Super! Na pewno się ucieszą! Moi rodzice na wyjeździe do Czech dowiedzieli się że mama jest w ciąży i kupili dwa likiery, jeden różowy jeśli będzie dziewczynka i jeden niebieski jak chłopiec. Do dziś mają ten niebieski i podchodzą do niego z sentymentem. Mój dziadek który ma same wnuczki trzymał prawie 10lat szklany karabin z brandy do momentu kiedy urodził mu się pierwszy prawnuk czyli mój syn takie piwo z etykietą jeszcze własnej roboty to super sprawa@aninek zrobiłam jednak etykiety bez danych personalnych więc mogę się pochwalić
Zobacz załącznik 1130203
reklama
PannaAdrianna
Fanka BB :)
Też mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm
Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje❤
My po wizycie poinformowaliśmy rodziców ,rodzeństwo i kilka bliskich znajomych i wiecie co odechciało mi się robić tego dalej. Na wiadomość,że drugi chłopiec od prawie każdej osoby usłyszeliśmy rozczarowany ton i "o jooooj" ,"eeee chłopiec" i tym podobne, to było straszne, aż się popłakałam ze złości. Sama marzyłam o dziewczynce, ale żeby od prawie wszystkich takie teksty słyszeć to naprawdę przykro. Nikt się nie zapytał nawet czy dziecko zdrowe, każdy bierze chyba to za pewnik, bo inaczej nie rozumiem. Teraz po euforii przyszedł u mnie kryzys.
Współczuje bo domyślam się co czułaś słysząc takie komentarze ale głowa do góry! Ludzie w takich sytuacjach rzadko bywają taktowni, bliższa czy dalsza rodzina ma prawo w szoku palnąć taką głupotę ale spokojnie, prędzej czy później przyjdzie refleksja.
@Rumiankowa jestem pod wrażeniem i to olbrzymim! Pięknie wygląda takie piwko, aż chciało by się wysączyć (nie teraz rzecz jasna).
Ostatnia edycja:
Karanga
@Tymon'sMom przytulam Cię i w pełni rozumiem Twoje rozczarowanie reakcja innych ja od zawsze mówiłam że chce samych chłopców i musialam i tak w kółko zapewniać że cieszę się z drugiego chłopca, no nie poradzisz, ludzie są zafiksowani że najlepsza to parka a ja się bardzo ucieszyłam że przy małej różnicy wieku będą dzieci tej samej płci razem się wychowywać, chłopaki są nierozłączne i teraz wbrew wszystkim "no wypadałoby trzecia dziewczynkę" z uporem maniaka mówię że chce trzeciego chłopca, bo ja jestem chłopakowa mama i już! I powiem Ci że nikt oprócz mojego męża tego nie rozumie. Rodzina przyjaciele znajomi wszyscy "życzą" mi córki. (Po złośliwości? ) Teraz już zbywam to uśmiechem ale dużo mnie kosztowało nerwów przy drugiej ciąży bo ja naprawdę chciałam drugiego chłopca (nawet imienia dla dziewczynki nie mieliśmy wybranego). Najważniejsze że się cieszycie że zdrowego dzidziusia a resztę (zwłaszcza opinie innych) olać
martini87
Oj współczuję takiego samopoczucia.. ja i bez tego jestem zmęczona opieka nad moim niespełna dwulatkiem a nie wyobrażam sobie jak by to było jak bym musiała przy nim wymiotować ile ma Twoja córcia?Wracam do świata żywych! Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam trochę jedynie na początku. Mdłości i opieka nad córka wyłączyły mnie z życia na miesiąc. Do dziewczyn które czekają na pierwsze dziecko: celebrujcie ten czas jak tylko się da i cieszcie się wszystkim: Mdłościami, brakiem sił na wstanie z łóżka, zachciankami, i tym ze rodzina nie pozwala Wam podnieść nawet małej torby z zakupami.
Druga ciąża mnie trochę zaskoczyła: mdłości trwają 24h i nagle nikogo nie dziwi ze 109 razy dziennie musisz podnieść placzace 10 kg z podłogi. A doświadczenie wymiotowania z przestraszona córka pod pachą zostanie ze mną na długo.
nie jestem w stanie nadrobić całego wątku, gratuluje dziewczynom które maja dobre wieści po prenatalnych. Ja na swoje muszę poczekać do 16 czerwca, dziś 11+2 wg USG z końca maja.
