reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Gratuluję udanych wizyt [emoji6]

Dzięki za sprawdzenie w tym kalkulatorze , cały czas mam w głowie to ryzyko pośrednie...
A właśnie zauważyłam dziś u siebie taką gęstą wydzieline, trochę tego było... czy też u Was się zwiększyła wydzielina ????
Już nie mogę się doczekać wizyty za tydzień, ten czas mógłby szybciej lecieć [emoji6]
U mnie sucho, brak jakiegokolwiek sluzu 😊

reklama
Dziewczyny a macie linea negra? 😁
Na razie nie mam. Nie pamiętam żebym miała w ciąży z synem. Muszę obejrzeć zdjęcia bo serio nie wiem 🙈

Czyżbyś wizytowała 22.06?
Który będziesz mieć wtedy dokladnie tydzien?
Tak, 22 mam wizytę. To będzie 17+1 wg USG z początku ciąży i 17+3 wg USG prenatalnego. Nie wiem a sumie co mam teraz brać bardziej pod uwage.

Jestem po wizycie bez problemu mnie przejmie, dał skierownia na badania krwi oraz jako jednym sprawdził szyjkę. W poniedziałek idę do nie go do drugiego gabinetu gdzie ma lepsze usg żeby sprawdzić szyjkę i zmierzyć bo wydaje mu się krótka.
Oby z szyjka wszystko było ok ✊

A kladziecie na nią swoją poduszkę ? Bo ja kurczę uwielbiam taka pościelowa a ta tak średnio do mnie przemawia :( i tez narazie leży w schowku 😂
Ja kładę bo inaczej mnie głowa boli taka nabita jest ta moją poducha ciążowa.

Jak to zrobiłaś ze nie je w nocy od 5go miesiąca? Moja ma 12m i nocne karmienie musi być, albo i dwa.
Moja prawie 2 lata i jeszcze się budzi na jedzenie.

Ja dziś miałam wizytę ale taką krótka kontrolna bo prenatalne były 3 tyg temu i od razu umówiłam się już na prenatalne 2 trymestru. Ale ten czas leci!! Dobrze słyszeć że wszystko w porządku. A tak mnie na początku straszyli, kwestia znalezienia dobrego lekarza 😁 któraś z Was ma termin na sam początek grudnia? Ja mam na 1.12 ciekawe czy dotrwam do grudnia bo jeden dzień wcześniej i już mam listopad :D
Ja z om mam termin na 2.12, z początkowego USG 30.11 a z prenatalnych 28.11.

Gratuluję udanych wizyt [emoji6]

Dzięki za sprawdzenie w tym kalkulatorze , cały czas mam w głowie to ryzyko pośrednie...
A właśnie zauważyłam dziś u siebie taką gęstą wydzieline, trochę tego było... czy też u Was się zwiększyła wydzielina ????
Już nie mogę się doczekać wizyty za tydzień, ten czas mógłby szybciej lecieć [emoji6]

Tak ja też mam sporo sluzu.

Z rzeczy które sprzedałam po chłopcach a na pewno odkupie i to identyczne to na początek będzie leżaczek Fischer Price, dokładnie taki jak w linku. Uwielbiam te kolory, do tego można zrobić żeby stał stabilnie albo żeby się bujał, można położyć całkiem na płasko albo podwyższyć sama ramę i dodatkowo jeszcze podwyższyć samo oparcie. Także u nas sluzyl od urodzenia , przez okres karmienia aż do 3 latek kiedy sluzyl za krzesełko do małego stoliczka. Do tego ma wibracje i śliczne zabaweczki przyciągające uwagę maluszka. To był najlepszy zakup wyprawkowy jakiego dokonałam :) i teraz kupię dokładnie taki sam, mimo że wiem że jest milion innych już na rynku, z turbodoładowaniem, ale ten prosty i stabilny a do tego cudownie łatwy w utrzymaniu czystości (można prać cale siedzisko bo jest zdejmowane) a i cenę ma rozsądną (pamiętam że za czasów starszego kosztował ponad 200 zł, teraz dużo taniej idzie kupić). Polecam ;)
To bardzo podobny do tego co kupilismy i przy corce tez mielismy taki i tez uwazam, ze to jedna z najlepszych rzeczy jaka kupilismy. Najbardziej rozbrajalo mnie jak jej wlaczalam wibracje i za chwile kupa szla i jaka mina ulgi na twarzy dziecka 😂😂😂

