reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Jasne, rozumiem :) też się nasłuchałam o historiach zwłaszcza wśród najbliższej rodziny i strasznie się boję. No, ale do grudnia jeszcze prawie pół roku, więc coś może wykombinuję. :) Kobieta powinna mieć prawo wyboru moim zdaniem. Mamy XXI wiek, ludzie latają w kosmos, a my rodzimy jak w średniowieczu ;p
Ja pierwsze rodziłam naturalnie 3dni,drugie przez otklejające się łożysko cc na 3 uparłam się rodzić naturalnie i tak ciężki był poród że 2 tygodnie leżałam .tak że najlepiej i tak wsppminam 1

reklama
l\

Laski a co ja mam powiedzieć? Nie mam żadnych objawów...nic...no może tylko cycki bolą 😆czasem myślę, czy ja jestem w ogóle w ciąży 😊
Też nie mam żadnych :) prócz cycków, zadyszki, wzdęć i od pewnego czasu zarysowanego i zaokrąglonego troszkę brzuszka 😍 mnie to zamiast cieszyć martwił i nadal martwi ten brak objawów :p

@aninek zrobiłam jednak etykiety bez danych personalnych więc mogę się pochwalić ;)

Zobacz załącznik 1130203
Kurczę... piłabym [emoji106][emoji16][emoji482]
Szczególnie latem uwielbiam zimne piwko [emoji3590]
Teraz zostaje bezalkoholowe [emoji106]
Też mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm [emoji52]

Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje[emoji173]
My po wizycie poinformowaliśmy rodziców ,rodzeństwo i kilka bliskich znajomych i wiecie co [emoji17]odechciało mi się robić tego dalej. Na wiadomość,że drugi chłopiec od prawie każdej osoby usłyszeliśmy rozczarowany ton i "o jooooj" ,"eeee chłopiec" i tym podobne, to było straszne, aż się popłakałam ze złości. Sama marzyłam o dziewczynce, ale żeby od prawie wszystkich takie teksty słyszeć to naprawdę przykro. Nikt się nie zapytał nawet czy dziecko zdrowe, każdy bierze chyba to za pewnik, bo inaczej nie rozumiem. Teraz po euforii przyszedł u mnie kryzys.
Bardzo to przykre... Szczególnie jeśli to właśnie od najbliższych taki odzew. To utwierdza mnie w przekonaniu, że większość ludzi nie wie jak się zachować i myśli o własnych dupskach...ehhh...
Ja mam dwóch chłopaków dwa lata różnicy między nimi [emoji7] nie wyobrażam sobie jakby jeden z nich to była dziewczynka [emoji13]
Są najwspanialsi - tak jak i Twoi [emoji3590]

@Tymon'sMom przytulam Cię i w pełni rozumiem Twoje rozczarowanie reakcja innych [emoji847] ja od zawsze mówiłam że chce samych chłopców i musialam i tak w kółko zapewniać że cieszę się z drugiego chłopca, no nie poradzisz, ludzie są zafiksowani że najlepsza to parka a ja się bardzo ucieszyłam że przy małej różnicy wieku będą dzieci tej samej płci razem się wychowywać, chłopaki są nierozłączne ;) i teraz wbrew wszystkim "no wypadałoby trzecia dziewczynkę" [emoji1751] z uporem maniaka mówię że chce trzeciego chłopca, bo ja jestem chłopakowa mama i już! I powiem Ci że nikt oprócz mojego męża tego nie rozumie. Rodzina przyjaciele znajomi wszyscy "życzą" mi córki. (Po złośliwości? [emoji1745]) Teraz już zbywam to uśmiechem ale dużo mnie kosztowało nerwów przy drugiej ciąży bo ja naprawdę chciałam drugiego chłopca (nawet imienia dla dziewczynki nie mieliśmy wybranego). Najważniejsze że się cieszycie że zdrowego dzidziusia :) a resztę (zwłaszcza opinie innych) olać ;)
U mnie to samo: może TYM razem będzie dziewczynka? No w łeb bym dała...

Dziewczyny mój pierwszy zakup dziś:) chciałam zrobić prezent mężowi na Dzień Ojca i kupić bodziaka "my daddy is my superhero" ale w Pl sklepach online nie znalazłam, a jak są to wyprzedane. Weszłam więc na Ali i...przepadłam 🤣

Ja na Alie zamówiłam spodnie ciążowe :D A na naszą rocznicę ślubu mąż dostał koszulkę z motywem Star Wars "Lord Father" :)

Kurczę... piłabym [emoji106][emoji16][emoji482]
Szczególnie latem uwielbiam zimne piwko [emoji3590]
Teraz zostaje bezalkoholowe [emoji106]
Bardzo to przykre... Szczególnie jeśli to właśnie od najbliższych taki odzew. To utwierdza mnie w przekonaniu, że większość ludzi nie wie jak się zachować i myśli o własnych dupskach...ehhh...
Ja mam dwóch chłopaków dwa lata różnicy między nimi [emoji7] nie wyobrażam sobie jakby jeden z nich to była dziewczynka [emoji13]
Są najwspanialsi - tak jak i Twoi [emoji3590]

Mi było trochę przykro jak lekarz zasugerował chłopca, bo tak czułam dziewczynkę... ale minęło kilka dni i już się z tym oswoiłam :) Za to ostatnio przykro mi było jak teściowa powiedziała, że się nie może doczekać aż mały będzie miał 2-3 latka bo wtedy dzieci są takie fajne. A wcześniej to co?!

