reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Któraś z dziewczyn pytała o alergię (przepraszam caly czas nadrabiam i nie pamiętam która), ja mam straszną alergię w tym roku. Wyjść z domu bez chusteczek nie mogę. Kicham tak, ze strach do ludzi wyjść ze względu na korona 🤭 nie biorę żadnych leków, staram się przeczekać

reklama
Któraś z dziewczyn pytała o alergię (przepraszam caly czas nadrabiam i nie pamiętam która), ja mam straszną alergię w tym roku. Wyjść z domu bez chusteczek nie mogę. Kicham tak, ze strach do ludzi wyjść ze względu na korona 🤭 nie biorę żadnych leków, staram się przeczekać
To chyba jedyny sposób 😒 niech szybko mija 😄

Ja mialam stan przedrzucawkowy, bardzo spuchlam, bialko w moczu i wysokie cosnienie a nadmienie ze przed ciazy bylam niskocisnieniowcem. To byla moja 1 ciaza. Wykryli w 38 tyg na ko trolnej wizycie w szpitalu, wyslali do domu zebym zbierala mocz na posiew przez 24h i na drugi dzien do szpitala, tam juz mnie zatrzymali (wigilia) a w boze narodzenie rano indukowali porod :) mala urodzila sie z hipotrofia miala tylko 2380g ale jest cala i zdrowa, nadgonila rowiesnikow w 3 miesiace :) nie martw sie bedzie dobrze.

Nie zgodze sie niestety, ja nie mialam problemow z cisnieniem, bialkirm w moczu i obrzekami a dopadlo i mnie w 1 ciazy w wieku 23 lat... takze to nie raczej nie ma duzego znaczenia :( watroba sobie nie radzi w pewnym momencie i tak wychodzi
Bo to jest tylko w czasie ciąży...
Nie rozumiem z czym się tutaj nie zgodziłaś [emoji1787]

Dziewczyny czy którejś z Was nagle wróciły mdłości i odrzut do jakiegoś jedzenia? Dziś mam 13+0 z OM, od prawie tygodnia znowu ciężko mi cokolwiek zjeść na obiad, bo żadne mięso nie wchodzi, na nic nie mam ochoty... A o czym pomyślę, to zaraz chce mi się wymiotować. Kurcze to już drugi trymestr za chwilę, myślałam że dawno mam mdłości za sobą a tu klops 🙈 niedosyć, że cały czas byłam - 1kg, to teraz znowu schudłam pół kilo
U mnie jak minęły to już nie wróciły.

Dziewczyny a robicie badania progesteronu? Ja mam robić co 10 dni. Właśnie się zbieram do wyjścia. Przy okazji oddam mocz bo mam mieć wyniki na poniedziałek. Mam nadzieję że już żadnych bakterii nie będzie 😍
Robiłam jeden raz badanie progesteronu na początku ale tak bardziej dla siebie. Lekarz nie chciał. I mimo, że progesteron u mnie byl ok to mam luteinę 2x1 i pewnie będę miała ją do samego końca tak jak w pierwszej ciąży.

Cześć dziewczyny, ja dopiero wizytę mam 23 czerwca i tak sobie czekam i czekam i jak na razie to u mnie spokój dalej ciąża bez objawów (brzuch, piersi urosły) ostatnio badania wyszły okey cukier też był w normie i za 3 tyg kolejne badanie krwi i moczu. Tak to odkopalam parę rzeczy dla dziecka przynajmniej część wydatków odejdzie. Jak na razie to zawirowania ze ślubem co chwilę coś ;))
Pozostaje się tylko cieszyć z ciąży i zbliżającego się ślubu [emoji3590]

Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .
Miałam w obu ciążach w wieku 22 i 24 lat - zaczęło się od nadciśnienia. Później doszły obrzęki. Byłam hospitalizawana czterokrotnie w pierwszej i dwukrotnie w drugiej ciąży. Na szczęście nie miałam białkomoczu.
Pierwsza była wywoływana w 38 tygodniu - bezskutecznie. W 40 tygodniu poród rozpoczął się sam - całe szczęście, że ciśnienie dało się kontrolować lekami.

Podobnie w drugiej ciąży - nieskuteczne wylowanie na poczatku 38 tygodnia. 5 dni pozniej rozpoczął się sam.

Faktycznie nie ma co się stresować na zapas [emoji7]
Problem jest wtedy jeżeli kobieta nie jest pod kontrolą lekarza albo zbyt rzadko (niestety czasami nadal tak się zdarza...).

Wiem, że masz duże pokłady empatii i szkoda Ci kolegi ale pamiętaj, że będąc na L4 nie można pracować bo grozi to utratą świadczeń.
Wiesz jak to mówią, kto ma miękkie serce musi mieć twardy tyłek. Obyś po swoim nie oberwała.
Pamiętam, pamiętam [emoji846]
Jest to miejsce turystyczne... chodzę tam na obiad i lody w niektóre dni [emoji12]

A jaki miałaś powód pierwszego CC? Ja się strasznie boję porodu naturalnego i chciałabym CC (wiem, że jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy oraz swoich zwolenników i przeciwników, ale jakoś CC bardziej jest dla mnie do przejścia). Nie mam raczej przeciwwskazań do porodu naturalnego (to jeszcze w sumie za wcześnie, żebym była też tego pewna na 100 proc.), a z tego co wiem to z zaświadczeniem od psychiatry też bywa różnie, może nie wystawić tylko wysłać na psychoterapię albo ktoś na oddziale może to podważyć, w sumie nie wiem czy to prawda.
Prawda, mojej koleżance podważyli od dwóch specjalistów w tym od psychiatry :(

Ja już po prenatalnych.Lekarz powiedział że jest wada niedomykalności zastawki z sercu😣😣niby może się jeszcze zamknąć,mam nadzieje😊po za tym nic innego złego nie stwierdzono☺☺a serduszko trzeba kontrolować i czekać na wynika pappa.....
Hej :) ja urodziłam się z niedomkniętą zastawką, mam się teraz świetnie, zastawka domknęła się jakiś czas po porodzie, nie martw się bardzo, wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki i gratuluję dzidzi

reklama
Cześć

Czytałam wszystko Ale nie dam rady odpisać do każdego.

Co do powracających mdlosci, To mi wróciły.. jednego dnia mniej drugiego bardziej Ale nadal są.. dziś tfu tfu jest ok

Cieszę się że wszystkie wizyty pozytywne :)

Ja dziś w końcu umyłam i ostrzyglam psa.. juz nie wygląda jak bezdomny kundel. Uff

Załączniki

• 20200606_180632.jpg
    20200606_180632.jpg
    654,2 KB · Wyświetleń: 52
Do góry