reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny mam takie głupie pytanie :D
Jak się podaje miesiące?
Bo jestem przekonana, ze ktoś z rodziny zapyta a ja nie wiem - aplikacja podaje mi 3 miesiąc kalendarzowy ale 4 miesiąc ciąży. I teraz się zastanawiam jakiej odpowiedzi udzielić :D
Ja mam taką ściągawkę 😁
Miesiąc ciąży to 4 tygodnie, po skończonym tygodniu/miesiącu podaje się już ten wyższy. Ja dzisiaj mam 12+0 więc jutro będę w 13 tygodniu.
Jak dla mnie jesteś już w 4 miesiącu 🥰

@Asia Kasia współczuje stresu, rejestracja dała ciała i to na całego. Trzymam kciuki żebyś się gdzieś szybko dostała 😘 i już nie stresuj się, pogłaszcz dzidziolka i powiedz mu coś uspokajającego, bo pewnie reaguje na wszystko co dzieje się w Twoim organizmie.

@Margaret 39 witaj! fajnie, że dołączyłaś.

Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt. Uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia i czytać te wszystkie pozytywne wiadomości, w takich momentach najnormalniej w świecie się rozczulam 🥰
Nie mogę się doczekać prenatalnych, na szczęście to już jutro i na szczęście z rana bo o 9.40 - a propos, pytanie do dziewczyn które miały pobieraną krew na Pappa, czy trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotować?

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na Wasze sweet focie 😍
ja miałam wczoraj pobierana krew na pappa. Nie trzeba się przygotowywać, normalnie można być po śniadaniu, nie ma potrzeby bycia na czczo

reklama
Ja mam już pełno screenow w galerii zdjęć 😂 ale ogólnie mam tylko na razie jeden komplet bodziakow ze smyka „love mam dady” korci mnie już coś kupić bo tyle tego przecież będzie trzeba pokupować ale kurczę wolałabym znać juz płeć i kupować już z zamysłem czy dla Kacperka czy dla Wiki ❤💙😂 i hamuje się chodź wszystkie zdjęci są typowo dla dziewczynki 😂

Jeju ja mam to samo, odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to zaczęły mi wyskakiwać stronki z ciuszkami i to dla dziewczynek 🙈 teraz jak szukam coś, to też ciągnie mnie w stronę różowych ciuszków 😂🙈

Z jakiej strony zamawiasz? ;)
Z Dolce Sonno [emoji846]

Mają ładne wzory i niedrogie ubranka [emoji4]
Sporo neutralnych [emoji106]

Co do wszystkich dziecięcych rzeczy to podchodzimy do tego strasznie racjonalnie. Mam starsze rodzenstwo które zostawiało mi ladne ciuszki po swoich dzieciach i skladowalo u moich rodzicow na działce. Takze juz jedna torbę używanych bodziaków sobie przywiozlam :) na pewno tez dostane mnóstwo od kuzynek z okolicy wiec staram sie narazie nie kupowac ubranek i w ogóle na zapas. Wiadomo część na pewno kupie jakichś ładnych nowych :) ale uważam, ze dziecko takie malutkie nie zużyje bodziaka tak szybko :) wiec bezsensu wydawac mega kasę na to... Zwlaszcza ze np. Na olx jest mnostwo ogloszen paczek w danym rozmiarze. Dziecko sie przebiera kilka razy dziennie bo sie uleje czy cos :) przynajmniej ja tak do tego podchodzę. :)

Siostra zostawila mi karuzele z szumem i misiami, jakieś zabawki :) kuzynka oferuje stojak pod wanienkę...

A co najlepsze... Chcialam kupic wózek.. Ale przez płot rozmawialam z mezem kuzynki i zapytal czy nie chcemy ich wozka za darmo. Mają 8 miesięczną córeczkę i chętnie nam dadzą swoją gondole, szarą nie zniszczoną. Jedynie lekko na rączce zeszla skóra :) powiem wam, ze chyba sie skusze... I tak rodzimy w zimie.
Mieszkam na wsi, spacerek tylko po ulicy pewnie i po okolicznych lasach wiec w sumie na co mi nowa gondola.. Kupie w lecie spacerówkę nową. :)

Mimo iż stać nas na to to uważam ze czasem warto zaoszczedzic na rzeczach które są tylko na chwilę. :)

Hej dziewczyny 😀
Udało mi się was nadrobić.
Ja dzisiaj jakoś kiepsko się czuje pobolewa mnie brzuch, lekarz mówił że tak może być i kazał odpoczywać więc leżę 😁
Jeśli chodzi o zakupy dla malucha to bardzo mnie korci kupowanie ale mąż mówi że mamy jeszcze czas 🙈
Z racji że to nasze pierwsze dziecko mąż chce kupić wszystko nowe, nawet nie ma mowy o używanych ciuszkach bo dzieciach z rodziny 😀
Co do wózka mam wstępnie wybrany jaki mi się podoba oczywiście kupujemy wózek uniwersalny i nie sprzedajemy 😀

Patrzcie jaki grubasek ze mnie 😂🐷 dziś mam 13+3/13+5 🙈 druga ciąża jakby ktoś jeszcze nie wiedział 😅

Śliczny brzusio ❤️🥰 Grubasek ? Boziu to ja w pierwsze ciąży i mam chyba już większy 😬😂 Ale 14+5 dzisiaj.

Załączniki

• 371589B7-EEE3-48F9-A22B-8DF63CBB97FD.jpeg
    371589B7-EEE3-48F9-A22B-8DF63CBB97FD.jpeg
    518,6 KB · Wyświetleń: 104
  • 2E700053-D608-4F39-AC88-173DB1EDAF3C.jpeg
    2E700053-D608-4F39-AC88-173DB1EDAF3C.jpeg
    601,8 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Hej. Wlasnie wrocilam z toalety i na papierze pojawil mi sie brązowy śluz i troche takiej brudnej krwi. Jestem w 12 tygodniu nie czuje jakiegoś szczególnego bolu ani kłucia. Wizytę mam w poniedzialek. Strasznie sie tego wystraszylam.

Jak masz możliwość to zadzwoń do lekarza swojego może przepisze duphaston czy bierzesz już ?

Do góry