reklama
Rumiankowa
Fanka BB :)
A to my mieliśmy bardzo fajnego człowieka, zreszta w ogóle kolejna osoba z górska pasja wiec bardzo dobrze te współpracę wspominamNo tak, ja ze ślubnych też jestem zadowolona, ale fotografa mieliśmy strasznego, dobrze że chociaż zdjęcia ładne... Na pewno nie podjęłabym się z nim współpracy po raz kolejny, nawet za darmo. Buc i tyle
Łóżeczko kupujemy 120, jakieś najzwyklejsze z szufladą![]()
dlatego chętnie zaufam mu po raz kolejny
my tez jakies proste łóżeczko 120 z szuflada
No tak,ciekawe kiedy u mnie się zacznieAle to takie dosłownie muskanie jest czasem mocniejsze ale w odczuciu wlasnie tak jak wszedzie piszą jakby plywala rybkanie są to kopniaki
![]()
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Zielona123
No tez widzialam to lozeczko i w sumie zastanawialam sie czy dostawka wtedy jest potrzebna bo tam jest nawet napisane ze moze to lozeczko sluzyc jako dostawka....wiec byloby takie 2w1?Ja planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latkapotem dopiero kupie większe
![]()
ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ KRZYŚ SOFA Materac GPK
Kup teraz na Allegro.pl za 404 zł - ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ KRZYŚ SOFA Materac GPK (7039833141). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!allegro.pl
Blaankaa
Ja to samo co @Ragda [emoji873]
Ja planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latkapotem dopiero kupie większe
![]()
Kup teraz na Allegro.pl za 404 zł - ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ KRZYŚ SOFA Materac GPK (7039833141). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!allegro.pl
karpatka87
Super!! Podziwiam bo zawsze chciałam umieć malować![]()
Ja też chciałam, ale jedyne co potrafię to narysować dziecku domek I słońce
![See-no-evil monkey :see_no_evil: 🙈](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f648.png)
martini87
Wg pierwszych USG koniec 17. wg prenatalnych 18. tydzień. Zaczęłam czuć jakoś tydzień temu i od tej pory poczułam chyba 3 razy. To moja kolejna ciąża i łożysko na tylnej ścianie. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i czułam pierwsze pojedyncze ruchy w 19. tygodniu a takie regularne to w 20. czy 21. dopiero.W którym tygodniu jesteś ze juz czujesz ruchy? Bo ja w 17 tc ale jeszcze nic nie czuje dodam że to moja pierwsza ciąża
Hehe z tym kładzeniem się na brzuch to nie będę ryzykowaćMam to samo.
Rozumiemto czekamy do jutra
![]()
Albo połóż się na brzuchhihi
Co do ruchów ja teraz czuje niby codziennie Ale delikatnie A czulam już mocniej.
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
A nie masz na wyniki z prenatalnych napisane? Ja tam znalazlam tą informację.Ale superja też nie wiem gdzie mam łożysko bo lekarz nic na ten temat nie mówił a ja nie pytałam
Ja używam w ciąży maści erazaban.Macie jakies sposoby na opryszczkę? :/
Wyskoczyła mi.. :/
Kiedyś słyszałam, że maści cynkowej nie można w ciąży ale nie sprawdzałam co jest na ulotce.Najtańszy - maść cynkowa![]()
Ale przecież 0,3 to o wiele mniej niż dozwolona dzienna dawka z tego co piszesz więc śmiało mozesz brać te suplementy tylko unikaj produktów z dużą ilością witaminy A.To może to toobie jesteśmy w 17tc z tego co wyczytałam. No nic czekam na jakieś bardziej 'widoczne' ruchy, też się nie mogę doczekać
Dziewczyny naczytałam się o skutkach witaminy A, jednak dzienna dawka zalecana to ponad 1mg a ja w suplementach mam jej 0,3 mg, myślicie ze to nie za dużo? Ofc zapytam gin ale wizyta dopiero za 2tyg a może któraś z Was zna się na temacie np z poprzednich ciąż. Chyba ja odłożę![]()
A będziesz miała robione dzisiaj te badania (chyba o USG wczoraj pisałaś?) żeby sprawdzić czy w nogach nie ma zakrzepu?Miałaś opuchnięte nogi przy zakrzepicy ? Jakies inne objawy ?
Ja nadal mam nie potwierdzone od czego to.
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej i tak jak inne dziewczyny narzekały na bolesne kopniaki w późniejszej ciąży tak mnie to jakoś mocno nie bolało. Fakt, jak dziecko było już większe to nie było to super przyjemne ale nadal nie jakieś bolesne.Ja też, co prawda u nas połowa trochę wcześniej, ale też pierwsza ciąża i łożysko na ścianie przedniejSłyszałam też że przy tak ułożonym łożysku słabiej się te ruchy odczuwa.
Ja z fotografa ślubnego byłam kompletnie niezadowolona jeśli chodzi o sesje w plenerze. Reportaż z wesela to spoko ale co do sesji to oczekiwałam, że powiedza nam jak stanąć, jak się ładnie z mężem złapać itp a fotografowie tylko powtarzali, że mamy z mężem zająć się sobą i tyleJa się chyba odezwę do naszego fotografa ślubnegonoworodkowa będę robić już u kogoś kto się specjalizuje w pracy z dziećmi ale na ciazowa mogłabym z tym samym bo już go znam ;p
A ja zdjęć swoich nienawidzę, pozować nie umiem wiec byłam zaskoczona, ze ta sesja taka ładna wyszła![]()
![Person shrugging :person_shrugging: 🤷](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f937.png)
Ja miałam 60x120. A raczej nadal mam bo syn jeszcze w nim śpiJakie kupowałyście łóżeczka na początku? 90 czy 120cm?
O dokładnie takie lozeczko ma mój synek. Najpierw mieliśmy je w naszej sypialni a później przenieśliśmy to jego pokoiku. Teraz już mamy z przodu ten niski boczek i sam sobie wchodzi/wychodzi jak chce. Ale zazwyczaj jak się obudzi to i tak stoi w łóżeczku i nas "wola" (czyli popłakuje) zamiast wyjść samemuJa planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latkapotem dopiero kupie większe
![]()
![See-no-evil monkey :see_no_evil: 🙈](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f648.png)
Ostatnia edycja:
Ja też dostawne tylko nie wiem czy z tych turystycznych czy zwykłych .To łóżeczko na zdjęciu super!!!będzie służyło na dłuższy okres.https://novamed.pl/lozeczko-dostawne-chicco-next2me-dream-0mJa planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latkapotem dopiero kupie większe
![]()
Oooo faktycznie,masz racjeNo tez widzialam to lozeczko i w sumie zastanawialam sie czy dostawka wtedy jest potrzebna bo tam jest nawet napisane ze moze to lozeczko sluzyc jako dostawka....wiec byloby takie 2w1?
![Thinking face :thinking: 🤔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f914.png)
reklama
martini87
Tylko z tego co wiem to takie typowo dostawne ma specjalne pasy, którymi przypina się łóżeczko do łóżka, żeby się nie odsunęło i dziecko nie spadło a tamto najwyżej samemu trzeba by przypiąć czymś.Oooo faktycznie,masz racje![]()