reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Opryszczka jest niebezpieczna w ciąży, konieczne jest leczenie.
Dokladnie, czytalam kiedys dobry artykul o opryszcze w ciazy na mamaginekolog, ze wyrosla z niej jakas legenda miejska i grozna jest to fakt ale taka na narzadach plciowych plus w poznym stadium ciazy, chodzi o to zeby sie nie przeniosla na dziecko podczas porodu wiec stosuje sie przy tym cesarke. Jesli juz robila ci sie przed ciaza na ustach to nie masz sie co martwic i mozesz stosowac wszystkie antywirusowe preparaty. Jesli bardzo duza to tez mozna przyjac heviran doustnie oczywiscie po rozmowie z lekarzem.
Moje kolezanki miewaly opryszczki w ciazy i pozbyly sie je wlasnie w naturalny sposob badz smarujac jakas antywirusowka typu zovirax etc. Ja niestety mam mega duze tendencje do opryszczek od malenkosci wiec juz niejedno opracowanie o opryszczce przewertowalam i mam na jej punkcie malego hopla :p

Wlansie od razu szukalam postu u mamy gienkolog :) na szczęście mialam juz wiele razy i mam tylko na buzi :) ale w srode zapytam jeszcze mojej ginekolog :)

reklama
Jakie kupowałyście łóżeczka na początku? 90 czy 120cm?

Ja planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latka :) potem dopiero kupie większe

Cześć dziewczyny! Nadrobiłam 😁 Zaczęłam 4 miesiąc i jak przez pierwszy trymestr miałam wręcz idealna cerę to teraz z dnia na dzień pizza na twarzy 🤦🏼‍♀️ A co do sesji ciążowej to raczej nie planujemy ale nasz dobry znajomy jest fotografem i mówił ze chętnie nam zrobi za darmo wiec pewnie się zdecydujemy w końcu.. noworodkowa jakoś mnie nie przekonuje ale może dlatego ze widziałam tylko kilka i wszystkie były takie bardzo sztuczne... no ale jeszcze dużo czasu to może się przekonam

Ja planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latka :) potem dopiero kupie większe
Mam zamiar to samo łóżeczko kupić bo wydaje się praktyczne 😉

reklama
Ja się chyba odezwę do naszego fotografa ślubnego ;) noworodkowa będę robić już u kogoś kto się specjalizuje w pracy z dziećmi ale na ciazowa mogłabym z tym samym bo już go znam ;p
A ja zdjęć swoich nienawidzę, pozować nie umiem wiec byłam zaskoczona, ze ta sesja taka ładna wyszła ;)

No tak, ja ze ślubnych też jestem zadowolona, ale fotografa mieliśmy strasznego, dobrze że chociaż zdjęcia ładne... Na pewno nie podjęłabym się z nim współpracy po raz kolejny, nawet za darmo. Buc i tyle 🙄

Łóżeczko kupujemy 120, jakieś najzwyklejsze z szufladą :)

Do góry