reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Z rzeczy które sprzedałam po chłopcach a na pewno odkupie i to identyczne to na początek będzie leżaczek Fischer Price, dokładnie taki jak w linku. Uwielbiam te kolory, do tego można zrobić żeby stał stabilnie albo żeby się bujał, można położyć całkiem na płasko albo podwyższyć sama ramę i dodatkowo jeszcze podwyższyć samo oparcie. Także u nas sluzyl od urodzenia , przez okres karmienia aż do 3 latek kiedy sluzyl za krzesełko do małego stoliczka. Do tego ma wibracje i śliczne zabaweczki przyciągające uwagę maluszka. To był najlepszy zakup wyprawkowy jakiego dokonałam :) i teraz kupię dokładnie taki sam, mimo że wiem że jest milion innych już na rynku, z turbodoładowaniem, ale ten prosty i stabilny a do tego cudownie łatwy w utrzymaniu czystości (można prać cale siedzisko bo jest zdejmowane) a i cenę ma rozsądną (pamiętam że za czasów starszego kosztował ponad 200 zł, teraz dużo taniej idzie kupić). Polecam ;)
Pamietam moj brat mial identyczny 😄 tylko wiercioch byl straszny i nie chcial w ogole lezec w lezaczku 😂😂😂

reklama
Zrobilam wczoraj glupote i znioslam po schodach walizke. Wiem ale ciezko jest mi przyzwyczaic sie. Jestem osoba niezalezna. Dzisiaj wieczorem zaczely pobolewac mnie na dole plecy po prawej stronie. Zastanawiam sie czy to od tej walizki. Stresuje sie bo przy poronieniu mialam problemy z poruszaniem sie. Nawet z przekrecaniem w lozku. A teraz tylko cos zaboli. Moze od tej pechowej walizki bolec? Isc do lekarza?

Zrobilam wczoraj glupote i znioslam po schodach walizke. Wiem ale ciezko jest mi przyzwyczaic sie. Jestem osoba niezalezna. Dzisiaj wieczorem zaczely pobolewac mnie na dole plecy po prawej stronie. Zastanawiam sie czy to od tej walizki. Stresuje sie bo przy poronieniu mialam problemy z poruszaniem sie. Nawet z przekrecaniem w lozku. A teraz tylko cos zaboli. Moze od tej pechowej walizki bolec? Isc do lekarza?
Zobacz jutro się jak będziesz czuła. Ja też czasami zaniosę konewkę z woda albo chce brać zakupy. Dla świętego spokoju skontaktuj się z lekarzem i dużo odpoczywaj

Moja mama nakupila mase zabawek i ubranek juz 😂 dostawke tez juz zamówiła 😅😂 ja sie smieje ze nie zdarze nic kupic a moja mama twierdzi ze oni chca zasponsorowac cala wyprawke 😱
Moja mama też szalała jak byłam w pierwszej ciąży, w sumie to obie ciągle gdzieś jeżdziłyśmy 😁. Za to moja teściowa się nie podpisała obiecała zasponsorować wózek, przyjechała jak Gabi miała 3 tygodnie na szczęście była zima -20 więc i tak nigdzie nie chodziliśmy tylko samochodem i dała nam 300 zł na wózek 😱. Byłam w szoku bo nie byliśmy przygotowani że jednak będziemy musieli sami go kupić.

Moja mama też szalała jak byłam w pierwszej ciąży, w sumie to obie ciągle gdzieś jeżdziłyśmy 😁. Za to moja teściowa się nie podpisała obiecała zasponsorować wózek, przyjechała jak Gabi miała 3 tygodnie na szczęście była zima -20 więc i tak nigdzie nie chodziliśmy tylko samochodem i dała nam 300 zł na wózek 😱. Byłam w szoku bo nie byliśmy przygotowani że jednak będziemy musieli sami go kupić.
O kurcze to nie ładnie 😢 moja tesciowa to ciezki temat 😂 ja czasem cos tam mowie co moja mama dla dzidzi kupila a ona z tekstem ze kiedys to sie wszystko wlacznie z ubraniami po porodzie kupowalo...niestety dalej zyje przeszloscia a to juz 2020 rok 😅 tak samo jak ja jej mowie o dostawce do lozka a ona w ogole nie zajarzyła albo dzis jej usg pokazuje i ze mala ssie palec to tesciowa sie smieje ze ona nic nie widzi na tym zdjeciu...tyle sie otlumaczylam gdzie co jest, ona wyobracala zdjecie i dalej nic nie widzi...poddalam sie 😂😂😂

Mam antybiotyk 5 dni 2x1. Wlasnie zazylam 1 tabletke jakos 30 minut temu i juz wiem ze bedzie to samo co przy ostatnim 😪😭😭😭 juz mi sie w glowie kreci i mnie na wymioty zbiera...przez najblizsze 2h nie podniose sie nawet bo momentalnie bede wymiotowac jak tylko wstane...a musi sie wchłonąć. Przy poprzednim antybiotyku to wymiotowalam po kilka razy dziennie mimo ze 1 tabl o 10 druga o 22...boje sie ze bedzie powtorka 😳😪

Gratuluję udanych wizyt [emoji6]

Dzięki za sprawdzenie w tym kalkulatorze , cały czas mam w głowie to ryzyko pośrednie...
A właśnie zauważyłam dziś u siebie taką gęstą wydzieline, trochę tego było... czy też u Was się zwiększyła wydzielina ????
Już nie mogę się doczekać wizyty za tydzień, ten czas mógłby szybciej lecieć [emoji6]

reklama
Ja dziś też po wizycie, dzidziuś ma 9,4 cm :D o płci nic nie wspominała, ja też nie dopytywałam. Za tydzień mam wizytę u mojej lekarki, ale byłam na kontroli ze względu na bóle podbrzusza, zwlaszcza lewej strony. Ale zbadała wszystko, szyjke też i powiedziala ze ze strony ginekologicznej nie widzi zadnego problemu, to chociaz tyle dobrze :)

Ja tak ostatnio mam, ale bardziej z prawej strony. Zauważyłam też, że po tej stronie najczęściej siedzi dzidziuś i może to związane z tym? 😁

Do góry