reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cudowny! Ja ostatnio uszyłam dla znajomych taki kocyk, żeby maluszka na nim kłaść! Już nie mogę się doczekać szycia dla mojego maluszka ❤ tym bardziej, że maszyna od trzech miesięcy w szafie, bo pozycja że schylona głowa w grę zupełnie nie wchodziła 😂😂
Dziewczyny, ale jesteście utalentowane!

Ja dziś miałam wizytę ale taką krótka kontrolna bo prenatalne były 3 tyg temu i od razu umówiłam się już na prenatalne 2 trymestru. Ale ten czas leci!! Dobrze słyszeć że wszystko w porządku. A tak mnie na początku straszyli, kwestia znalezienia dobrego lekarza 😁 któraś z Was ma termin na sam początek grudnia? Ja mam na 1.12 ciekawe czy dotrwam do grudnia bo jeden dzień wcześniej i już mam listopad :D
U mnie termin z OM 9.12, z usg 2.12...ale wszystkie dzieci miałam przed terminem-5dni, 4 dni i 11dni więc zakładam że znowu będzie prędzej 😉
Co do pokoiku dla dziecka to dzidziuś najpierw będzie spał z nami w sypialni. Jeszcze nie wiem czy kupimy dostawke czy zabierzemy łóżeczko synkowi a jemu może kupimy większe. Nie wyobrażam sobie, żeby noworodek miał nie być obok mnie. Jak się syn urodził to ja milion razy w nocy się budziłam i patrzyłam czy oddycha. Będąc z młodym w szpitalu po porodzie to ja prawie w ogóle nie spalam bo się o niego bałam 😱 bałam się, że przestanie oddychać albo że mi go ktoś porwie 🤦 takie silne emocje czułam po porodzie, że prawie płakałam jak ktoś inny niż ja i mąż trzymał na rękach moje dziecko.. no ale ja to chyba zaliczyłam baby bluesa więc może dlatego targały mną takie skrajne emocje. Sama siebie nie rozumiałam wtedy 😔🙄 oby tym razem obyło się bez takich jazd ze strony mojej psychiki bo to było okropne.

Dziewczyny a ja dziś mialam przeokropny sen. Do teraz nie mogę się otrząsnąć. W nocy bolał mnie brzuch i był mega twardy jak wstawałam do toalety. I w związku z tym chyba śniło mi sie, że dostałam mocne skurcze i najpierw pojawiły się wody płodowe a potem poroniłam. Okropny sen. Jeszcze się w tym śnie zastanawiałam jak ja przejdę przez to, że będę musiała wszystkim w koło o tym powiedziec 😧😱

Miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujace ✊
Właśnie przez takie sny i strachy z tym związane o mojej ciąży wie tylko kilka osób z najbliższej rodziny, najmłodszy syn, babcia, szwagierki jeszcze nie wiedzą, przez korone sie za bardzo nie widujemy więc i lekkiego brzuszka nie musze ukrywać 😉

A ja od 4:30 Nie śpię. Wczoraj coś brzuch czułam ale nie był to ból tylko uczucie takiego rozciągania, dziewczyny macie cos takiego ?
Mam coś podobnego też tak takie uczucie rozciągania. Dziś obudziłam się na brzuchu I troszkę mnie bolał dlatego zastanawiam się nad poduszka dla ciężarnych.
Miłego dnia życzę i udanych wizyt dla wszystkich dziś wizytujacych - wyłącznie dobrych wiadomości 😄

Ja dziś też po wizycie, dzidziuś ma 9,4 cm :D o płci nic nie wspominała, ja też nie dopytywałam. Za tydzień mam wizytę u mojej lekarki, ale byłam na kontroli ze względu na bóle podbrzusza, zwlaszcza lewej strony. Ale zbadała wszystko, szyjke też i powiedziala ze ze strony ginekologicznej nie widzi zadnego problemu, to chociaz tyle dobrze :)
Ktory tydzien

U mnie termin z OM 9.12, z usg 2.12...ale wszystkie dzieci miałam przed terminem-5dni, 4 dni i 11dni więc zakładam że znowu będzie prędzej 😉

Właśnie przez takie sny i strachy z tym związane o mojej ciąży wie tylko kilka osób z najbliższej rodziny, najmłodszy syn, babcia, szwagierki jeszcze nie wiedzą, przez korone sie za bardzo nie widujemy więc i lekkiego brzuszka nie musze ukrywać 😉
Mnie właśnie wczoraj spotkała kuzynka nad jeziorem i cóż, nie dało się ukryć brzuszka. A jak ona wie to cała reszta rodziny dowie się w trybie ekspresowym 🙄

U nas burza byla i to potezna 😭 ogladalismy debate a tutaj nadchodzila ciemność. Nie lubie burzy ale wczorajszy gorac nie do wytrzymania 😭

Załączniki

• IMG_20200617_215805.jpg
    IMG_20200617_215805.jpg
    673,4 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Do góry