reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Uff nadrobiłam was dziewczyny. Ja dziś obudziłam się przed budzikiem po 4. I pojechałam na krzywa cukrowa. Zawsze laboratorium było czynne od 6 więc pojechałam na 5:20 żeby być pierwsza bo u nas są zawsze kolejki w szpitalu, a tu okazało się że dopiero otwierają 7:30. Załamka... Nigdy tak źle nie przechodziłam glukozy. Ludzie w poczekalni dziwnie się na mnie patrzeli bo miałam odruchy wymiotne i mało nie puściłam ... Dzięki Bogu mam to już za sobą... Zleconą miałam glukozę bo wynik z krwi wyszedł mi 94.

reklama
Kurcze wlasnie czytalam ze spanie na plecach w ciazy to o zgrozo tragedia. I jak sie budze na plecach to mam przerazenie w oczach 😅

A pro po mojego "budzenia sie o 6" to ten....wlasniesie obudzilam z drzemeczki godzinnej od 10 do 11 🤣🤣🤣
Ja tez coś o tym słyszałam ale ze to może być groźne dopiero w 3 trymestrze kiedy dziecko jest na tyle duże ze może uciskać żyłę czy tętnice (nie za bardzo pamietam) wiec na razie nie ma się czym stresować!

A jeśli mogę spytać to jakie jest u Ciebie wskazanie do brania neoparinu? Też na lepsze przepływy? Ja się z tym Acardem cały czas zastanawiam, niby wiem że lekarz się zna więc jak kazała mi odstawić to nie powinnam już rozkminiać, ale jednak mam małe obawy.
Mam mutacje mthfr i biorę zapobiegawczo , żeby były lepsze przepływy i nie robimy się skrzepy [emoji6]

Ja nie miałam takiego telefonu, ale nie martw się na zapas. Najważniejszy jest obraz USG, a czasami PAPP-a wychodzi zafałszowana. 3mam mocno za Was kciuki, oby było wszystko dobrze.
No właśnie jak dzwoniła powiedziała że przyszły wyniki krwi a jak byłam na na usg to lekarz powiedział że wszystko dobrze ale w szczegóły się nie wdawał.

Odkryłam nowy talent męża... 😂

IMG_20200615_122751.jpg

Nie powinno się w trzecim trymestrze :) malina powoduje skurcze, koleżanki piły napar z malin, żeby wywołać poród :)
Ale to chyba raczej chodzi o herbate z lisci malin a nie o owoce 😉
O takiego lwa-tulisia dostał starszak i do dzisiaj z nim śpi ;)
Moja miala takiego krolika 😊 zreszta nadal go ma.
FB_IMG_15922168007632003.jpg

Z tym spaniem na lewym boku to ja w pierwszej ciazy tak sie przyzwyczailam, ze potem juz mi zostalo i do tej pory spie glownie na lewym boku, a juz 7 lat minelo 😉 Ale i na plecach i brzuchu tez moge spac.

reklama
Do góry