reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Witam się z rana, ja już po badaniu krwi. Lekarzowi ostatnio nie podobała się moja morfologia, muszę iść z wynikami do hematologa 😔

Dzień dobry 😁😁
Matko dziewczyny wizyta jutro a ja już się mega stresuje 😅 od ponad tyg zanik objawów i nie czuję się w ciąży... I te ciągle złe przeczucia... Starałam się nie myśleć skupić na wyjeździe i na prezencie dla Męża ale kompletnie nie umiem się skupić 🤦‍♀️ więc idę na wizytę bez żadnego nastawienia...
Wizyta jutro o 10...

Na pewno będzie dobrze, przesyłam pozytywne myśli 😀

reklama
Dzien dobry 😊 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ✊😘
Ja za chwile zbieram sie do przychodni, chociaz wczoraj jak mowie do m ze mam wizyte z polozna, a on sie mnie pyta czy przez telefon, no i rozbil mnie tym pytaniem, bo tak naprawde to nie wiem. Powiedzialy mi tylko ze o 9, no nie wiem, pojde tam, Bo to dwa kroki od domu, mam nadzieje, ze to wizyta "na zywo".

W piatek po usg powiedzielismy corce, ze bedzie miec rodzenstwo, no i oczywiscie byla w szoku i bardzo szczesliwa 😁 Musiala cala rodzine obdzwonic, zeby sie pochwalic. Zaczela gadac do brzucha, wymyslac imiona 😂 Smialismy sie bo mowi, ze jak dziewczynka te bedzie Luna, a ja jej mowie ciotka ma psa Zuze, potem wziela drugiego i sie nazywa Luna, moja corka jest Zuzia, mowie nie bede wszystkim dzieciom dawac imion po psach ciotki 😂 Potem mowi, ok tylko zeby dzidzius nie spal u niej w pokoju ani razem z nami w lozku, haha juz zaczyna byc zazdrosna. No i teraz co piec minut mowi, ze ona chce juz grudzien i zobaczyc jak sie bedzie rodzic 😨 A no i ze trzeba juz wszystko kupic, wiec wczoraj wypatrzylysmy hamaczek, wiec dzis pojdziemy kupic, ale to bardziej pod nia robie, zeby byla szczesliwa, ze cos dzidzi kupila 😉

Milego dnia wszystkim zycze 😘

A ile lat ma córka? Przepraszam, nie doczytałam 🙈

Wróciły mi takie silne mdlosci że z duchem:/ od około 17 do teraz :( buuu

Przykro mi że tak się źle czułaś.. oby już było lepiej. Fakt jak się jest w kolejnej ciazy to już nie ma tyle przywilejow.

Cudne !

Znam to. Ja mam 3 pierwszych synów... przy drugim jak się dowiedziałem że syn to sama się pollakalam - bo byłam pewna że córka.. I bardzo chciałam.. No i wtedy myslalm że więcej dzieci miec nie będziemy. Przy 3 po 2 latach staran bylo mi obojętne.. Ale jak gin powiedzial że chłopiec to dostalam panicznego ataku śmiechu.
Do tego i przy 2 I przy 3 wszyscy życzyli mi corki.. przy czwartej bardzo chciałam corcie I jest, przy piątek też chciałam corcie I jest.. teraz mi teoretycznie obojętnie, choć logistycznie i finansowo wolę corcie.. tymbardziej że z chłopakami to już wieksza różnica będzie A z dziewczynami bliżej.
Ale nie mam presji.. teściowa ostatnio mowi oby była córka bo dziewczynki lepsze .. sama ma 3 synów i wychowywała córkę męża. Ja się już nie gniewam, wiem że nie mam na to teraz wpływu. Ale kiedyś przeżywałam.

Co do znajomych to różnie obstawiaja Ale ja się tym nie przejmuje :) ja sama czuje córcie moj m czuje chłopca haha. Także zobaczymy (Choc z wyrostka dziewczynka)

A jez@cze miałam napisać.. że jest przeświadczenie że idealny model rodziny to 2 +2 - najlepiej parka.. Jak ktoś chce 3 to ooo dziwne.. A jak więcej jak ja to na pewno patologia :D zeby taka patologia chodziła po świecie to świat byłby piękny.

Także glowa do góry, nie myśl o innych. Nie mamy na to wpływu za to masz wpływu na to jak Ty będziesz się czuła :)

Dobra spróbuje zasnąć puki mnie odbijanie nie rzuca na boki.
Jutro zaczynam 15 tydz.. Tzn 14t0d -2 trymestr A zdycham jak na początku.
Ile Twoje dzieciaczki maja lat jak można spytać?

