reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Hahaha mój to jednak układa w szafkach lepiej niż ja. Ale on ma lekkie ocd ;p
Jestem ślepa pała. To zmywanie...
a to nie, my zamówiliśmy nowa zmywarkę bo byśmy się pozabijali 😂😂😂
O mamo truskaweczki 😍 ja sie ostatnio zajadam borowkami i czeresniami bo nie wiem czemu po truskawkach i o dziwo malinach mam straszne wysypki alergiczne na calym brzuchu a mialam robione testy na alergie w styczniu i nie jestem ani na jedno ani na drugie uczulona 😂😂😂 nigdy nie mialam czegos takiego a teraz ile razy zjem tak kilka godzin i masakryczna wysypka...stwierdzilam ze lepiej unikac skoro organizm daje yaki sygnal 😪😪😪 zazdroszcze wiec truskaweczek 😍😍😍
Słuchanie organizmu to chyba najlepsza opcja ;) Zresztą nie tylko w ciąży, jedzenie intuicyjne (o ile ktoś nie ma zaburzeń odżywiania) jest moim zdaniem bardzo fajnym podejściem do jedzenia.

reklama
Powiem wam ze moj facet nie nalezy do romantykow i w zyciu chyba mnie niczym nie zaskoczyl...juz napewno nie kwiatami bo twierdzi ze bez sensu kupowac jak zwiędną. Wczoraj mielismy troche sprzeczke, rano wyszedl na zajęcia i wlasnie mial przerwe wiec wpadl na chwile. Ja bylam w lazience a jak wyszlam to klęczał z rózami i pełnym opakowaniem czereśni bo wie ze kocham ale są drogie i zal mi kupic...jestem w szoku w zyciu bym sie nie spodziewala ze po 1 mnie przeprosi a po 2 ze zobacze go klęczącego z prezentem blagajacego o wybaczenie...klotnia nie byla jakas wielka tylko sprzeczka wiec jeszcze wiekszy szok...fakt nie klocilismy sie juz bardzo dawno ale co go tak wzielo to nie wiem [emoji33][emoji33][emoji33]
Nono[emoji7]może liczy na coś [emoji6][emoji16][emoji28]

Z hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiem 😉

Ale masz mloda babcie!

Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.

No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.
Kiedyś czytałam artykuł, że w jakimś kraju, chyba Wenezueli ale głowy sobie nie dam uciąć, po urodzeniu córki pielęgniarka chodzi z kolczykami po sali, świeżo upieczona mama wybiera i dziecko rachu ciachu uszka przebite...

U nas dzisiaj zupa na winie :D czyli co sie nawinie 😂😂

A na drugie wjedzie to:

Uwielbiamy :D
Quesadilla u nas wczoraj była 🤤

Wątróbki nie jedz. Za dużo witaminy A ma w sobie. Oprócz tego surowego mięsa i surowych ryb czyli tatar i niektóre rolki sushi odpadają. Sery pleśniowe niewskazane. Z herbatami kolorowymi (czerwona, zielona etc) też trzeba uważać .
Z tym jedzeniem to dużo jest stereotypów, np dużo kobiet ma wręcz zalecana wątróbkę , sery pleśniowe pasteryzowane tez można 🙂

Ja pizzce zamówiłam z szynka permanska to poprosiłam aby była w piekarniku z pizzca a nie surowa bo jestem w ciąży i bez problemu a nadal była dla mnie pyszna 😜 a łososia jadłam wędzonego w sushi a w tamtym tyg mąż kupił na obiad i raz piekarnika zrobiłam a raz grillowalam go i super 🥰 ja są po obróbce termicznej to podobno śmiało możemy ☺
No ale wlasnie z tym lososiem to nie do konca jestem pewna czy podlega obrobce termicznej, bo jest wedzony na zimno, czyli jakby nadal pozostaje troche surowy. Dlatego pisalam wczesniej, ze najpierw go mrozilam 5 dni. Jak bylismy na kursie sushi to tez nam mowili, ze surowe ryby ktore chcemy uzyc do sushi najpierw najlepiej mrozic minimum 5 dni. A co do szynki to uwielbiam z melonem, ale odpuszcze, bede samego melona jesc 😉

Powiem wam ze moj facet nie nalezy do romantykow i w zyciu chyba mnie niczym nie zaskoczyl...juz napewno nie kwiatami bo twierdzi ze bez sensu kupowac jak zwiędną. Wczoraj mielismy troche sprzeczke, rano wyszedl na zajęcia i wlasnie mial przerwe wiec wpadl na chwile. Ja bylam w lazience a jak wyszlam to klęczał z rózami i pełnym opakowaniem czereśni bo wie ze kocham ale są drogie i zal mi kupic...jestem w szoku w zyciu bym sie nie spodziewala ze po 1 mnie przeprosi a po 2 ze zobacze go klęczącego z prezentem blagajacego o wybaczenie...klotnia nie byla jakas wielka tylko sprzeczka wiec jeszcze wiekszy szok...fakt nie klocilismy sie juz bardzo dawno ale co go tak wzielo to nie wiem 😱😱😱
Super !!! Niech dba o was i rozpieszcza 😁🥰😍

Ja nie miałam takiego telefonu, ale nie martw się na zapas. Najważniejszy jest obraz USG, a czasami PAPP-a wychodzi zafałszowana. 3mam mocno za Was kciuki, oby było wszystko dobrze.

Dokładnie, ja natknęłam się na wiele artykułów że pappa niestety może wyjść zafałszowana. Zobaczysz co lekarz powie ale warto zrobić amniopunkcje lub nifty. Trochę kosztuje ale daje praktycznie 100%pewności...

reklama
Hahaha mój to jednak układa w szafkach lepiej niż ja. Ale on ma lekkie ocd ;p
Jestem ślepa pała. To zmywanie...
a to nie, my zamówiliśmy nowa zmywarkę bo byśmy się pozabijali 😂😂😂

Słuchanie organizmu to chyba najlepsza opcja ;) Zresztą nie tylko w ciąży, jedzenie intuicyjne (o ile ktoś nie ma zaburzeń odżywiania) jest moim zdaniem bardzo fajnym podejściem do jedzenia.
Hahaha 😂 ja lubie miec wszystko na swoim miejscu ale jak on sprzata to szukam po szafkach :D mamy zmywarkę 45cm wiec garnki i patelnie myjemy recznie a tam lądujemy tylko wszystko co szklane :D bo inaczej by szla 3 razy dziennie 😂

Do góry