I to prawda, ja w pierwszej ciąży nie doceniałam tego, że mogę spać/odpoczywać kiedy chce. Teraz jest ciężej pod tym względem no ale jakoś sobie wszystkie, i te w pierwszej i te w kolejnej ciąży, musimy dać radę
Ekstra@aninek zrobiłam jednak etykiety bez danych personalnych więc mogę się pochwalić
Zobacz załącznik 1130203
Przykro mi, że taka była reakcja bliskich. U mnie przypuszczam, że będzie taka sama jesli faktycznie będzie drugi synek..Też mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm
My po wizycie poinformowaliśmy rodziców ,rodzeństwo i kilka bliskich znajomych i wiecie co odechciało mi się robić tego dalej. Na wiadomość,że drugi chłopiec od prawie każdej osoby usłyszeliśmy rozczarowany ton i "o jooooj" ,"eeee chłopiec" i tym podobne, to było straszne, aż się popłakałam ze złości. Sama marzyłam o dziewczynce, ale żeby od prawie wszystkich takie teksty słyszeć to naprawdę przykro. Nikt się nie zapytał nawet czy dziecko zdrowe, każdy bierze chyba to za pewnik, bo inaczej nie rozumiem. Teraz po euforii przyszedł u mnie kryzys.
Ale swietne! Bardzo fajny pomysl takie prezenty!@aninek zrobiłam jednak etykiety bez danych personalnych więc mogę się pochwalić
Zobacz załącznik 1130203
Jeeejj wspolczuje bardzo, ja tez strasznie sie czulam, jak ludzie mi zawsze mowili, ze "no juz czas na chlopczyka", "czemu sie nie postarasz o braciszka". Po pierwsze sie staralam i nic z tego nie wychodzilo, a po drugie wolalam i tak druga dziewczynke. Teraz juz bedac w ciazy, naszlo mnie na chlopca, ale i tak podejrzewamy, ze bedzie druga dziewczynka, wiec pewnie reakcje beda takie jak u CiebieTeż mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm
Akuku
Wróciły mi takie silne mdlosci że z duchem:/ od około 17 do teraz buuu
Przykro mi że tak się źle czułaś.. oby już było lepiej. Fakt jak się jest w kolejnej ciazy to już nie ma tyle przywilejow.
Cudne !
Znam to. Ja mam 3 pierwszych synów... przy drugim jak się dowiedziałem że syn to sama się pollakalam - bo byłam pewna że córka.. I bardzo chciałam.. No i wtedy myslalm że więcej dzieci miec nie będziemy. Przy 3 po 2 latach staran bylo mi obojętne.. Ale jak gin powiedzial że chłopiec to dostalam panicznego ataku śmiechu.
Do tego i przy 2 I przy 3 wszyscy życzyli mi corki.. przy czwartej bardzo chciałam corcie I jest, przy piątek też chciałam corcie I jest.. teraz mi teoretycznie obojętnie, choć logistycznie i finansowo wolę corcie.. tymbardziej że z chłopakami to już wieksza różnica będzie A z dziewczynami bliżej.
Ale nie mam presji.. teściowa ostatnio mowi oby była córka bo dziewczynki lepsze .. sama ma 3 synów i wychowywała córkę męża. Ja się już nie gniewam, wiem że nie mam na to teraz wpływu. Ale kiedyś przeżywałam.
Co do znajomych to różnie obstawiaja Ale ja się tym nie przejmuje ja sama czuje córcie moj m czuje chłopca haha. Także zobaczymy (Choc z wyrostka dziewczynka)
A jez@cze miałam napisać.. że jest przeświadczenie że idealny model rodziny to 2 +2 - najlepiej parka.. Jak ktoś chce 3 to ooo dziwne.. A jak więcej jak ja to na pewno patologia zeby taka patologia chodziła po świecie to świat byłby piękny.
Także glowa do góry, nie myśl o innych. Nie mamy na to wpływu za to masz wpływu na to jak Ty będziesz się czuła
Dobra spróbuje zasnąć puki mnie odbijanie nie rzuca na boki.
Jutro zaczynam 15 tydz.. Tzn 14t0d -2 trymestr A zdycham jak na początku.
Wracam do świata żywych! Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam trochę jedynie na początku. Mdłości i opieka nad córka wyłączyły mnie z życia na miesiąc. Do dziewczyn które czekają na pierwsze dziecko: celebrujcie ten czas jak tylko się da i cieszcie się wszystkim: Mdłościami, brakiem sił na wstanie z łóżka, zachciankami, i tym ze rodzina nie pozwala Wam podnieść nawet małej torby z zakupami.
Druga ciąża mnie trochę zaskoczyła: mdłości trwają 24h i nagle nikogo nie dziwi ze 109 razy dziennie musisz podnieść placzace 10 kg z podłogi. A doświadczenie wymiotowania z przestraszona córka pod pachą zostanie ze mną na długo.
nie jestem w stanie nadrobić całego wątku, gratuluje dziewczynom które maja dobre wieści po prenatalnych. Ja na swoje muszę poczekać do 16 czerwca, dziś 11+2 wg USG z końca maja.
Przykro mi że tak się źle czułaś.. oby już było lepiej. Fakt jak się jest w kolejnej ciazy to już nie ma tyle przywilejow.
