reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Czesć dziewczyny :)
Gratuluje wszystkich wczorajszych udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze :)
Ja wczoraj przespałam większość dnia zupełnie jak na początku ciązy [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Co do wózka myślę, że kupimy neutralny, skłaniamy sie ku 2w1 lub osobno gondolę i spacerówkę - zalezy mi żeby była lekka, zajmowoła w miare mało miejsca w samochodzie bo jadnak sporo podróżujemy. To będzie nasze 1 dziecko i w sumie w miarę szybko chcemy postarać się o kolejne.

Pytatnie do was kiedy zaczynacie powoli coś kupowac dla dziecka? :)
Czekam na przelew i już mam w koszyku co nieco [emoji6] jakieś pajacyki, bodziaki...i tak co miesiąc coś... Na razie bez wielkogabarytowych bo w lipcu remont sypialni i łazienki..

reklama
Ja wczoraj przespałam większość dnia zupełnie jak na początku ciązy 😄 😄 😄
Co do wózka myślę, że kupimy neutralny, skłaniamy sie ku 2w1 lub osobno gondolę i spacerówkę - zalezy mi żeby była lekka, zajmowoła w miare mało miejsca w samochodzie bo jadnak sporo podróżujemy. To będzie nasze 1 dziecko i w sumie w miarę szybko chcemy postarać się o kolejne.

Ja do końca nie wiem. Mąż chciałby już zacząć jakieś drobne rzeczy. Ja myślę, że lepiej regularnie odkładać kasę i kupić wszystko na raz pod koniec. Pewnie będzie jak chce mąż w tej kwestii :d

Miesiąc ciąży to 4 tygodnie, po skończonym tygodniu/miesiącu podaje się już ten wyższy. Ja dzisiaj mam 12+0 więc jutro będę w 13 tygodniu.
Jak dla mnie jesteś już w 4 miesiącu 🥰

@Asia Kasia współczuje stresu, rejestracja dała ciała i to na całego. Trzymam kciuki żebyś się gdzieś szybko dostała 😘 i już nie stresuj się, pogłaszcz dzidziolka i powiedz mu coś uspokajającego, bo pewnie reaguje na wszystko co dzieje się w Twoim organizmie.

@Margaret 39 witaj! fajnie, że dołączyłaś.

Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt. Uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia i czytać te wszystkie pozytywne wiadomości, w takich momentach najnormalniej w świecie się rozczulam 🥰
Nie mogę się doczekać prenatalnych, na szczęście to już jutro i na szczęście z rana bo o 9.40 - a propos, pytanie do dziewczyn które miały pobieraną krew na Pappa, czy trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotować?

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na Wasze sweet focie 😍
Nie nie musisz się przygotowywać to zwykle pobranie krwi i nie trzeba być na czczo :)

Zastanawiałam się właśnie czy już powowli zamówić cos przez internet czy poczekać. W sumie pomyślałam, że na początek może by tak kupić szafę do pokoju dla dziecka? Żeby mieć miejsce na składowanie ubranek 😄 Czy kupujecie nowe meble? A może już coś macie i doradzicie jaka szafę zakupić? Dodam, że pokój, który przeznaczymy dla dziecka póki co jest pusty i nie ma w nim żadnych mebli. Metraż pokoju też niewielki - ok 2/4m.

Czesc dziewczyny ❤️
Po pierwsze bardzo ale to bardzo gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt ❤️ mega sliczne te wasze kruszynki :) i ciesze sie, ze wszystko jest dobrze :)

Tak, zgadza sie, Kraków Nowa Huta 😀 coś mi teraz chodzi po głowie że Ty też z Krakowa, ale teraz Barcelona?
Byłam w sobote na Hucie :D ale mnóstwo ludzi tam nad zalewem 🤦‍♀️ az w szoku bylam...
Tam gdzie moge to chętnie zaoszczędzę ale jeśli witaminy by kosztowały 200zl miesięcznie to również bym je kupowała a zrezygnowałabym ze swoich przyjemności.
Troche jestem takiego samego zdania jak Ty. Dziecko wymaga mega nakładów pieniężnych i uważam, ze trzeba zawsze sie zastanowic czy w danym momemcie nas na to stać.
Cieszę się z wczorajszych wizyt i dobrych wiadomości, gratulacje Dziewczyny! I trzymam kciuki za dzisiejsze!
A z tym wózkiem to u nas będzie wesoło bo mój mąż jest królem promocji i oszczędzania i chce wszystko co się da kupić używane a ja odwrotnie, sama zawsze miałam nowe rzeczy więc i dla dziecka chciałabym wszystko takie nowiutkie i pachnące. Na razie negocjujemy więc pewnie skończy się na jakimś kompromisie, typu używana gondola bo to na krótko, i nowa porządna spacerówka :-D Choć przyznam, że trochę się już przy tym moim chłopie przekonałam do kupowania używanych rzeczy bo kiedyś to w ogóle sobie nie wyobrażałam a teraz już sama zaczynam wyszukiwać okazje na olx. Ostatnio kupiłam używane książki o ciąży i macierzyństwie i są jak nowe a cena super. Mąż dumny, hehe :-D
Mój mąż jest taki sam 😂 mimo iz stac nas na to zeby kupic nowe to i tak rzeczy które nie jest potrzebne zeby były jakies super staramy sie kupic taniej :)

Patrzcie jaki grubasek ze mnie 😂🐷 dziś mam 13+3/13+5 🙈 druga ciąża jakby ktoś jeszcze nie wiedział 😅

Załączniki

• IMG_20200609_112831.jpg
    IMG_20200609_112831.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 100
Hej. Wlasnie wrocilam z toalety i na papierze pojawil mi sie brązowy śluz i troche takiej brudnej krwi. Jestem w 12 tygodniu nie czuje jakiegoś szczególnego bolu ani kłucia. Wizytę mam w poniedzialek. Strasznie sie tego wystraszylam.

Ja wczoraj przespałam większość dnia zupełnie jak na początku ciązy 😄 😄 😄

Ja mam już pełno screenow w galerii zdjęć 😂 ale ogólnie mam tylko na razie jeden komplet bodziakow ze smyka „love mam dady” korci mnie już coś kupić bo tyle tego przecież będzie trzeba pokupować ale kurczę wolałabym znać juz płeć i kupować już z zamysłem czy dla Kacperka czy dla Wiki ❤️💙😂 i hamuje się chodź wszystkie zdjęci są typowo dla dziewczynki 😂❤️

reklama
Do góry