No to się zdenerwowałam [emoji13] bo obliczylam sobie ryzyko podstawowe z mojej historii i wstawiłam w usg takie ok dane, jakie powinny być (jestem przed prenatalnymi). I ryzyko podstawowe z historii mam tri 21 mam 1:73 a skorygowane z usg 1:168. TYLKO z uwagi na wiek!!! Pojawiłam się trochę i pozmienialam: wiek na 35 lat i od razu spadło podstawowe do 1:250!!!
Jak zmienialam wagę - w ogóle bez znaczenia było...inne parametry to małe zmiany było.
Ale wiek najwazniejszy...masakra...
I czarno na białym, że to czysta statystyka i jestem dyskryminowana strasznie [emoji12]
Ale jedno jest pewne... już się nie będę denerwować. Nie ma czego i po co.
W sumie to jest wróżenie z fusów jeśli chodzi o wady genetyczne. Spoko jeśli o rozwojowe...lepiej wyłapać wczesniej.

Z tego wynika, że ja od razu amnopunkcje powinnam zrobić i tak w ogóle to nie ma dla mnie nadziei....

Zupełnie inne podejście będę miała teraz. Dzięki za ten link [emoji4]
U mnie będzie podobnie nawet lekarz nie ukrywał że w statystyce może nie być najlepiej

A ja od 4:30 Nie śpię. Wczoraj coś brzuch czułam ale nie był to ból tylko uczucie takiego rozciągania, dziewczyny macie cos takiego ?

I co zrobiłam? [emoji16] bo już nie robiłam tego dłuższy czas - posłuchałam serduszka [emoji170][emoji173] więc może zaraz z powrotem zasnę [emoji873]

Aczkolwiek pewnie już nici że snu [emoji16]

Ja mam wizytę co 5 tygodni, serio gdyby nie ten detektor to można by było w paranoję popaść, ja tam się cieszę, że go kupiłam [emoji16]

Pięknego Dnia! [emoji873][emoji256]

Chyba nie mialam Cb na myśli, tylko ogólnie o osobach które tak robią. I nie ma nic złego jeżeli nie nadrobimy wszystkiego, bo nie raz coś wypada w domu że się nie da. Ale co innego jak ktoś z takim założeniem chce tu być. :)

Zazdroszczę! Ja właśnie się śmieje że nie potrzebuje przygotowania i tak będę musiała wstawać wiec wolę się teraz wysypać.

Cudownie ! Gratuluję :) 10.1 cm Wow! Ktory tydzien ?

Tak to ruchy :D ja nie raz słyszę serduszko kopnal I nie ma serduszka muszę poszukać gdzieś obok hahaha.

Ja nie mam i w żadnej ciazy nie mialam.

Chyba perłowa Ale pewności nie mam.

Hm to dziwne że ja nie mam i nigdy nie mialam bo znowu ja łatwo się zawsze opalalam :)

Ja że stresu tak mam.. np jak mam lecieć samolotem czy wlasnie przed usg:D

Mam to samo z tym nadrabianiem. Nadrobilam teraz ponad 20 sto. Ale z 70 :o jestem do tyłu I już ich nie nadrobie, tzn coś pobieżnie tylko dalam rade.

4 dni temu kupilam wózek bugaboo donkey duo. Pouzywam to teraz przy małej jako pojedynczy I zobaczę jak się wozi.
Cena dobra, wygląda dość ok.. (uzywany) Ale ja wymagająca jestem I nie podoba mi się kilka szczegółów. Jednak ma duże pompowane koła i pcha się to jedna rękę..
Odbieralismy to od kobiety u której w domu smierdzialo stechlizna(Nie wchodzilismy) Ale od niej tak bylo czuć że wracając dostalam takich mdlosci że masakra.

Wczoraj była u mnie przyjaciółka j zrobila sushi :D ja w tym czasie obiad :D także byla wyzerka.

22.06 mam wizytę online .. I w lipcu usg, ciekawe czy się cora potwierdzi.
Dzisiaj zaczynam 17 więc to końcówka 16 tygodnia na wizycie byla😊

reklama
Wczoraj bylismy u rodziców i zostaliśmy na noc nie miałam czasu nawet kiedy do was napisać. Rodzica są zachwyceni wiadomością o wnuczce, moja tata chodzi i mnie bo brzuchu dotyka a babcia mówi że teraz się będzie cały czas modlić żeby było wszystko dobrze i płakała ze szczęścia🥰 jeżeli chodzi o książki to ja też bardzo lubię Katarzyne Michalak. My na początek planujemy dzidzie u nas w sypialni bo mamy duża a po drugie to pierwsze dziecko więc wolę na początek mieć je razem z nami a potem się wyszukuje pokoik bo miejsca u nas w domu na to pod dostatkiem 😊
Gratuluję dziewczyny wczorajszych udanych wizyt😘😍

Do góry