reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Tak.Cóż wyszło mi trisomii 21😭 ryzyko 1do 70...mój ginekolog umówił mnie na badanie aminopunkcji , a ja jestem na nie zdecydiwana ponieważ może na 100%wykluczyć chorobę(mam nadzieję)Jestem dobrej myślę,pytałam czy to jest najgorsze wynik powiedziała P.gnetyk że są np 1do 2 to jest wtedy już bardzo źle.
Spokojnie. Skoro to skonsultowane z lekarzem, zgodne z Twoją decyzja to zrób amniopunkcję i będziesz wiedziała na czym stoisz. Ryzyko 1:70 to teoretycznie duże, ale to nadal tylko ryzyko. Trzymamy kciuki i jesteśmy dobrej myśli :) Ty też powinnaś :)

Dzięki dziewczyny za miłe odpowiedzi i wsparcie. Faktycznie od wczoraj bardzo szaleją mi hormony na szczęście zdaje sobie z tego sprawę, tylko trudno to pohamować. Biorę się już w garść bo synek nie wie co się dzieje, probowal mnie nawet nakarmić lodami bo zauważył że zaczynam się śmiać jak to robi [emoji3059] nie wiem czemu panie umówiły mnie tak wcześnie na prenatalne, poprzednio miałam w równym 13+0 może faktycznie nie było widać tak dobrze z tego powodu, ważne że on widział to co trzeba czyli przepływy i narządy. Zdjęcia dostałam ale moze na dwóch widać jakikolwiek zarys
Najważniejsze, że lekarz widział co miał a dzidziusia przecież widać [emoji3590]
Z każdym tygodniem będzie coraz wyraźniej [emoji846]

Dobra, widzę że czas włączyć pozytywne myślenie :) ten akurat szpital możesz lubić bo tu Ci pomogli pracujący w nim lekarze, ktoś się przejął, córeczka jest z tatusiem, niech się sobą troszkę nacieszą, za pół doby będziesz z nimi z powrotem :), za kilka godzin jeszcze raz zobaczysz swojego dzidziusia na kolejnym USG, na obchodzie koniecznie pytaj o wszystko co Ci tylko przyjdzie do głowy, nie ma głupich pytań, skoro będziesz mieć pod ręką źródło wiedzy skorzystaj z niego :) , teraz musisz odpoczywać zwłaszcza że nie masz tu nic innego do roboty, to bardzo dobrze, bo przy malutkiej córeczce co chwila coś robiłaś, to jest te małe pół dnia tylko dla Ciebie, skorzystaj, posłuchaj muzyki, sikaj bez widowni (pierworódki się zdziwią ale Ty na pewno wiesz o co chodzi [emoji16] ), poszukaj imion dla dzidziusia, kup sobie coś fajnego przez neta może kieckę ciążowa na lato :) , pogadaj z koleżankami z pokoju, zmartwienie podzielone na dwie brzmi lżej ;) , wesprzyj kogoś dobrym słowem, one też się pewnie martwią skoro są tam z Tobą. Także włącz pozytywne myślenie! Same pozytywne wibracje muszą dochodzić do brzucha! Będzie dobrze :)
I to się nazywa wsparcie [emoji3059][emoji7][emoji3590]

Tak.Cóż wyszło mi trisomii 21[emoji24] ryzyko 1do 70...mój ginekolog umówił mnie na badanie aminopunkcji , a ja jestem na nie zdecydiwana ponieważ może na 100%wykluczyć chorobę(mam nadzieję)Jestem dobrej myślę,pytałam czy to jest najgorsze wynik powiedziała P.gnetyk że są np 1do 2 to jest wtedy już bardzo źle.
Bądź dobrej myśli [emoji3059] na kiedy jesteś umówiona na amnio?
Szkoda, że się tak długo czeka na wyniki...

A ja robiłam krzywą cukrową.
Jak w 6 czy 7 tygodniu wyszedł mi cukier 98 to ginekolog powiedziała żebym uważała na dietę. Odstawiłam wszystkie slodycze i produkty o wysokim IG. A w 13 tygodniu ponownie mialam 98.
Zrobilam krzywa i wyniki wyszły super, z pierwszym o wartości 88.
Myślę ze to mogla byc troche moja wina przy tych poprzednich, bo nie robiłam ich jadac rano z domu na badanie tylko to wyglądało tak ze wstalam po 6, cala na pełnych obrotach, żeby przygotować sie do pracy, w biurze od 7:30, na 8:40 jechałam na wariata na prenatalne i krew miałam pobierana dopiero o 9:40. Więc organizm juz chyba sam zrobił sobie wyrzut glukozy z rozkładu glikogenu, bo tyle godzin chodziłam bez jedzenia. Tak to rozumiem, ale moze niesłusznie.
A w poniedziałek pojechałam spokojnie z domu na badanie i krew mialam pobrana jakoś 1,5h po wstaniu.

Raczej dalej będę uważać i chyba nie bede jadła słodyczy, juz na tyle tygodni odstawilam. Ale mogę jeść przynajmniej więcej owoców:)

Dziękuję 🥰
widziałam Twój wpis i też się ogromnie cieszę, że wszystko jest OK 😄 widziałam, że Twoje maleństwo lekko nas wyprzedziło, 59 mm wow! coś pięknego 😍 dorzucisz potem jakieś zdjęcie?
Terminem wizyty mocno mnie rozbawiłaś 😂 jakaś wspólna musi być 😄
a to moja mała małpka🍼👶

Załączniki

• 20200610_185608_HDR~2.jpg
    20200610_185608_HDR~2.jpg
    464,8 KB · Wyświetleń: 63
Tak.Cóż wyszło mi trisomii 21😭 ryzyko 1do 70...mój ginekolog umówił mnie na badanie aminopunkcji , a ja jestem na nie zdecydiwana ponieważ może na 100%wykluczyć chorobę(mam nadzieję)Jestem dobrej myślę,pytałam czy to jest najgorsze wynik powiedziała P.gnetyk że są np 1do 2 to jest wtedy już bardzo źle.
Trzymam kciuki. Domyślam sie, jak strasznie się boisz 😔

reklama
Dokładne, moja mama miała wynik 1:2 ZD, robiła amniopunkcję która wykluczyła wady genetyczne. Głowa do góry chociaż wiem że ciężko ✊

Do góry