N
nakuga
Gość
Ja naczczo mam cukier od 94 do 107 na owoce też musisz uważać bo podnoszą cukier najlepiej jeść grejpfuty i jabłkaA ja robiłam krzywą cukrową.
Jak w 6 czy 7 tygodniu wyszedł mi cukier 98 to ginekolog powiedziała żebym uważała na dietę. Odstawiłam wszystkie slodycze i produkty o wysokim IG. A w 13 tygodniu ponownie mialam 98.
Zrobilam krzywa i wyniki wyszły super, z pierwszym o wartości 88.
Myślę ze to mogla byc troche moja wina przy tych poprzednich, bo nie robiłam ich jadac rano z domu na badanie tylko to wyglądało tak ze wstalam po 6, cala na pełnych obrotach, żeby przygotować sie do pracy, w biurze od 7:30, na 8:40 jechałam na wariata na prenatalne i krew miałam pobierana dopiero o 9:40. Więc organizm juz chyba sam zrobił sobie wyrzut glukozy z rozkładu glikogenu, bo tyle godzin chodziłam bez jedzenia. Tak to rozumiem, ale moze niesłusznie.
A w poniedziałek pojechałam spokojnie z domu na badanie i krew mialam pobrana jakoś 1,5h po wstaniu.
Raczej dalej będę uważać i chyba nie bede jadła słodyczy, juz na tyle tygodni odstawilam. Ale mogę jeść przynajmniej więcej owoców