reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Miesiąc ciąży to 4 tygodnie, po skończonym tygodniu/miesiącu podaje się już ten wyższy. Ja dzisiaj mam 12+0 więc jestem w 13 tygodniu.
Jak dla mnie jesteś już w 4 miesiącu 🥰

@Asia Kasia współczuje stresu, rejestracja dała ciała i to na całego. Trzymam kciuki żebyś się gdzieś szybko dostała 😘 i już nie stresuj się, pogłaszcz dzidziolka i powiedz mu coś uspokajającego, bo pewnie reaguje na wszystko co dzieje się w Twoim organizmie.

@Margaret 39 witaj! fajnie, że dołączyłaś.

Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt. Uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia i czytać te wszystkie pozytywne wiadomości, w takich momentach najnormalniej w świecie się rozczulam 🥰
Nie mogę się doczekać prenatalnych, na szczęście to już jutro i na szczęście z rana bo o 9.40 - a propos, pytanie do dziewczyn które miały pobieraną krew na Pappa, czy trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotować?

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na Wasze sweet focie 😍

No może i czwarty, skomplikowane to.

Nie, do pappy nie trzeba się przygotowywać ;) zwykle pobranie krwi z żyły lokciowej, nie trzeba być na czczo ;)

reklama
Jak byłam w 12+4 to mówiłam że jestem w 12 tygodniu. Bez sensu dodawać sobie tydzień. Chociaż to zawsze lepiej brzmi. Mój lekarz też zawsze mówi w tym w którym jestem

@Rumiankowa dziękuję za pomoc!
@Precelka25 to nie jest kwestia dodawania sobie tygodnia, tak się po prostu przyjęło - lekarze posługując się skończonymi tygodniami a aplikacje itp. podają tydzień w którym aktualnie jesteś.
Bez względu czy używasz jednego czy drugiego jest to poprawne i nie ma mowy o naciąganiu ;)
Indywidualna kwestia każdej z nas :)

Ostatnia edycja:
Nie przyjmnie mnie bo ma ful... Przeciągnęła l4 do 24... Ale kur... Jakim cudem l4 do 9 a niby miałam mieć wizytę 2 to jak ona później może wystawić l4 7 dni do przodu? A po drugie wie że jestem po poronieniu i po przedwczesnym porodzie jak można taka pacjentkę zostawiać samej sobie?
Ja mialam podobna sytuacje tutaj, ze zwolnienie mialam na miesiac a wizyte tydzien przed koncem zwolnienia i tez zapomnialam. Ale to nie bylo w ciazy. Oni maja jakies przedzialy czasowe - w zaleznosci od choroby/dolegliwosci sa okreslone dlugosci zwolnienia, a to kiedy lekarz chce Cie zobaczyc, to juz od lekarza zalezy.

Mi się dziś znowu śniło że na 83% chłopak [emoji85][emoji16]
Dzień dobry :) ja dziś mialam piękny sen wiedziałam, ze jesteśmy w ciąży i na 100% dziewczynka [emoji23][emoji7] wiadomo, ze najważniejsze aby zdrowe dzieciątko ale ja bym już tak chciała znać płeć jestem niecierpliwa [emoji12] no i nigdy mi się nie śniła jeszcze płeć w śnie przeważnie był dzidziuś ale nigdy nie wiedziałam. Teraz pytanie czy będzie dziewczynka czy sny są na opak i będzie synuś [emoji23]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !! [emoji1307][emoji3590][emoji170]

Czesć dziewczyny :)
Gratuluje wszystkich wczorajszych udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze :)
Ja wczoraj przespałam większość dnia zupełnie jak na początku ciązy 😄 😄 😄
Co do wózka myślę, że kupimy neutralny, skłaniamy sie ku 2w1 lub osobno gondolę i spacerówkę - zalezy mi żeby była lekka, zajmowoła w miare mało miejsca w samochodzie bo jadnak sporo podróżujemy. To będzie nasze 1 dziecko i w sumie w miarę szybko chcemy postarać się o kolejne.

Pytatnie do was kiedy zaczynacie powoli coś kupowac dla dziecka? :)

reklama
Czyli jesteśmy teraz w 11 :D no dobra bo ja już się w tym pogubiłam [emoji23][emoji16]
Dokładnie [emoji846]
Screenshot_2020-06-09-11-25-34-334_com.hp.pregnancy.lite.jpeg

Do góry