reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Co do pokoiku dla dziecka to dzidziuś najpierw będzie spał z nami w sypialni. Jeszcze nie wiem czy kupimy dostawke czy zabierzemy łóżeczko synkowi a jemu może kupimy większe. Nie wyobrażam sobie, żeby noworodek miał nie być obok mnie. Jak się syn urodził to ja milion razy w nocy się budziłam i patrzyłam czy oddycha. Będąc z młodym w szpitalu po porodzie to ja prawie w ogóle nie spalam bo się o niego bałam 😱 bałam się, że przestanie oddychać albo że mi go ktoś porwie 🤦 takie silne emocje czułam po porodzie, że prawie płakałam jak ktoś inny niż ja i mąż trzymał na rękach moje dziecko.. no ale ja to chyba zaliczyłam baby bluesa więc może dlatego targały mną takie skrajne emocje. Sama siebie nie rozumiałam wtedy 😔🙄 oby tym razem obyło się bez takich jazd ze strony mojej psychiki bo to było okropne.

Dziewczyny a ja dziś mialam przeokropny sen. Do teraz nie mogę się otrząsnąć. W nocy bolał mnie brzuch i był mega twardy jak wstawałam do toalety. I w związku z tym chyba śniło mi sie, że dostałam mocne skurcze i najpierw pojawiły się wody płodowe a potem poroniłam. Okropny sen. Jeszcze się w tym śnie zastanawiałam jak ja przejdę przez to, że będę musiała wszystkim w koło o tym powiedziec 😧☹️😱

Miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujace ✊

@niemandin zgodnie z obietnicą załączam fotki ciuszków z patpat.
Faktycznie na metkach widnieją chińskie znaki. Jak na razie mogę powiedzieć jedno - 100% bawełna, miłe w dotyku, zobaczymy jak się będzie nosić.

Miniboss i niebieskie paputki zamówiłam w prezencie dla mojej koleżanki, która miesiąc temu urodziła synka. Będzie pierwszą testującą 😉Zobacz załącznik 1134589Zobacz załącznik 1134590Zobacz załącznik 1134591Zobacz załącznik 1134592Zobacz załącznik 1134595

Do tego zamówiłam jeszcze komplet 5 kolorowych, maleńkich ręczniczków (wydaje mi się, że są tetrowe).

Edit: i kupiłam większe na 3-6 miesięcy (66) bo tych mniejszych to powinnam mieć na pęczki a dwa, że zakładam że dzidzia będzie rosnąć z racji obciążenia wysokim wzrostem przez rodziców (stary ma 196, ja 178 więc maleństwo raczej też będzie wyższe).

Miniboss mega słodki :)

reklama
A jeszcze pytanie do tych Pań, które robiły Pappa i zrobiły sobie statystyki z tego linku co wysłała @Ilona88, wyszło Wam podobnie?
@Piernik98 ile U Ciebie było odchylenia?
Na ten stronie podstawowe ryzyko miałam większe niż u lekarza a skorygowane o tysiąc mniejsze
Strona trisomia 21 1:769 skorygowane 1:5 tys
U lekarza 1:1179 a skorygowane 1:4 tys

Do góry