reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej laski!

Nas na szczęście burze ominęły, als dzisiaj okropnie duszno, chyba coś się przywlecze :(

@martini31 Ja też ostatnio mam dziwne sny, chociaż coś takiego jeszcze na szczęście mi się nie przyśniło... Natomiast rano miałam mini zawał przy wstawaniu - nad ranem bardzo bolał mnie brzuch, wstaję i czuję coś mokrego na prześcieradle... Już tysiąc myśli, krew, poroniłam ale okazało się, że to luteina postanowiła się wydostać 🤦‍♀️ Osiwieję w tej ciąży 😅

Jem śniadanko, dopijam kawkę i jadę się trochę upiększyć - koleżanka ma swój salon i ma mi zrobić jakieś super zabiegi na twarz ❤️

Miłego dnia kochane i powodzenia na wizytach! ✊

Ja dziś miałam wizytę ale taką krótka kontrolna bo prenatalne były 3 tyg temu i od razu umówiłam się już na prenatalne 2 trymestru. Ale ten czas leci!! Dobrze słyszeć że wszystko w porządku. A tak mnie na początku straszyli, kwestia znalezienia dobrego lekarza 😁 któraś z Was ma termin na sam początek grudnia? Ja mam na 1.12 ciekawe czy dotrwam do grudnia bo jeden dzień wcześniej i już mam listopad :D
Ja mam na 3-4 grudnia :)

Hej dziewczyny,
Moja siostra wróciła z Zakopca i wczoraj zjadłam u niej podgrzanego na grillu elektrycznym oscypka[emoji54]A później mnie olsnilo, że jest z sera niepasteryzowanego [emoji33]
Teraz się boję tej listeriozy [emoji26]

Hej dziewczyny,
Moja siostra wróciła z Zakopca i wczoraj zjadłam u niej podgrzanego na grillu elektrycznym oscypka[emoji54]A później mnie olsnilo, że jest z sera niepasteryzowanego [emoji33]
Teraz się boję tej listeriozy [emoji26]

Jak podgrzany na grillu to spokojnie, zresztą te zakopiańskie oscypki to podróba w większości i mógł być z mleka pasteryzowanego 😁

Swoją drogą zjadłabym takiego z żurawinką 🤤

U mnie hormony chyba daja w kość od tygodnia becze z byle powodu nerwa mam strasznego codziennie czytam wasze posty ale nic mnie nie cieszy nie mysle jeszcze o lozeczkach ubraniach itp bo ciągle czuje niepokój czy wszystko bedzie dobrze nie umiem sie cieszyć juz idzie 14 tydzień A fiksuje coraz bardziej boje sie nadal powiedzieć rodzinie bo mysli ze cos bedzie nie tak. Jeszcze nie wiem co sie dzieje nie jem wiecej niz przed ciążą nawet mniej tak mi sie wydaje A kg leca do góry jak oszalał napompowana jestem jak balon aaaaaa to nie jest moj czas . W poniedziałek idę na wizytę moze sie troche uspokoje. Gratuluję dziewczyny udanych wizyt .

reklama
Na razie nie mam. Nie pamiętam żebym miała w ciąży z synem. Muszę obejrzeć zdjęcia bo serio nie wiem 🙈

Tak, 22 mam wizytę. To będzie 17+1 wg USG z początku ciąży i 17+3 wg USG prenatalnego. Nie wiem a sumie co mam teraz brać bardziej pod uwage.

Oby z szyjka wszystko było ok ✊

Ja kładę bo inaczej mnie głowa boli taka nabita jest ta moją poducha ciążowa.

Moja prawie 2 lata i jeszcze się budzi na jedzenie.

Ja z om mam termin na 2.12, z początkowego USG 30.11 a z prenatalnych 28.11.
To wizytujemy razem tylko ja będę miala 15+2 według om a według prenatalnych 15+5.
To mamy 2 tyg różnicy;)
U mnie poród na 12.12 a według prenatalnych na 9.12 :)

Do góry