@aninek zrobiłam jednak etykiety bez danych personalnych więc mogę się pochwalić
Zobacz załącznik 1130203
Cudne !
Też mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm
Znam to. Ja mam 3 pierwszych synów... przy drugim jak się dowiedziałem że syn to sama się pollakalam - bo byłam pewna że córka.. I bardzo chciałam.. No i wtedy myslalm że więcej dzieci miec nie będziemy. Przy 3 po 2 latach staran bylo mi obojętne.. Ale jak gin powiedzial że chłopiec to dostalam panicznego ataku śmiechu.
Do tego i przy 2 I przy 3 wszyscy życzyli mi corki.. przy czwartej bardzo chciałam corcie I jest, przy piątek też chciałam corcie I jest.. teraz mi teoretycznie obojętnie, choć logistycznie i finansowo wolę corcie.. tymbardziej że z chłopakami to już wieksza różnica będzie A z dziewczynami bliżej.
Ale nie mam presji.. teściowa ostatnio mowi oby była córka bo dziewczynki lepsze .. sama ma 3 synów i wychowywała córkę męża. Ja się już nie gniewam, wiem że nie mam na to teraz wpływu. Ale kiedyś przeżywałam.
Co do znajomych to różnie obstawiaja Ale ja się tym nie przejmuje ja sama czuje córcie moj m czuje chłopca haha. Także zobaczymy (Choc z wyrostka dziewczynka)
A jez@cze miałam napisać.. że jest przeświadczenie że idealny model rodziny to 2 +2 - najlepiej parka.. Jak ktoś chce 3 to ooo dziwne.. A jak więcej jak ja to na pewno patologia zeby taka patologia chodziła po świecie to świat byłby piękny.
Także glowa do góry, nie myśl o innych. Nie mamy na to wpływu za to masz wpływu na to jak Ty będziesz się czuła
Dobra spróbuje zasnąć puki mnie odbijanie nie rzuca na boki.
Jutro zaczynam 15 tydz.. Tzn 14t0d -2 trymestr A zdycham jak na początku.
Blaankaa
Oj przykro... kochana nie przejmuj się.
Do ludzi dociera trochę chyba później ta najważniejsza nowina ! Grunt, że Wy jesteście zadowoleni, i że dzieciątko jest zdrowe.
Starsze osoby, lub osoby które jeszcze nie mają dzieci nie zdają sobie sprawy, że ciąża w tych czasach to na prawdę nic łatwego.
My się tu wszystkie cieszymy z Tobą z Twojego drugiego zdrowego przystojniaka, Ty z mężem również, synek również i to jest najważniejsze [emoji173]
Do ludzi dociera trochę chyba później ta najważniejsza nowina ! Grunt, że Wy jesteście zadowoleni, i że dzieciątko jest zdrowe.
Starsze osoby, lub osoby które jeszcze nie mają dzieci nie zdają sobie sprawy, że ciąża w tych czasach to na prawdę nic łatwego.
My się tu wszystkie cieszymy z Tobą z Twojego drugiego zdrowego przystojniaka, Ty z mężem również, synek również i to jest najważniejsze [emoji173]
Też mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm [emoji52]
Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje[emoji173]
My po wizycie poinformowaliśmy rodziców ,rodzeństwo i kilka bliskich znajomych i wiecie co [emoji17]odechciało mi się robić tego dalej. Na wiadomość,że drugi chłopiec od prawie każdej osoby usłyszeliśmy rozczarowany ton i "o jooooj" ,"eeee chłopiec" i tym podobne, to było straszne, aż się popłakałam ze złości. Sama marzyłam o dziewczynce, ale żeby od prawie wszystkich takie teksty słyszeć to naprawdę przykro. Nikt się nie zapytał nawet czy dziecko zdrowe, każdy bierze chyba to za pewnik, bo inaczej nie rozumiem. Teraz po euforii przyszedł u mnie kryzys.
Blaankaa
A ja o 2:55 Dziś się obudziłam i o [emoji33] żelek chyba stwierdził, że już się wyspał czy co [emoji2368]
Albo już przeżywamy środową wizytę, może [emoji16]
Od jutra też szkole nową dziewczynę w pracy na moje miejsce, może i to mnie tak stresuje [emoji16][emoji2368] nie wiem już sama xd
Edit 3:44 chyba zelkowi kolacja nie smakowała...[emoji1785] więc może teraz zaśniemy [emoji1787]
Albo już przeżywamy środową wizytę, może [emoji16]
Od jutra też szkole nową dziewczynę w pracy na moje miejsce, może i to mnie tak stresuje [emoji16][emoji2368] nie wiem już sama xd
Edit 3:44 chyba zelkowi kolacja nie smakowała...[emoji1785] więc może teraz zaśniemy [emoji1787]
Ostatnia edycja:
reklama