reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja odpowiadam w tygodniach, fajną mają wtedy minę🤭
No ja właśnie jestem pewna, ze tygodnie to będzie konsternacja a chce to załatwic zwięzłe i krótko. Żeby temat już zmienić na jakiś mniej o mnie :p
Tzn w najgorszym razie powiem po prostu jedna z tych opcji bo kto się zorientuje. Może końcówka 3 miesiąca zabrzmi lepiej bo jakbyśmy to krócej ukrywali 😂😂😂
(Mistrz marketingu i manipulacji informacja)

reklama
Jestem zła wściekła! Podobno miała być na wizycie 2 czerwca dziwne bo l4 mam do 9...zapisała mnie na wizytę 24 do faceta bo Pani doktor nie ma dzisaj terminów a ja nie wiem czy z moją ciąża jest wszystko ok siedzę pod ośrodkiem i płacze jak dziecko 😭😭😭
O jesuuu strasznie wspolczuje, ale jak na 24?? A prenatalnych nie masz? Przeciez 24 to strasznie pozno. Nie masz jak podgladnac dzidzi wczesniej?

Dziewczyny co do wozka to miala ktoras taki co gondolke sie podpina takimi paskami, zeby zmienic ja w siedzonko? Wypatrzylam taki wozek, podoba mi sie, ze ma duza bude i cenowo spoko, ale nigdy sie nie spotkalam z tym systemem. Jest wiele modeli z roznych firm i wiekszosc mi sie podoba.
Screenshot_20200609-105519.png

Ja też sobie nie wyobrażam, a drugiego bejbika chcemy dopiero jak sie wybudujemy za 2/3 lata, więc będę zmuszona... po tabletkach mi odwołalo równo, potem zastąpiłam PolaRing i przy nich już bylo ciut lepiej, ale jednak hormony to hormony :/
Miałaś robione jakieś badania przy doborze tabletek?

No i jeszcze... Jestem w 10+5.. Czyli mam mówić 10 tydz ciąży czy 11? Moja gin jak byłam w piątek (10+1) mówiła, że jestem w 10 tyg. Także już sama zgłupiałam. Dziecko miało 3-3,2cm w zależności od pomiaru, więc według wszelkich tabelek pasuje właśnie na 10tydz... I się sama pogubiłam w tym :p

No ja właśnie jestem pewna, ze tygodnie to będzie konsternacja a chce to załatwic zwięzłe i krótko. Żeby temat już zmienić na jakiś mniej o mnie :p
Tzn w najgorszym razie powiem po prostu jedna z tych opcji bo kto się zorientuje. Może końcówka 3 miesiąca zabrzmi lepiej bo jakbyśmy to krócej ukrywali 😂😂😂
(Mistrz marketingu i manipulacji informacja)

Hahaha ja robiłam/robię dokładnie to samo. Mistrz psychologii bym nawet rzekła :D

Dziewczyny mam takie głupie pytanie :D
Jak się podaje miesiące?
Bo jestem przekonana, ze ktoś z rodziny zapyta a ja nie wiem - aplikacja podaje mi 3 miesiąc kalendarzowy ale 4 miesiąc ciąży. I teraz się zastanawiam jakiej odpowiedzi udzielić :D

Miesiąc ciąży to 4 tygodnie, po skończonym tygodniu/miesiącu podaje się już ten wyższy. Ja dzisiaj mam 12+0 więc jutro będę w 13 tygodniu.
Jak dla mnie jesteś już w 4 miesiącu 🥰

@Asia Kasia współczuje stresu, rejestracja dała ciała i to na całego. Trzymam kciuki żebyś się gdzieś szybko dostała 😘 i już nie stresuj się, pogłaszcz dzidziolka i powiedz mu coś uspokajającego, bo pewnie reaguje na wszystko co dzieje się w Twoim organizmie.

@Margaret 39 witaj! fajnie, że dołączyłaś.

Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt. Uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia i czytać te wszystkie pozytywne wiadomości, w takich momentach najnormalniej w świecie się rozczulam 🥰
Nie mogę się doczekać prenatalnych, na szczęście to już jutro i na szczęście z rana bo o 9.40 - a propos, pytanie do dziewczyn które miały pobieraną krew na Pappa, czy trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotować?

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na Wasze sweet focie 😍

Ostatnia edycja:
No i jeszcze... Jestem w 10+5.. Czyli mam mówić 10 tydz ciąży czy 11? Moja gin jak byłam w piątek (10+1) mówiła, że jestem w 10 tyg. Także już sama zgłupiałam. Dziecko miało 3-3,2cm w zależności od pomiaru, więc według wszelkich tabelek pasuje właśnie na 10tydz... I się sama pogubiłam w tym :p
Bo lekarze mówią o skonczonych tygodniach [emoji846]
To teraz masz skończone 10 tygodni plus 5 dni.
Czyli trwa 11 tydzień ciąży [emoji4]

reklama
Witam serdecznie przyszłe mamy. Chciałabym dołączyć do forum 🙂. Mam 39 lat i poniżej zdjęcie naszego pierwszego Szczęścia 😍. Co prawda zdjęcie sprzed prawie miesiąca, obecnie mamy 15 tydzień. Zobacz załącznik 1130763
Witam, gratuluje slicznej dzidzi i pierwszej ciazy! 😊

Mnie koronakryzys przekonał wlasnie m.in. do używanych książek- wczesniej Empik i jazda, a teraz Olx i książki maja u mnie drugie życie- tez takie o ciąży kupiłam używki od ludziów :) U nas z mężem mamy tak samo - pół używanych rzeczy, pół nowych chcemy kupić. Wiadomo, ze jak mi ktos zaproponuje worek bodziakow - ktore i tak są na 2 lub 3 mce - za 100zl, to biorę w ciemno. Moje koleżanki też tak robiły. Mam chyba tylko jedną, która ma wszystko nówki sztuki.
No tutaj w czasie korony bardzo sie rozruszal handel z drugiej reki i to nie tylko ze wzgledu na ceny, ale glownie dlatego, ze zwykle sklepy byly zamkniete, online trwalo strasznie dlugo a np matki z niemowletami nie mialy im gdzie ubranek kupic, bo wiadomo, taki malec to raz dwa zmienia rozmiar, wiec jedyna opcja bylo kupic od kogos.

Do góry