moja osobista spowiedź.
25 grudnia 2020 Boże Narodzenie to termin porodu mojego dziecka z przedostatniego usg. 7 lipca czekając na wykonanie amniopunkcji podczas USG usłyszałam dlugie milczenie. Szczęśliwy ten kto nie widział tych oczu w strachu że to co za chwilę wypowie będzie oznaczać rozpacz. Brak akcji serca/
Trzy tygodnie miałam nadzieję że mimo wykrytej wady rozwojowej wszystko jednak będzie dobrze. To co teraz czuję jest nie do opisania słowami i nie chce już się żalić szczególnie Wam przyszłym mamom. Wiem że tak miało się stać i że nasz maluszek jest już w niebie i czeka na Nas.
W czwartek o godzinie 19 widziałam się z moim dzieckiem pierwszy i ostatni raz tu na ziemi.
Pozostała tęsknota, cisza i tysiące łez

Doceniacie dar jaki dostaliście od Boga - zdrowe dzieci.
Bardzo mi przykro. Przytulam mocno, bądź silna, kiedyś znów się spotkacie.

Po długiej nieobecności na forum wracam po to by się z Wami pożegnać.
NIE CZYTAJ TEGO DALEJ JEŚLI JESTEŚ WRAŻLIWA.

Dlugo biłam się z myślami czy tu jeszcze wrócę by napisać to co się wydarzylo. Jednak zżyłam się z Wami przez te kilka tygodni a ten wpis dodaje chyba jako moja osobista spowiedź.
25 grudnia 2020 Boże Narodzenie to termin porodu mojego dziecka z przedostatniego usg. 7 lipca czekając na wykonanie amniopunkcji podczas USG usłyszałam dlugie milczenie. Szczęśliwy ten kto nie widział tych oczu w strachu że to co za chwilę wypowie będzie oznaczać rozpacz. Brak akcji serca/
Trzy tygodnie miałam nadzieję że mimo wykrytej wady rozwojowej wszystko jednak będzie dobrze. To co teraz czuję jest nie do opisania słowami i nie chce już się żalić szczególnie Wam przyszłym mamom. Wiem że tak miało się stać i że nasz maluszek jest już w niebie i czeka na Nas.
W czwartek o godzinie 19 widziałam się z moim dzieckiem pierwszy i ostatni raz tu na ziemi.
Pozostała tęsknota, cisza i tysiące łez

Doceniacie dar jaki dostaliście od Boga - zdrowe dzieci.
Bardzo współczuję! Ja mam za sobą dwie straty... Znam ten ból... :( 3maj się cieplutko i najważniejsze trzeba przeżyć żałobę po swojemu..potem jakoś się życie układa.. 3mam kciuki !

Ostatnio wpadliśmy w wir urządzania i remontów, chyba mój m też ma fazę wicia gniazda 😆
Po kolejnej wyprawie do sklepów i chodzeniu/ staniu pół dnia bardzo waliło mi serce wieczorem, rano znowu kiepsko się czułam zmierzyłam ciśnienie i miałam bardzo niskie - 106 na 62! Poczytałam trochę i może tak być w ciąży, najczęściej z braku odpowiedniego nawodnienia, upałów itd. Także nawadniam się intensywnie, faktycznie musimy o tym pamiętać.
Dziewczyny mam pytanie, powtarzacie badania na toksoplazmozę?
Na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na ponowne badanie na toksoplazmozę, też się zdziwiłam.
A macie już może wypatrzone jakieś wózki ? Coś polecacie?
Ostateczną decyzję podejmę jak już dotrzemy do sklepu i pooglądam na żywo, ale na razie podoba mi się mutsy icon, xlander xmove i britax romer smile 3. Niestety, na razie opieram się tylko na opisach z internetu.

Co do badań to na pewno będę robić wszystko co gin uzna za ważne, ja z tych co wolą wiedzieć i się przygotować. Pod koniec lipca przede mną połówkowe.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizytujące 🙂

reklama
Cześć :)
I znowu chłodny dzień...

Nie przechodziłam nigdy-tak pokazało badanie,ale nie bede go powtarzać :)
Jesli nie przechodzilas to lekarz powinien cie w 3 trym wyslac. Tobie to nie zaszkodzi a dziecku moze zrujnować życie ja przechorowalam miesiac przed zajsciem w ciążę i będę miala jeszcze badana toxo 2 razy w tej ciąży czy wszystko jest ok a jak wyniki będą kiepskie to wtedy antybiotyki. Poczytaj o toxo w necie jak groźne jest dla dzidziusia to moze zmienisz zdanie.

Do góry