Ragda
Fanka BB :)
Opryszczka jest niebezpieczna w ciąży, konieczne jest leczenie.
Dokladnie, czytalam kiedys dobry artykul o opryszcze w ciazy na mamaginekolog, ze wyrosla z niej jakas legenda miejska i grozna jest to fakt ale taka na narzadach plciowych plus w poznym stadium ciazy, chodzi o to zeby sie nie przeniosla na dziecko podczas porodu wiec stosuje sie przy tym cesarke. Jesli juz robila ci sie przed ciaza na ustach to nie masz sie co martwic i mozesz stosowac wszystkie antywirusowe preparaty. Jesli bardzo duza to tez mozna przyjac heviran doustnie oczywiscie po rozmowie z lekarzem.
Moje kolezanki miewaly opryszczki w ciazy i pozbyly sie je wlasnie w naturalny sposob badz smarujac jakas antywirusowka typu zovirax etc. Ja niestety mam mega duze tendencje do opryszczek od malenkosci wiec juz niejedno opracowanie o opryszczce przewertowalam i mam na jej punkcie malego hopla
Wlansie od razu szukalam postu u mamy gienkolog na szczęście mialam juz wiele razy i mam tylko na buzi ale w srode zapytam jeszcze mojej ginekolog
Mamaginekolog
Opryszczka w ciąży. Co zrobić jak w ciąży pojawi się 'zimno'? 'Zimno' na ustach w ciąży. Jak leczyć?
mamaginekolog.pl