Smazonego jak najbardziej mozesz jesc, mi chodzilo o wedzonegoCo do łososia to też normalnie robię na obiadek i smażę go na patelni
To moja pierwsza ciąża i chyba muszę sobie na lodówce zrobić kartkę czego nie powinno jeść się w ciąży
Czego mam jeszcze nie jeść?
reklama
Kajaczek245
Zaangażowana w BB
Jak się łososia czy szynkę podsmaży na patelni to jest ok do zjedzenia w ciążyNo ale wlasnie z tym lososiem to nie do konca jestem pewna czy podlega obrobce termicznej, bo jest wedzony na zimno, czyli jakby nadal pozostaje troche surowy. Dlatego pisalam wczesniej, ze najpierw go mrozilam 5 dni. Jak bylismy na kursie sushi to tez nam mowili, ze surowe ryby ktore chcemy uzyc do sushi najpierw najlepiej mrozic minimum 5 dni. A co do szynki to uwielbiam z melonem, ale odpuszcze, bede samego melona jesc
JEE....ALE DAWNO NIE JADŁAM...U NAS TO TZW KOCIOŁEK ALE ZROBIŁAŚ MI NA SMAK!!!U mnie dxisaj tzw prażone młode ziemniaczki cebula i kiełbaska w sumie to tego jeszcze bym wzięła maślankę ale obawiam się że mój żołądek tego nie wytrzyma
martini6
Fanka BB :)
Hahah tez mam taka nadzieje ale się śmieje bo jak gdzieś czytałam to dziewczyny opisują to jak motylki w brzuszku, smyranie a ja czuje takie jak by ktoś mnie parzydełkiem od środka dotykał nie wiem czy to w sumie ruchy ale takie uczucia jeszcze nie zaznałamMam nadzieję, że to nie żadne motylki ani jakiś obcy, tylko moje dziecko
Precelka25
Ja kupuje na vinted bo są za grosze. Ale mam z Lidla i dobrze się noszą. Ale lepiej wziąć rozmiar mniejszyDziewczyny a gdzie kupujecie te spodnie ciążowe? Coś godnego polecenia?
Precelka25
A dzisiaj na obiadokolacje spaghetti
Jsawww
Ja żadnych spodni jeszcze nie kupiłam bo cal wiosnę i lato będą sukienki, a później się zobaczyJa kupuje na vinted bo są za grosze. Ale mam z Lidla i dobrze się noszą. Ale lepiej wziąć rozmiar mniejszy
Rumiankowa
Hahaha ja lubie miec wszystko na swoim miejscu ale jak on sprzata to szukam po szafkach mamy zmywarkę 45cm wiec garnki i patelnie myjemy recznie a tam lądujemy tylko wszystko co szklane bo inaczej by szla 3 razy dziennie
No u nas jak się zepsuła zmywarka to się śmiałam, ze to grozi rozwodem ale podzieliliśmy się tym najgorszym, wyklinalismy oboje na czym świat stoi a już w środę będzie nowa zmywareczka wiec jakoś przetrwaliśmy te ciężkie chwile
Ja to musze mieć 60tke bo serio zmywanie to jest najbardziej znienawidzony domowy obowiązek.
Ragda
I chyba musze wrócić do robienia zakupow samej zazwyczaj patrze na jakąś gazetkę w naszym sklepie i mu mowie zeby cos kupil bo jest fajna cena ale zle sie to kończy jak on robi zakupy
Zazwyczaj jak mówię ze cos jest na promocji i niech kupi to kupuje inne i sie dziwi co to za promocja jak taka cena duza zerkam do siatki a tam calkiem cos innego kupione a zawsze ma idealnie na kartce wszystko napisane
Teraz przychodzi i znowu mowi ze go oszukali bo wzial Pomidory w puszce które miały mega dobra cenę a na paragonie dwa razy wieksza... Patrze.. A tu Pomidory z czosnkiem tortille tez mi przyniosl jakas z pomidorami i papryka
Nie wiem o czym on mysli na tych zakupach
Zazwyczaj jak mówię ze cos jest na promocji i niech kupi to kupuje inne i sie dziwi co to za promocja jak taka cena duza zerkam do siatki a tam calkiem cos innego kupione a zawsze ma idealnie na kartce wszystko napisane
Teraz przychodzi i znowu mowi ze go oszukali bo wzial Pomidory w puszce które miały mega dobra cenę a na paragonie dwa razy wieksza... Patrze.. A tu Pomidory z czosnkiem tortille tez mi przyniosl jakas z pomidorami i papryka
Nie wiem o czym on mysli na tych zakupach
reklama
Ilona 88
A właśnie dziewczyny jak na serze pleśniowym nie pisze czy jest pasteryzowany czy nie to co ? Bo kurczę ostatnio co biorę jakiś ser w rękę to nic o pasteryzacji nie pisze ...Z tym jedzeniem to dużo jest stereotypów, np dużo kobiet ma wręcz zalecana wątróbkę , sery pleśniowe pasteryzowane tez można [emoji846]
A co do wątróbki to teraz się dowiedziałam, że większej ilości może zaszkodzić, z synami w ciąży miałam zalecenia by ja jeść, bo miałam małopłytkowość...