Ja
Ja na Alie zamówiłam spodnie ciążowe :D A na naszą rocznicę ślubu mąż dostał koszulkę z motywem Star Wars "Lord Father" :)

Mi było trochę przykro jak lekarz zasugerował chłopca, bo tak czułam dziewczynkę... ale minęło kilka dni i już się z tym oswoiłam :) Za to ostatnio przykro mi było jak teściowa powiedziała, że się nie może doczekać aż mały będzie miał 2-3 latka bo wtedy dzieci są takie fajne. A wcześniej to co?!
Ja podchodzę sceptycznie do płci z usg moja pierwsza córka przez całą ciąże była chłopcem nawet dzień przed porodem ordynator w szpitalu na usg w 100% był pewny że chłopiec chyba że przy porodzie conieco odpadło

Wróciły mi takie silne mdlosci że z duchem:/ od około 17 do teraz :( buuu

Przykro mi że tak się źle czułaś.. oby już było lepiej. Fakt jak się jest w kolejnej ciazy to już nie ma tyle przywilejow.

Cudne !

Znam to. Ja mam 3 pierwszych synów... przy drugim jak się dowiedziałem że syn to sama się pollakalam - bo byłam pewna że córka.. I bardzo chciałam.. No i wtedy myslalm że więcej dzieci miec nie będziemy. Przy 3 po 2 latach staran bylo mi obojętne.. Ale jak gin powiedzial że chłopiec to dostalam panicznego ataku śmiechu.
Do tego i przy 2 I przy 3 wszyscy życzyli mi corki.. przy czwartej bardzo chciałam corcie I jest, przy piątek też chciałam corcie I jest.. teraz mi teoretycznie obojętnie, choć logistycznie i finansowo wolę corcie.. tymbardziej że z chłopakami to już wieksza różnica będzie A z dziewczynami bliżej.
Ale nie mam presji.. teściowa ostatnio mowi oby była córka bo dziewczynki lepsze .. sama ma 3 synów i wychowywała córkę męża. Ja się już nie gniewam, wiem że nie mam na to teraz wpływu. Ale kiedyś przeżywałam.

Co do znajomych to różnie obstawiaja Ale ja się tym nie przejmuje :) ja sama czuje córcie moj m czuje chłopca haha. Także zobaczymy (Choc z wyrostka dziewczynka)

A jez@cze miałam napisać.. że jest przeświadczenie że idealny model rodziny to 2 +2 - najlepiej parka.. Jak ktoś chce 3 to ooo dziwne.. A jak więcej jak ja to na pewno patologia :D zeby taka patologia chodziła po świecie to świat byłby piękny.

Także glowa do góry, nie myśl o innych. Nie mamy na to wpływu za to masz wpływu na to jak Ty będziesz się czuła :)

Dobra spróbuje zasnąć puki mnie odbijanie nie rzuca na boki.
Jutro zaczynam 15 tydz.. Tzn 14t0d -2 trymestr A zdycham jak na początku.
Przykro, że mdłości wróciły...oby tylko na chwilę.

Co do płci to też nie mogę się doczekać kto tam u mnie siedzi [emoji16]
Niby nie obstawiam...niby nie czuję czy dziewczyna czy facet... chociaż jak myślę..to myślę o NIM... podświadomość? Albo może doświadczenie hehhe...
Moja mama mówi: moja wnuczka...jest pewna i już.
Mój mąż na początku stwierdził, że zrobił dziewczynę... Teraz już nie jest taki pewien.
Znajomi i mój szef rozpływają się nad tym jak ładnie w tej ciąży wyglądam... patrzę na nich jak na dziwaków. Ale faktycznie... przytyłam już 4 kg ale na twarzy wyraźnie schudłam (jakkolwiek dziwnie to brzmi). Mam piękną cerę... też dziwne bo niemal zawsze miałam chociaż kilka syfków na japie a teraz nic...
I tutaj zdania podzielone: mówią, ze jak ładnie to chłopak...a część mówi, że dziewczynka.
Ja się tyle nie zastanawiam nad tym co reszta świata [emoji13]

Nie wiem też jak zareaguję jak się dowiem [emoji13] mam mętlik w głowie...

A ja o 2:55 Dziś się obudziłam i o [emoji33] żelek chyba stwierdził, że już się wyspał czy co [emoji2368]

Albo już przeżywamy środową wizytę, może [emoji16]
Od jutra też szkole nową dziewczynę w pracy na moje miejsce, może i to mnie tak stresuje [emoji16][emoji2368] nie wiem już sama xd

Edit 3:44 chyba zelkowi kolacja nie smakowała...[emoji1785] więc może teraz zaśniemy [emoji1787]
Co za noc! Przespałam może godzinę... Od 2 przewracam się tylko z jednego boku na bok i słucham chrapania narzeczonego [emoji23] Milion myśli na minutę w głowie.. byle dotrwać do prenatalnych o 11!
Coś chyba dzisiaj taka noc była...o 3 obudziłam się na siku...i chyba do 5.30 kręciłam się z boku na bok. Obudził mnie mąż jak wrócił z nocki o 7.00 i go ochrzanilam bo przecież dopiero zasnęłam [emoji13]

reklama
Dzień dobry [emoji16][emoji16]
Matko dziewczyny wizyta jutro a ja już się mega stresuje [emoji28] od ponad tyg zanik objawów i nie czuję się w ciąży... I te ciągle złe przeczucia... Starałam się nie myśleć skupić na wyjeździe i na prezencie dla Męża ale kompletnie nie umiem się skupić [emoji2356] więc idę na wizytę bez żadnego nastawienia...
Wizyta jutro o 10...
Dzisiaj spróbuj sobie zafundować coś odprężającego...to co lubisz, co zawsze Cię uspokaja. Obejrzyj jakąś komedię [emoji16][emoji106]
A jutro będzie wszystko dobrze [emoji3590]

Do góry