reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

@Ilsia jesteś już po wizycie?
Tak.Cóż wyszło mi trisomii 21😭 ryzyko 1do 70...mój ginekolog umówił mnie na badanie aminopunkcji , a ja jestem na nie zdecydiwana ponieważ może na 100%wykluczyć chorobę(mam nadzieję)Jestem dobrej myślę,pytałam czy to jest najgorsze wynik powiedziała P.gnetyk że są np 1do 2 to jest wtedy już bardzo źle.

reklama
@sandra_91 @Ilsia Trzymam kciuki, żeby okazało się, że genetycznie wszystko w porządku z dzidziami. Jestem przekonana że tak właśnie będzie! I trzymajcie się dzielnie, wyobrażam sobie jakie to czekanie jest trudne.

Ja się teraz zastanawiam czy dobrze zrobiłam że nie zdecydowałam się na zrobienie testu Pappa. U mojej gin miałam samo usg prenatalne. Myślałam że może sama pokieruje mnie na Pappę, ale powiedziała tylko że jeśli chcę to mogę zrobić na własną rękę, ale ona nie widzi potrzeby. No i nie zrobiłam. Teraz chyba trochę żałuję.
To zależy,ja mam 35 lat więc takie badanie jak widać mi się przydało,niestety...

Tak.Cóż wyszło mi trisomii 21[emoji24] ryzyko 1do 70...mój ginekolog umówił mnie na badanie aminopunkcji , a ja jestem na nie zdecydiwana ponieważ może na 100%wykluczyć chorobę(mam nadzieję)Jestem dobrej myślę,pytałam czy to jest najgorsze wynik powiedziała P.gnetyk że są np 1do 2 to jest wtedy już bardzo źle.
Kurczę, po teście pappa tak Ci wyszło tak ?
A po samym usg ? Wymiary były ok?

Tak.Cóż wyszło mi trisomii 21😭 ryzyko 1do 70...mój ginekolog umówił mnie na badanie aminopunkcji , a ja jestem na nie zdecydiwana ponieważ może na 100%wykluczyć chorobę(mam nadzieję)Jestem dobrej myślę,pytałam czy to jest najgorsze wynik powiedziała P.gnetyk że są np 1do 2 to jest wtedy już bardzo źle.
Czyli tragedii nie ma ale trzeba działać ! Główka do góry na kiedy jesteś zapisana na amniopunkcję ? A od razu zlecił ja czy np nifty lepsze ? Będzie dobrze. Musi być ! ❤️🙏🏼✊🏻

To zależy,ja mam 35 lat więc takie badanie jak widać mi się przydało,niestety...
Tak mi przykro ale miejmy nadzieję że miło się zaskoczysz i będzie wszystko wporządku.Jak ciebie przeczytalam to dostałam takiego stracha że nie wiem czy sama w środę pojadę na usg prenatalne jeszcze muszę samaponad godzinę tam jechać .Trzymaj się ciepło

Czyli tragedii nie ma ale trzeba działać ! Główka do góry na kiedy jesteś zapisana na amniopunkcję ? A od razu zlecił ja czy np nifty lepsze ? Będzie dobrze. Musi być ! ❤🙏🏼✊🏻
To badanie robi się od 15tygodnia.Ja chce od razu na amnipunkcje.Moja gin jak tylko zadzwoniłam do niej z wynikami powiedziała od razu ze robimy własne to badanie.Ten wynik co mi wyszedł nie ma 100%W dzidzi bd chore,ale ja chce wiedzieć ba 100%dlatego chcę zrobić to badanie a ryzyko jest 0,5 % nie jest duże.

Tak mi przykro ale miejmy nadzieję że miło się zaskoczysz i będzie wszystko wporządku.Jak ciebie przeczytalam to dostałam takiego stracha że nie wiem czy sama w środę pojadę na usg prenatalne jeszcze muszę samaponad godzinę tam jechać .Trzymaj się ciepło
USG nic Ci nie wykaże gesia chodzi o te choroby...

reklama
Do góry