reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Witam się kochane u nas dziś pochmurnie deszczowo :( :/
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące mamusie dzisiaj ✊🏻🙏🏼❤️💙
Prosimy o piękne zdjęcia bąbelków 🥰😍
@Rumiankowa wow podziwiam ekstra sprawa !! Najbliżsi na pewno będą zachwyceni 🥰☺️😋
@Akuku ja tez Cię podziwiam kochana tyle dzieci ogarnąć szok !! Szacunek !!! ❤️😘
@Tymon'sMom rozumiem Cię... nie mam co prawda w ogóle dzieci i to nasze pierwsze ale ze siostra męża ma dwie dziewczynki to teraz wszyscy parcie na chłopca :/ a ja np wole córeczkę i jak na prenatalnych wyszła dziewczynka było oooo szkoda no fuck nie dość ze się staraliśmy tyle czasu to jeszcze wymagania. Olać takie opinie ważne, ze my jesteśmy szczęśliwi i nic innego się nie liczy ❤️😘🥰

Myśle, ze najdalej w sierpniu się będą otwierac ;)
Ja mam na 20 termin ale myśle, ze wcześniej bedzie bo planuje cesarkę ;)

Dziś dopiero 12+1 i prenatalne ;)

To powodzenia! Trzymam kciuki za Was! :* Ja miałam w zeszły wtorek, na szczęście wszystko ok. A planujesz cesarkę, bo masz jakieś wskazania medyczne czy po prostu nie chcesz rodzić naturalnie? Ja też bardzo bym chciała cc, ale póki co nie mam żadnych przesłanek medycznych ku temu, więc będę musiała się nakombinować jak to załatwić.

To powodzenia! Trzymam kciuki za Was! :* Ja miałam w zeszły wtorek, na szczęście wszystko ok. A planujesz cesarkę, bo masz jakieś wskazania medyczne czy po prostu nie chcesz rodzić naturalnie? Ja też bardzo bym chciała cc, ale póki co nie mam żadnych przesłanek medycznych ku temu, więc będę musiała się nakombinować jak to załatwić.

Planuje bo mam w rodzinie paskudne historie naturalnych i się boje.
Przy czym o ile wszystko będzie przebiegać ksiazkowo to mam zamiar rodzic w jakiejś prywatnej klinice (niestety we wro się zamknęła).

Dziękuję wszystkim za taki duży odzew na mojego posta, za mądre i ciepłe słowa❤
To duże wsparcie dla mnie.
U mnie w rodzinie chłopcy to mali "rozrabiacy" a dziewczynki grzeczne i takie słodziaki,więc pewnie dlatego takie reakcje. Wśród znajomych też ostatnio dużo chłopców, na dziewczynki deficyt.
Ale gdy ktoś informuje mnie o ciąży,w życiu nie przyszło by mi do głowy pokazywać swojego rozczarowania płcią.
My też staraliśmy się teraz 3 długie lata, więc płeć była mi już w zasadzie obojętna, a z racji wieku najważniejsze było zdrowie.Nie spodziewałam się takich reakcji,tym bardziej,że niektórzy wiedzieli ile walczyliśmy.
Na razie robimy przerwę od informowania, wystarczy nam;)
Mam nadzieję,że u innych dziewczyn które spodziewają się też takiego odbioru w temacie płci, będzie jednak inaczej:)

Trzymam mocne kciuki za dziewczyny wizytujące✊,czekamy na was i na piękne relacje z oglądania maluszków 😍

C
Dobra ja juz po konsultacjach, wiec powiedziala mi, ze bede miec wiecej wizyt w szpitalu, mniej wiecej co miesiac na usg, prawdopodobnie dadza mi aspirine tak profilaktycznie i jak mnie glowa boli to powinnam sobie mierzyc cisnienie, wiec chyba zainwestuje w cisnieniomierz.
ciśnieniomierz dużo nie kosztuje a będziesz spokojniejsza ja zawsze miałam ciśnienie 90/60 a w 3 ciąży musiałam brać leki na nadciśnienie i groził mi wcześniejszy poród a przynajmniej patologia ciąży ale dzięki mierzeniu regularnym ciśnienia i lekach urodziłam dzień po terminie

Planuje bo mam w rodzinie paskudne historie naturalnych i się boje.
Przy czym o ile wszystko będzie przebiegać ksiazkowo to mam zamiar rodzic w jakiejś prywatnej klinice (niestety we wro się zamknęła).

Jasne, rozumiem :) też się nasłuchałam o historiach zwłaszcza wśród najbliższej rodziny i strasznie się boję. No, ale do grudnia jeszcze prawie pół roku, więc coś może wykombinuję. :) Kobieta powinna mieć prawo wyboru moim zdaniem. Mamy XXI wiek, ludzie latają w kosmos, a my rodzimy jak w średniowieczu ;p

reklama
Hej dziewczyny ja juz po prentalnych. Wszystko ok. Mamy juz prawie 7cm i 84g, termin z 16 przesunal sie na 13 grudnia wiec tego bede sie trzymac :) co do plci, dowiem sie za miesiac na kolejnej wizycie bo dr powiedziala ze na tym etapie, latwo jest się pomylic. Wklejam fotki, moze ktoras z Was wyczyta kto tam siedzi :)

Załączniki

• 20200608_095624.jpg
    20200608_095624.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 92
  • 20200608_095636.jpg
    20200608_095636.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 86
Do góry