Dzień dobry 😁😁
Matko dziewczyny wizyta jutro a ja już się mega stresuje 😅 od ponad tyg zanik objawów i nie czuję się w ciąży... I te ciągle złe przeczucia... Starałam się nie myśleć skupić na wyjeździe i na prezencie dla Męża ale kompletnie nie umiem się skupić 🤦‍♀️ więc idę na wizytę bez żadnego nastawienia...
Wizyta jutro o 10...
Ja tez jutro wizyta ale dopiero o 18... też się stresuje i nie mogę doczekac bo podobnie jak u Ciebie też od tygodnia mi znikły objawy tzn nie mdli mnie praktycznie raz czasem tylko... i się stresuje czy to dobrze czy nie... A tydzień temu miałam plamieniu wiec stres dodatkowy czy wszystko jest w porządku... ehh

😄Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem piersi w nocy . One sa takie ciezkie jakby tonę ważył.😞😞😞Kazdy ruch to pobudka .Masakra jakaś
Zaczęłam spać w biustonoszu. Wyciągnęłam ze starego, nieusztywnianego fiszbiny i teraz znacznie lepiej mi się śpi bo nie latają na boki i nic mi się nie ociera o koszulkę. Mam rozmiar H. Zamówiłam sobie specjalny do nocnego karmienia już na później ale porażka bo potrafię się obudzić z piersią pod pachą 😒

Moja ma dopiero niespełna rok i jeszcze nie chodzi. Dodatkowo naokoło słyszę ze jak rozpiescilam to teraz mam. Musi mieć mnie non stop przy sobie, może ze 3 min się sama czymś zajmie tak to ciagle przy nodze. Ja już nie wiem gdzie popełniłam błąd.
Nie przejmuj się, zawsze się ktoś znajdzie kto będzie tak mówić. Moim zdaniem nigdzie nie popelnilas błędu, dużo też zależy od charakteru dziecka. Jedno będzie np indywidualista i roztrzepane a drugie rozważną przylepą. Ja potrafiłam się zająć samą sobą a siostra potrzebuje non stop uwagi mamy obydwie byłyśmy wychowywane w podobny sposób. U męża było tak samo brat biegał po domu i się bawił a mąż był wiecznie uczepiony przy nodze. Między nimi jest rok różnicy

Ja już się nie mogę doczekać. Byle do 15.15 😍
Dzien dobry 😊 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ✊😘
Ja za chwile zbieram sie do przychodni, chociaz wczoraj jak mowie do m ze mam wizyte z polozna, a on sie mnie pyta czy przez telefon, no i rozbil mnie tym pytaniem, bo tak naprawde to nie wiem. Powiedzialy mi tylko ze o 9, no nie wiem, pojde tam, Bo to dwa kroki od domu, mam nadzieje, ze to wizyta "na zywo".

W piatek po usg powiedzielismy corce, ze bedzie miec rodzenstwo, no i oczywiscie byla w szoku i bardzo szczesliwa 😁 Musiala cala rodzine obdzwonic, zeby sie pochwalic. Zaczela gadac do brzucha, wymyslac imiona 😂 Smialismy sie bo mowi, ze jak dziewczynka te bedzie Luna, a ja jej mowie ciotka ma psa Zuze, potem wziela drugiego i sie nazywa Luna, moja corka jest Zuzia, mowie nie bede wszystkim dzieciom dawac imion po psach ciotki 😂 Potem mowi, ok tylko zeby dzidzius nie spal u niej w pokoju ani razem z nami w lozku, haha juz zaczyna byc zazdrosna. No i teraz co piec minut mowi, ze ona chce juz grudzien i zobaczyc jak sie bedzie rodzic 😨 A no i ze trzeba juz wszystko kupic, wiec wczoraj wypatrzylysmy hamaczek, wiec dzis pojdziemy kupic, ale to bardziej pod nia robie, zeby byla szczesliwa, ze cos dzidzi kupila 😉

Milego dnia wszystkim zycze 😘
Ja mam dzisiaj usg o 15.15 i nie mogę się doczekać 😍
W sobotę mam 50 rocznicę ślubu dziadków i oprócz prezentu dostaną kartkę okazjonalna gratuluję zostaniecie dziadkami 😂😍
Napewno będą się cieszyć bo coś przebąkiwała babcia o prawnuczkach 😂

reklama
Dziewczęta trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wyłącznie dobre wiadomości🙂
Wczoraj wybraliśmy się na dłuższy spacer w pewnym momencie zrobiło mi się słabo I o mały włos a bym odjechała dobrze że nie byłam sama A potem wymioty zupełnie jak na początkowym etapie ciąży Czy ktoś miał podobnie?

Do góry