reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja też mam problem z hormonami hashimoto niedoczynność plus wykrytą curzyce w 8tygodniu prawdopodobnie przed ciążą mogłam mieć ją już bo waga spadała dopiero jak brałam glukopaghe do tego ciśnienie ciąle niskie i może dlatego mój organizm da rade na pół gwizdka chodzić
No i te hormony i nami rządzą hehe i później czujemy się tak a nie inaczej 🙈

reklama
Mam dwóch chłopców, moja siostra teraz też jest w ciąży, będzie miała dziewczynkę (ma syna 11latka ) mi zawsze marzyła się parka, teraz nie wiem kto tam siedzi w środku, ale też się boję marzyć o dziewczynce , bo to że jestem w ciąży to cud jest dla nas
emoji7.png
.
I najważniejsze jest dla mnie żeby maleństwo zdrowe było. I jak będzie chłopczyk to pewnie też usłyszę takie reakcje... Ale to nic najważniejsze jest to co my czujemy do Tych naszych maleństw
emoji173.png

Fajnie, że i siostra w ciąży. Mnie sie tez parka marzyła, ale jakoś podświadomie czuje, ze będzie chłopak (imię wybrane) i nawet nie biorę pod uwagę, ze może być dziewczynka. Teście nam życzą dziewczynki, ale nie odebrałam tego jakoś złośliwie. Po prostu pewnie myslą, ze skoro Amelka zmarła, mamy Maksia to teraz fajnie by było jakby była dziewczynka.

Cześć dziewczyny ❤️ Trochę sobie narobiłam zaległości przez weekend, ale z grubsza Was przeczytałam 😊

Kciuki za dzisiejszej wizyty, czekamy na dalszy ciąg dobrych wiadomości ❤️

Ja się biorę za naukę, w najbliższy weekend zaczynają mi się egzaminy 🙊 Ale przynajmniej mam zajęcie :) Będę musiała coś wymyśleć na czas po obronie, mam trochę książek do nadrobienia, może odwiedzę dalszą rodzinę no i skupię się na kompletowaniu wyprawki 😁 Już mam ochotę coś kupić i jak mówiłam, że po prenatalnych zacznę, tak teraz się waham i chyba poczekam do następnej wizyty 😁 Będzie to 16 tydzień, to już chyba będzie dobrze widać, czy na pewno dziewuszka 😁

@Rumiankowa super prezent, bardzo mi się podoba 😊 Aż chciałoby się skosztować takiego swojaczka 🤤

@Akuku jaka patologia... Ja Cię po stokroć podziwiam, rzadko się spotyka tak liczną rodzinkę, jesteście wyjątkowi ❤️

@Tymon'sMom odnośnie tego ojojania nad drugim chłopcem - niestety myślę, że my kobiety w ciąży, a potem po porodzie jesteśmy z góry skazane na takie nieprzemyślane i bolesne komentarze, każdy i na każdym kroku rości sobie do tego prawo, totalnie nie zważając na nasze odczucia :/ Szczególnie bolesne, jeśli pochodzą od bliskich nam osób, a my oczekiwałyśmy zupełnie innych reakcji :( A przecież każda matka wie, że najważniejsze jest zdrowie dzidziola ❤️ Większość po prostu nie zastanawia się nad tym, co mówi, chyba musimy przywyknąć, olać i cieszyć się naszym stanem mimo wszystko, dla dobra maluszków :)

O! Super, dobrze wiedzieć :) Planujesz chodzić do szkoły rodzenia? Masz coś na oku? :)
Na razie nic nie sprawdzałam ;) cały czas mam wrażenie, ze mam bardzo dużo czasu 😂
Jak przetrwam dzisiejsze badania i jakoś się przyznam wszystkim to może zacznę myśleć krok dalej ;)

A Ty coś masz upatrzone? to Twoje pierwsze dziecko?

Fajnie, że i siostra w ciąży. Mnie sie tez parka marzyła, ale jakoś podświadomie czuje, ze będzie chłopak (imię wybrane) i nawet nie biorę pod uwagę, ze może być dziewczynka. Teście nam życzą dziewczynki, ale nie odebrałam tego jakoś złośliwie. Po prostu pewnie myslą, ze skoro Amelka zmarła, mamy Maksia to teraz fajnie by było jakby była dziewczynka.
Najważniejsze żeby zdrowe ja mam w domu córkę 15lat i dwóch synów 9i2 lata chciałabym córkę ale co będzie to będzie.Moja teścowa miała 5 synów tak marzyła o córce źe dwóch za dziecka nosiło długie włosy naszczęście nie mój mąż

Na razie nic nie sprawdzałam ;) cały czas mam wrażenie, ze mam bardzo dużo czasu 😂
Jak przetrwam dzisiejsze badania i jakoś się przyznam wszystkim to może zacznę myśleć krok dalej ;)

A Ty coś masz upatrzone? to Twoje pierwsze dziecko?

No właśnie też nie, bo nawet nie wiem czy przez koronę będą szkoły otwarte czy tylko jakieś online.
Tak, to moje pierwsze :) jutro zaczynam 14 tydzień. Termin na 8.12. :)

No właśnie też nie, bo nawet nie wiem czy przez koronę będą szkoły otwarte czy tylko jakieś online.
Tak, to moje pierwsze :) jutro zaczynam 14 tydzień. Termin na 8.12. :)
Myśle, ze najdalej w sierpniu się będą otwierac ;)
Ja mam na 20 termin ale myśle, ze wcześniej bedzie bo planuje cesarkę ;)

Dziś dopiero 12+1 i prenatalne ;)

@Akuku ja też cię podziwiam ja przy mojej 3 już dawno osiwiałam po cichu liczę że 4 będzie mniej wymagające do tego cały dom i ogród na mojej głowie bo mąż wekeendowy

reklama
Do góry