reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

No u nas jak się zepsuła zmywarka to się śmiałam, ze to grozi rozwodem 😂 ale podzieliliśmy się tym najgorszym, wyklinalismy oboje na czym świat stoi a już w środę będzie nowa zmywareczka wiec jakoś przetrwaliśmy te ciężkie chwile 😂😂😂

Ja to musze mieć 60tke bo serio zmywanie to jest najbardziej znienawidzony domowy obowiązek.
Rozwód murowany :D ja pewnie tez bym nie dala rady bez zmywarki 😮😂

reklama
No u nas jak się zepsuła zmywarka to się śmiałam, ze to grozi rozwodem 😂 ale podzieliliśmy się tym najgorszym, wyklinalismy oboje na czym świat stoi a już w środę będzie nowa zmywareczka wiec jakoś przetrwaliśmy te ciężkie chwile 😂😂😂

Ja to musze mieć 60tke bo serio zmywanie to jest najbardziej znienawidzony domowy obowiązek.
To ja pod tym względem mam dobrze, bo mąż lubi zajmować się zmywaniem, rozładowuje zmywarkę , sprząta lodówkę i szafki w kuchni , czyli wszystko czego ja nienawidzę robić, on mówi ze go to uspokaja hehheeh

Przebijają w szpitalu?! Szok :O
Tak, oczywiscie jak nie chcesz to nie, ale tutejsi wszyscy chca. Ja w razie gdyby u mnie byla dziewczynka to sie nie zgodze. Starszej moze teraz juz przebije, bo juz od jakiegos czasu mowi, ze chce, ale mysle ze w tym wieku to ok.

Jeszcze dodam do listy surowe jajka i chyba takich na miekko tez nie mozna.
Kiedyś czytałam artykuł, że w jakimś kraju, chyba Wenezueli ale głowy sobie nie dam uciąć, po urodzeniu córki pielęgniarka chodzi z kolczykami po sali, świeżo upieczona mama wybiera i dziecko rachu ciachu uszka przebite...
No to tutaj tez, dziecko jeszcze nie ma doby na tym swiecie a juz trzeba je "ozdobic" kolczykami.

Wątróbki nie jedz. Za dużo witaminy A ma w sobie. Oprócz tego surowego mięsa i surowych ryb czyli tatar i niektóre rolki sushi odpadają. Sery pleśniowe niewskazane. Z herbatami kolorowymi (czerwona, zielona etc) też trzeba uważać .
Ja słyszałam, że akurat czerwona jest jak najbardziej ok ☺ ale z zieloną to prawda, chyba ze względu na kofeinę

No właśnie jak dzwoniła powiedziała że przyszły wyniki krwi a jak byłam na na usg to lekarz powiedział że wszystko dobrze ale w szczegóły się nie wdawał.
Kurczę, ja dostałam od razu interpretację po samym badaniu USG i mogłam się trochę uspokoić, dopiero po tygodniu dostałam skorygowane o wyniki krwi.

Co tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidor 😍 juz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża 😒
Uuu brzmi pysznie! U mnie dziś podobnie, cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami
Ja właśnie jutro kończę 16 tydzień więc zaczynam 17 to moja pierwsza ciąża ale jestem zdziwiona bo wydaje mi się że mam duży brzuch już 😂😂 kupujecie specjalne ciuchy ciążowe? Dla mnie na razie najlepsze są sukienki i powiem Wam szczerze że nie wyobrażam sobie być w ciąży w zimie i ubierać te wszystkie ubrania 😂😂
Ja pomału nie mogę się dopiąć w jeansy wiec chce kupić na razie jedna pare żeby mieć do pracy, nie mam jeszcze dużego brzucha, wyglądam po prostu jakbym lekko przytyła wiec chyba lepsze byłyby po prostu spodnie rozmiar większe ale raczej kupię ciążowe to na dłużej wystarczą 😁

Nie nic nie biorę, tsh wyszło mi ok.
To jest po prostu to że z nocy nie masz czym [emoji1787]
Dobrze wiedzieć że nie jestem w tym sama..Trochę mnie to niepokoi bo od kilku dni to mi się pojawilo. Gdzieś już oczywiscie w internecie (tak wiem niepodważalne źródło wiedzy sobie wybrałam) wyczytałam że może mieć to powiązanie z tsh. Mi ostatnio właśnie bardzo spadło tsh. Bierzesz euthyrox?

U mnie zamywarka należy do męża 😂 Zawsze się denerwuje, jak ja ją pakuję i śmieje się ze mnie, że jako dziecko chyba w Tetrisa nie grałam 🙈
Ja tylko rozpakowuję i czasem zmyję co trzeba ręcznie 😁

I chyba musze wrócić do robienia zakupow samej :D zazwyczaj patrze na jakąś gazetkę w naszym sklepie i mu mowie zeby cos kupil bo jest fajna cena :D ale zle sie to kończy jak on robi zakupy 😂😂

Zazwyczaj jak mówię ze cos jest na promocji i niech kupi to kupuje inne i sie dziwi co to za promocja jak taka cena duza 😁 zerkam do siatki a tam calkiem cos innego kupione :D a zawsze ma idealnie na kartce wszystko napisane :D

Teraz przychodzi i znowu mowi ze go oszukali bo wzial Pomidory w puszce które miały mega dobra cenę a na paragonie dwa razy wieksza... Patrze.. A tu Pomidory z czosnkiem 😂 tortille tez mi przyniosl jakas z pomidorami i papryka 😂😂

Nie wiem o czym on mysli na tych zakupach :D

Nooo zakupy mojego męża to też czasem kabaret... Najbardziej mnie denerwuje to właśnie, że w ogóle na ceny nie patrzy i lubir przepłacać 🙈 Ostatnio mieliśmy wideokonferencję, jak robił zakupy i wszystko mi pokazywał, czy takie może być. A, i nagminnie myli tuńczyka z łososiem 🤦‍♀️

reklama
Do góry