reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Co tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidor 😍 juz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża 😒
Właśnie miałam pytać co dziś gotujecie bo nie mam pomyslu😂 napewno zrobie ciasteczka kruche bo obiecałam na weekendzie ale chęci brak... A co na obiad to nie wiem co zrobić zero pomyslu

Z hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiem 😉

Ale masz mloda babcie!

Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.

No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.
Przebijają w szpitalu?! Szok :O

Akurat boczku u mnie brak była kiełbasa więc zrobiłam z kiełbasa 😂po tym weekendzie mam prawie pusta lodówkę Mąż po pracy pojedzie na zakupy lista już zrobiona 💪
U nas mama robiła takie ziemniaczki z burakami, kiełbasą, marchewkã, boczkiem i cebulką zrobiłaś mi apetyt na takie ziemniaczki a pomysłu na obiad nie było dzięki

Nic 😂 jestem tak najedzona (przejedzona) po weekendzie, ze jem truskawki. Może zrobię jakas cienka zupkę jarzynowa bo na razie czuje, ze mi żołądek eksploduje 😂 a ostatni konkretny posiłek zjadłam wczoraj o 15.30 jeszcze u rodziców, dziś tylko truskawki 😂
O mamo truskaweczki 😍 ja sie ostatnio zajadam borowkami i czeresniami bo nie wiem czemu po truskawkach i o dziwo malinach mam straszne wysypki alergiczne na calym brzuchu a mialam robione testy na alergie w styczniu i nie jestem ani na jedno ani na drugie uczulona 😂😂😂 nigdy nie mialam czegos takiego a teraz ile razy zjem tak kilka godzin i masakryczna wysypka...stwierdzilam ze lepiej unikac skoro organizm daje yaki sygnal 😪😪😪 zazdroszcze wiec truskaweczek 😍😍😍

Ale mi smaka narobiłyście 😁

U mnie rosół z wczoraj 🙈 Może na kolację coś pysznego zjemy, ale mąż będzie na mieście to poproszę, żeby coś kupił, bo nie mam weny na gotowanie dzisiaj 😂

Z hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiem 😉

Ale masz mloda babcie!

Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.

No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.
Może złe mam skojarzenia ale jak się rodziły cielaczki u teściów to też je od razu kolczykowali kolczykami z numerem

Powiem wam ze moj facet nie nalezy do romantykow i w zyciu chyba mnie niczym nie zaskoczyl...juz napewno nie kwiatami bo twierdzi ze bez sensu kupowac jak zwiędną. Wczoraj mielismy troche sprzeczke, rano wyszedl na zajęcia i wlasnie mial przerwe wiec wpadl na chwile. Ja bylam w lazience a jak wyszlam to klęczał z rózami i pełnym opakowaniem czereśni bo wie ze kocham ale są drogie i zal mi kupic...jestem w szoku w zyciu bym sie nie spodziewala ze po 1 mnie przeprosi a po 2 ze zobacze go klęczącego z prezentem blagajacego o wybaczenie...klotnia nie byla jakas wielka tylko sprzeczka wiec jeszcze wiekszy szok...fakt nie klocilismy sie juz bardzo dawno ale co go tak wzielo to nie wiem 😱😱😱

Załączniki

• 20200615_122027.jpg
    20200615_122027.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 49
reklama
Cześć dziewczyny mam pytanie czy którą z was miała taką sytuację że po badaniach prenatalnych miała telefon z kliniki z informacją że ma przyjechać na spotkanie z genetykiem? Dzisiaj do mnie zadzwonili że są wyniki Pappy i mam przyjechać na spotkanie z genetykiem w środę na omówienie wyniku. Nic nie chciała mi powiedzieć jestem tak roztrzęsiona, nie wiem co mam o tym myśleć
Ja nie miałam takiego telefonu, ale nie martw się na zapas. Najważniejszy jest obraz USG, a czasami PAPP-a wychodzi zafałszowana. 3mam mocno za Was kciuki, oby było wszystko dobrze.

Do góry